Badkamerverf kopen

Wil je jouw badkamer verven en een mooi resultaat bereiken? Dan is het slim om er rekening mee te houden dat jouw badkamer een kamer met een hoge luchtvochtigheid is. Ook de temperaturen schommelen er nogal van koud tot tropisch. Ook al is de ventilatie goed, toch heb je grote kans dat na verloop van tijd schimmels ontstaan. Voor een vochtige ruimte kies je daarom ook voor een schimmelwerende of waterafstotende badkamer muurverf of badkamer plafondverf.

Waarom badkamerverf kopen?

Als je je badkamer wilt schilderen kan je verschillende soorten muurverf bestellen. Er is echter één ding dat niemand in zijn badkamer wil: schimmels. Daarom is het belangrijk dat je voor schimmelwerende, vochtregulerende of waterafstotende badkamer muurverf kiest om de wanden van jouw badkamer te verven. Je hebt ze vast wel een keer gezien, van die lelijke kleine en grotere zwarte schimmel stippen op plafond en voegen, bijvoorbeeld in de douche of langs de kitrand van een badkuip. Naast een goede ventilatie en een schimmelwerende verf kan je het ontstaan van schimmels op je badkamer muren voorkomen.

Hoe werkt badkamer verf tegen schimmels?

Daarvoor kijken wij even naar het ontstaan van schimmels. Schimmels ontstaan in vochtige ruimtes waar te weinig geventileerd kan worden. Het vocht stijgt met de warmte op, de waterdamp kan je zien neerdwarrelen. Meestal bovenaan de muur, in hoeken of onder het plafond. Met badkamerverf zorg je ervoor dat vocht en waterdruppels afgestoten worden. 

LET OP: Wanneer de temperatuur en de vochtigheid in de ruimte constant ideaal zijn voor het ontkiemen van schimmels, is schimmelvorming na verloop van tijd niet uit te sluiten. Voor een langdurige schimmelbestendige werking is het derhalve noodzakelijk ook de condities waardoor schimmels ontstaan weg te nemen. Een belangrijke maatregel is een adequate ventilatie van de ruimte.

Wat is de beste badkamer verf?

Om het ontstaan van schimmels in je badkamer te voorkomen is het belangrijk dat je verf koopt die speciaal gemaakt is om jouw badkamer te verven. Jouw verf is geschikt voor vochtige ruimtes wanneer het aan de onderstaande eigenschappen voldoet.

Belangrijkste kenmerken badkamerverf:

  • Waterafstotend
  • Vochtwerend (hydrofobering)
  • Sterk ademend
  • Waterdamp doorlatend

De kenmerken gelden voor elke speciale verf voor de badkamer, zo ook plafondverf badkamer. Muurverf voor een vochtige ruimte met de bovengenoemde kenmerken koop je wanneer je een ruimte verft waarvan je weet dat het ontstaan van schimmel mogelijk is. Heb je niet waterafstotende verf voor badkamer nodig? Wij bieden je badkamer muurverf van verschillende A-merken zoals Sikkens, Sigma, Histor en meer. Een muur- of plafondverf voor de badkamer hoeft niet per se waterafstotend zijn, er is badkamer verf die juist waterdamp doorlatend is want dan ademt de verf en juist hierdoor voorkom je het ontstaan van schimmels.

Sikkens badkamerverf

Voorbeeld van een badkamer muurverf Sikkens: Sikkens Alpha Humitex SF. Deze muurverf voor badkamers van Sikkens is afneembaar en vochtwerend. Dat maakt de Alpha Humitex SF zo geschikt voor vochtige ruimtes. Sikkens heeft deze badkamer muurverf ontwikkeld en hij heeft schimmel- en vochtwerende eigenschappen. Hierdoor is de Sikkens Alpha Humitex SF de beste verf voor de badkamer, maar ook voor andere kamers in je huis die gewoon minder goed geventileerd kunnen worden en waar schimmel makkelijk zou kunnen ontstaan. Deze Sikkens badkamerverf is verkrijgbaar in wit, en naast witte badkamer verf kan je hem ook in lichte kleuren laten mengen, online zie je in een oogopslag uit welke lichte tinten badkamerverf van Sikkens je kan kiezen.

Sigma badkamerverf

Voorbeeld van een Sigma badkamer verf: De Sigmaresist Fungi Matt. Dit is een vochtwerende verf voor badkamer en overige ruimtes. Hij is niet alleen geschikt als badkamer muurverf, maar ook voor het plafond van de badkamer vanwege zijn vochtwerende eigenschappen. De schimmelwerende eigenschappen zorgen ervoor dat deze muurverf geschikt is voor vochtige ruimtes en het biedt een goede bescherming tegen schimmels.

Is badkamerverf ook voor andere kamers geschikt?

Deze verf heet zo, omdat je feilloos weet voor welke ruimte hij geschikt is. Naast je badkamer kan je met verf voor badkamers ook je wc of toilet verven en andere kleine ruimtes die onvoldoende geventileerd kunnen worden. En muurverf voor badkamers kan natuurlijk voor veel meer kamers gebruikt worden waar je een hoge luchtvochtigheid hebt. Denk ook aan een bijkeuken waar je wasmachine of droger staan. Een voorraadkamer waar je voedsel opslaat. Ook voor je kelder en overige kamers van je benedenverdieping is badkamerverf een uitkomst. Want schimmel- en vochtwerende muurverf bevat een beschermende film voor het vertragen van de aangroei van micro-organismen. Die film vormt een beschermende “huidlaag” voor de wanden en het plafond van je kamer.

Welke kleur badkamer verven?

Net als alle muurverf en plafondverf kan je ook deze verf laten mengen in verschillende kleuren. Veel mensen hebben een witte badkamer en daarom is RAL 9010 een van de meest verkochte tinten muurverf voor deze kamer. 

Laat jouw favoriete badkamer verf kleuren mengen bij Onlineverf.nl. Want los van trends moet jouw verf vooral passen bij jouw persoonlijke smaak. Is badkamerverf in het grijs niet jouw ding en sta je pas onder de douche te zingen wanneer het azuurblauw van jouw muren afspat? Met de juiste kleurcode is alles mogelijk want wij mengen jouw favoriete tint badkamerverf graag.

Badkamerverf op hout?

Heb je een of meerdere ramen in je badkamer? En wil je deze houten kozijnen van ramen en deuren ook opnieuw in de verf zetten? Let er dan op dat je de juiste verf kiest. Want voor de houten kozijnen van je badkamerraam bestel je houtlak. Badkamerverf op hout is geen goed idee. Houtlak hecht beter op kozijnen. 

Welke verf voor badkamer?

Onze verfspecialisten adviseren voor de badkamer Sigmaresist Fungi Matt als dekkende verf voor muren en het plafond. Deze matte muur- en plafondverf is optimaal bestand tegen schimmels en dus geschikt voor vochtige ruimtes.

De verfspecialisten van Onlineverf.nl hebben het beste advies voor jou! Kies uit professionele merken zoals Sigma, Sikkens en Wijzonol. Liever iets voordeliger? Ga dan bijvoorbeeld voor de badkamerverf van Histor.

Hoe badkamer tegels verven?

Soms wil je gewoon iets anders, ook voor je badkamer. Een frisse kleur. Maar de hele kamer verbouwen, tegels afbikken, nieuwe tegels aanbrengen… poeh een grote klus waar veel tijd in gaat zitten. Dan is het verven van tegels met badkamerverf een uitkomst. Dat klanten de badkamer verven in plaats van nieuwe tegels aanbrengen komt vaak voor. Daarom hebben we hiervoor een hele pagina samengesteld. Wil je graag weten welke verf je het beste kan kopen voor tegels? En ben je benieuwd naar een stappenplan en tips van de vakschilder dan klik je door en lees je verder op jouw pagina voor badkamertegels verven met tegelverf.