Trapverf kopen

De verfproducten op deze pagina zijn geschikt voor het schilderen van de trap. Ze zijn speciaal ontwikkeld voor het beschermen van houten trappen en vloeren. Je voorkomt slijtage en andere beschadigingen door trapverf te gebruiken. Kies dus voor de beste kwaliteit traplak en genieten jaren lang van het sterkte resultaat. 

De trapverf is extra sterk door het gebruik van polyurethaan in de lak. Daardoor wordt de trapverf keihard en is de laklaag na droging bestand tegen alle soorten beschadigingen. Trapverf is op waterbasis, waardoor je geen onaangename verfluchtjes in huis hebt. Op deze pagina staat zelfs een traplak met anti-slip. Dat is helemaal handig, want zo glijdt je minder snel uit. 

Trapverf kopen?

Het schilderen van de trap met trapverf heeft meerdere voordelen. Zo is de verf sterker dan de meeste andere verven, wat zorgt dat de kans op beschadigingen geminimaliseerd worden. Belangrijk is om altijd twee lagen trapverf aan te brengen. Zo breng je optimale bescherming aan de trap. Trapverf kopen betekent dat je bewust kiest voor de kwaliteit voor jouw trap. 

De beste trapverf

Wat is de beste trapverf? De beste trapverf die wij op dit moment kunnen aanbevelen is de Sigma S2U Nova Traplak Soft Satin. Dit is een trapverf die ook een anti-slip werking heeft. De lak wordt keihard en beschermt de trap tegen beschadigingen. Door de anti-slip werking is de kans op uitglijden kleiner. Je voelt niet dat de verf een anti-slip werking heeft. Het vezeltje in de verf is zo klein, dat je deze niet ziet of voelt. Ideaal toch? 

Voor houten trappen en de vloer

Trapverf is ideaal voor zowel houten trappen als houten vloeren. Je kunt de watergedragen verf gebruiken voor het aanbrengen van een andere kleur op de trap of de vloer. Tevens gebruik je deze verf voor het (opnieuw) beschermen van de trap of vloer. 

Na verloop van tijd wordt het oppervlak schraal door de belasting van schoenen. Er treedt slijtage op en daardoor wordt de laklaag steeds dunner. Vaak zien we dit op bepaalde plekken op de trap, meestal in het midden van de trede. Het voordeel van watergedragen trapverf is dat de lak is versterkt met polyurethaan, wat betekent dat de laklaag na droging keihard wordt. Zo bescherm je de trap of vloer beter tegen beschadigingen. Een ander voordeel van de trapverf is dat hij reukloos is. Het product is op waterbasis en bevat geen oplosmiddelen. Hierdoor is de trapverf beter voor het milieu en een stuk aangenamer om te gebruiken van trapverf op terpentinebasis. 

Histor trapverf

Zoek je een betaalbare trapverf? Kies dan door Histor Perfect Finish Traplak. Deze trapverf is speciaal voor de trap en bevat tevens een anti-slip werking. De anti-slip werking van de verf zorgt ervoor dat je minder snel uitglijdt. 

De Histor trapverf is kras- en slijtvast, zodat je zo lang mogelijk van de laklaag kunt genieten. Daarnaast zorgt deze lak ervoor dat de glansgraad goed behouden blijft en ben je tot wel 10 jaar verzekerd van geen onderhoud. Het aanbrengen van de Histor trapverf is ook nog eens heel eenvoudig. De lak vloeit mooi uit en dekt goed. 

Huidvet-resistente traplak

Kies voor een trapverf die tegen huidvet kan. Huidvet kan ervoor zorgen dat de laklaag wordt aangetast, waardoor je lelijke vlekken krijgt. Vooral de leuning wordt veelvuldig aangepakt, dus is het extra belangrijk om een verf te kiezen die huidvetresistent is. Zo houd je het oppervlak zo lang mogelijk mooi. 

Anti-slip trapverf

Trapverf met anti-slip bevat een middel dat de laklaag wat ruwer maakt. Daardoor wordt het oppervlak wat stroever en glijd je dus minder snel uit. Het mooie hiervan is dat je niet kunt zien dat er een anti-sliplaag op de trap zit. Belangrijk hierbij is dat de onderlaag altijd op waterbasis is, want de antislip verf en lak is ook op waterbasis. Is de trap al voorzien van een watergedragen verfsysteem? Dan kun je de anti-slip laag direct aanbrengen. Zorg er altijd wel voor dat je het oppervlak eerst even ontvet, lichtjes opschuurt en dan stofvrij maakt. 

Dekkende anti-slip verf

Als je graag een dekkende anti-slipverf wilt, bijvoorbeeld op de trap, dan heb je hier een goede keuze in. Sigma heeft een bijzonder goede en veel verkochte verf op de markt gebracht. Dit is een watergedragen verf die in iedere kleur te mengen is: Sigma S2U Nova Traplak Soft Satin. 

Daarnaast heeft Histor onlangs ook een trapverf met anti-slip op de markt gebracht. Deze verf is wat voordeliger dan de variant van Sigma.

Transparante anti-slip verf

Een transparante laag met anti-slip is ideaal als je al een mooie kleur hebt aangebracht. Je kunt dan een doorzichtige laag aanbrengen die ook zorgt voor een antislip werking op de ondergrond. Een voorbeeld hiervan is de Glitsa Anti-slip trappenlak.

Betonlook trapverf kopen?

Ben je op zoek naar een betonlook bij de trap? Dan kan natuurlijk. Je zou ervoor kunnen kiezen om de trap in de kleur van beton te schilderen. De meest gebruikte kleur hiervoor is RAL 7023. Dit is de kleur 'betongrijs' en wordt vaak gebruikt als men op zoek is naar een betonkleur. Het echte betoneffect krijg je natuurlijk niet helemaal, want dat is lastig met een houten trap. Als je echt een betonlook wilt, dan zou je natuurlijk ook een betonnen trap kunnen nemen. Alleen is dat een heel andere uitdaging!