RAL kleuren grijs

Elke schilderklus begint met het kiezen van een kleur. Afhankelijk van wat je wilt schilderen; de vloer, een muur, jouw meubels of de kozijnen, kies je ook de soort verf. De gekozen kleur wil je natuurlijk laten aansluiten bij bijvoorbeeld de rest van de inrichting van je huis.

De verschillende tinten van één kleur hebben elk een eigen RAL nummer gekregen. Dus met alleen ‘grijs’ ben je er nog niet. Want ook grijs bestaat uit meerdere RAL kleuren met eigen universele RAL nummers. Direct beginnen? Bestel hier je grijze verf!

Welke RAL kleur is grijs

De RAL nummers bestaan altijd uit 4 cijfers. De categorie grijstinten begint altijd met ‘70’. Bijvoorbeeld:

RAL Grijs

Het is dus duidelijk dat binnen de cijfercode ‘70..’ alle grijstinten vallen. Je kan er niet één missen. Van lichtgrijs tot antraciet, en van blauwgrijs tot zwartgrijs. Je kunt het zo gek niet bedenken.

Populaire RAL kleuren grijs

Ook in grijs onderscheiden we veel verschillende tinten, allemaal met een eigen kleurcode en kleurnaam. En daarin doen sommige kleuren het momenteel beter dan andere. De hardlopers zijn nu bijvoorbeeld:

De meest populaire Ral kleuren grijs zijn:

Hieronder zie je de drie meest gekozen RAL kleuren voor zowel houtverf als muurverf. Vind je er een mooi? Klik op die kleur en lees meer!

RAL 7035 Lichtgrijs
Allesbehalve saai en prachtig in een moderne woning.

RAL 7035

RAL 7016 Antracietgrijs
De bekendste grijstint, mooi door donkere uitstraling.  

RAL 7016

RAL 7021 Zwartgrijs
De meest donkere grijze tint. Het is nog nét niet zwart.

RAL 7021

Bovenstaande kleuren grijs kunnen worden gemengd in allerlei soorten verf. Bijvoorbeeld muurverf, lakverf of beits. Alle drie laten ze zich goed combineren met andere kleuren. Denk hierbij aan frisse wittinten, maar ook aan accentkleuren als geel, oranje of diepblauw.

Welke RAL kleuren grijs zijn er nog meer?

Zoals gezegd is RAL 7035 Lichtgrijs. Een heel ander uiterste is bijvoorbeeld RAL 7021 Zwartgrijs. Want voor de oplettende kijker onder ons zie je dat het niet in en in zwart is, maar heel donker grijs.

Ral kleuren in lichtgrijze tinten
Uiteraard RAL 7035 Lichtgrijs en bekijk ook eens RAL 7038 Agaatgrijs

RAL 7038
RAL 7047

Ral kleur met een grijsblauwe tint
RAL 7031 Blauwgrijs. Hierin zie je echt een blauwe tint terug. 

RAL 7031

of RAL 5008 Grijsblauw, een blauwe RAL tint.

RAL 5008

Ral kleuren met donkergrijze tinten
Naast RAL 7021 en RAL 7016 heb je ook RAL 7043 Verkeersgrijs B

RAL 7043
RAL 7024

Is er een RAL kleurenwaaier?

Ja, die is er en die wordt ook veel gebruikt! Het RAL systeem bestaat namelijk al heel lang. In één oogopslag heb je de verschillen tussen de tinten duidelijk zichtbaar. En of je muurverf of lak wilt bestellen, voor binnen of buiten; een RAL nummer is universeel. Dat wil zeggen dat in elke verf die je in een RAL kleur wilt krijgen, je altijd dezelfde kleur zult zien.

Hiernaast zie je de RAL K7 Kleurenwaaier. een compacte kleurenwaaier waar alle RAL kleuren op staan. Op elke bladzijde staan 5 kleuren, zo kun je ze makkelijk met elkaar vergelijken.

Verder hebben wij nog een andere RAL waaier, de RAL K5 kleurenwaaier. Deze is wat groter, alle kleuren hebben namelijk een eigen bladzijde.

Hoe werken RAL nummers?

Gelukkig zit er een logica achter alle kleurnummers uit de RAL collectie. Met name de eerste twee cijfers zeggen welke tint de kleur betreft.

  • Begint een RAL kleur met ‘10’? Dan is het een geel tint.
  • ‘20’ is een oranje tint
  • ‘30’ een rood tint
  • ‘40’ een violet tint
  • ‘50’ een blauw tint
  • ‘60’ een groen tint
  • ‘70’ een grijstint
  • ‘80’ een bruin tint en
  • ‘90’ bestaat uit witte, grijze en zwarte tinten. 
RAL k7 waaier

RAL kleuren grijs met glans of mat?

Als je weet welk RAL nummer, welke ondergrond en welke soort verf het gaat worden dan ben je er nog niet. Er valt namelijk nog meer te kiezen zoals glansgraden. Hou je van heel glanzend of juist liever niet?

Stel je kiest voor Lichtgrijs; RAL 7035. Je kunt dan bijvoorbeeld kiezen voor hoogglans lakverf in deze kleur voor je houtwerk, want dit staat altijd mooi op je kozijnen of op een leuk kastje.

Wanden en plafonds worden daarentegen meestal mat geverfd. Dat kan dus ook! Voor inspriatie over grijze muurverf, check dan onze pagina over grijze muurverf eens!

Vragen, tips, contact?

Heb je vragen rond het juiste soort muurverf of lakverf voor jou schilderklus? Of wil je advies rond de bijbehorende verfbenodigdheden? Neem contact op met een medewerker van onze klantenservice, wij helpen je graag!

RAL grijze verf kopen?

Onder andere RAL 7016 Antracietgrijs verkopen wij onder andere van merken als Sikkens, Flexa, Sigma en nog veel meer. Heb je vragen over de kleuren, kleurcodes, verfbenodigdheden of soort verf? Laat het ons weten! Bij de klantenservice helpen wij je graag, zo kan jij ongestoord starten met je schilderklus!

Vrijwel alle soorten verf in ons assortiment zijn in een grijze kleur te verkrijgen. Neem een kijkje bij onze muurverven en houtverven, en kies bij ‘Kleur’ de kleur die jij wilt hebben! Inspiratie nodig? Bekijk dan eens onze kleurenpagina, waar wij alle populaire kleuren voor jou op een rijtje hebben gezet.