Metaal primer kopen

Naast staal, aluminium en koper kan je de metaal primer ook gebruiken bij het schilderen van je deuren of kozijnen gemaakt van staal. Kies hier de beste metaal primers van bijvoorbeeld Wijzonol, Sigma, Sikkens. Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste metaalprimers? Onze deskundige medewerkers staan voor je klaar! Daarnaast bestel je bij Onlineverf.nl ook nog eens gemakkelijk alles wat jij nodig hebt voor je schilderklus in één verfwinkel zonder dat je de deur uit hoeft.

Waarom een metaal primer?

Omdat je op een metalen, stalen of aluminium ondergrond gaat schilderen. Het is belangrijk dat de verf goed gaat hechten en daarom gebruik je een primer voor metaal. Koop metaal primers als je bijvoorbeeld jouw radiator of een stalen kozijn gaat verven.

Wat is een metaal primer?

Een gewone primer gebruik je als eerste verflaag op een oppervlak. Elke primer zorgt ervoor dat de lakverf beter hecht op het materiaal en dat het resultaat mooi en strak is. Primers voor metaal, staal, aluminium en soortgelijke ondergronden zijn voorzien van extra eigenschappen. Ze zijn roestwerend en dat is een belangrijk voordeel van metaal primers. Let er wel op dat er metaal primers zijn die alleen geschikt zijn voor binnen of buiten gebruik. 

Welke metaal primer kopen?

Stel dat je een metalen oppervlak wilt verven kies dan een primer voor metaal als eerste hechtprimer zoals de Wijzonol hechtprimer. Deze metaal primer is tevens geschikt voor binnen en buiten.

Twijfel je over het oppervlak? Of wil je een voorwerp schilderen dat van verschillende materialen is zoals verzinkt aluminium maar ook wel kunststof? Koop dan een multiprimer zoals de Sikkens Redox multiprimer of een Sigma multiprimer, die zijn geschikt voor verschillende ondergronden. Vragen? Overleg anders even met onze klantenservice medewerkers, ze helpen je graag bij het maken van de juiste keuze. Bovendien geven ze je graag tips over hoe metaal verven.

Wat is de beste primer voor metaal?

De Wijzonol hechtprimer is een super primer voor op metalen of stalen oppervlaktes. Hij heeft een uitstekende hechting en droogt snel waardoor je schilderklus gauw klaar is. Bovendien is hij roestwerend en je kan de metaalprimer van Wijzonol overschilderen met watergedragen lak, hij is erg prettig in gebruik dus!
Waarom kan je beter een metaal primer gebruiken die multiprimer heet? Metaalprimers van Sikkens Redox BL zijn bijvoorbeeld geschikt voor oppervlaktes van metaal maar je kan hem tevens ook aanbrengen op kunststof, hard pvc en plexiglas. Deze multiprimer beschermt metaal tegen roesten en is makkelijk te verwerken. Voordeel is dat je hiermee verschillende ondergronden kan schilderen en je hoeft dan maar één primer te kopen.

Metaal primer zwart, grijs of transparant?

Zoek je een primer voor stalen kozijnen die zwart zijn? Dan is onze zwarte primer ideaal. Bij ons laat je jouw primer in de gewenste kleur mengen. Zo kies je uit een metaal primer in zwart, grijs, wit en meer populaire kleuren. Voordeel van een metaal primer op kleur is, dat je al met de eerste laag primer een kleur aanbrengt. Hierdoor komt de lakverf waarmee je het oppervlak vervolgens verft nog beter tot zijn recht. Tip: Metaal primer aanbrengen op een radiator? Kies een gebogen kwast. Voor een glad oppervlak bevelen we een lakvilt roller aan.

Jouw voordelen bij Onlineverf.nl

Koop jouw metaal primer en al je bijbehorende schilderbenodigdheden makkelijk en op één plek bij Onlineverf.nl. Of je nou gaat voor metaalprimer zwart of een andere kleur, voor binnen of buiten, bij ons ben je aan het juiste adres. Voor 22:00 uur besteld is morgen al in huis! En dat is niet alles wij helpen je graag met:

  • Gratis online advies
  • Snelle levering
  • Achteraf betalen

Wil je meer informatie over primers voor metaal? Neem dan contact op met de deskundigen van Onlineverf.nl. Wij geven je graag een passend advies, zo kies jij altijd de beste producten voor jouw schilderklus!


Categorieën Producten
Grondverf binnen Sigma S2U Nova Primer
Grondverf buiten Sikkens BL Rezisto Primer
Grondverf hout Wijzonol Grondverf Acryl
Grondverf kunststof Sigma Multiprimer Aqua
Grondverf metaal Wijzonol Hechtprimer Acryl
MDF grondverf Südwest Acryl All-Grund
Multiprimer (hechtprimer) Wijzonol Aqua Hechtprimer
Alles in Grondverf (primer) Little Greene Intelligent ASP