RAL 7016 - Antracietgrijs

RAL 7016, ook wel antracietgrijs genoemd, is een van de meest populaire kleur van de RAL kleuren. De kleur wordt veelvuldig gebruikt als men een donkergrijze RAL kleur moet kiezen voor de woning. Veel mensen vinden deze kleur een modern en chique uiterlijk hebben. De kleur kan ook erg goed worden gecombineerd met andere kleuren. Meer informatie lees je hieronder. Direct beginnen? Bestel hier je grijze verf!

RAL 7016

RAL 7016 en kleurencombinaties

Deze antraciete RAL kleur is goed te combineren met bijvoorbeeld RAL 9010, wat zorgt voor een modern en fris uiterlijk. Op de foto hiernaast zie je zo’n combinatie. Je ziet dat de woning er strak en luxueus uitziet. De witte tint zorgt voor het moderne, terwijl antraciet zorgt voor een warme, maar toch strakke look.

Wil je toch graag een wat warmere combinatie, dan zou je kunnen kiezen voor een combi met RAL 9001. Deze kleur is wat donkerder/geler dan RAL 9010. Natuurlijk zijn er nog tal van andere combinaties mogelijk. Het is maar net waar je zelf van houdt!

7016-9001-7016-9010

RAL 7016 lak mooi voor je interieur?

RAL 7016 in Sikkens of RAL 7016 in Sigma? Kies voor kwaliteit en bestel deze antraciet verf in een kwaliteitsproduct. Je kunt de kleur prima gebruiken voor lak of houtwerk. Ook is RAL 7016 mat erg mooi! Een matte look van deze donkere kleur geeft en extra stoer en robuust effect.

RAL 7016, de antraciet verf voor buiten

Deze donkere kleur is ook erg mooi op kozijnen van deuren of ramen. De kleur wordt veel gebruikt in combinatie met een witte tint, zoals je op de foto's ziet. Door een lichte en een donkere te kleur te combineren kun je veel verschillende looks maken.

Gebruik je bijvoorbeeld in verhouding meer wit en is antraciet de steunkleur? Of doe je het andersom: meer antraciet kleurige verf, weinig witte verf. Speel hier mee en kijk wat bij jouw woonwensen past.

Andere mogelijkheden met alleen RAL 7016

Naast het schilderen van de woning in deze prachtige antraciet kleur is het natuurlijk ook mogelijk om de kleur toe te passen in de tuin. Op de afbeelding zie je dat er een combinatie is gemaakt van RAL 7016 met een houtkleur. Deze zijn beide verwerkt in een schutting en het resultaat is erg mooi! Zo zie je maar dat er genoeg mogelijkheden zijn om een donkere grijstint mooi te maken. Wees creatief en experimenteer. Meer grijze RAL kleuren zien? Bekijk onze RAL kleuren grijs pagina. De kleur grijs is ook erg in trek voor op de muren. Voor inspiratie, check onze pagina grijze muurverf!