RAL 7024 - Grafietgrijs

Je gaat schilderen. Leuk! Wat wil je voorzien van een likje verf? Kozijnen? Jouw muren? Binnen of buiten? In elk geval is de juiste kleur bepalen van groot belang. Eén ding is zeker; je wilt dat jouw kozijnen perfect bij de kleur op de wanden en raamdecoratie passen. De kleur van de buitenboel moet niet afwijken van de stijl van je huis. Hoe kies je voor iedere verfklus de juiste kleur? Direct beginnen? Bestel hier je grijze verf!

RAL 7024

Om helderheid en kleurechtheid te bewaken maken we in de verf gebruik van unieke RAL kleuren. Dit voorkomt niet alleen verwarring, het is ook heel handig. Want als je nu bijvoorbeeld RAL 7024 verf koopt, krijg je dezelfde kleur als wanneer je dat vorig jaar hebt gedaan. En zelfs als je dat aan de andere kant van de wereld doet. RAL kleuren zijn namelijk universeel.

Ook verschillende tinten van één kleur hebben een eigen RAL nummer gekregen. Dus als je dacht dat je met alleen ‘grijs’ of ‘donkergrijs’ er wel zou zijn, dan hebben we nieuws; ook (donker)grijs bestaat uit meerdere RAL kleuren met eigen universele RAL nummers.

Welke kleur is RAL 7024?

Ral 7024 wordt ook wel RAL 7024 Grafietgrijs genoemd. Deze kleur behoort tot de grijstinten van de RAL Classics collectie. Hiertoe behoren ook grijze kleuren als bijvoorbeeld blauwgrijs, steengrijs en cementgrijs en dit laat zich prima combineren met grafietgrijs, Ral 7024.

Grafietgrijs is een donkere kleur grijs. Hierdoor is het verstandig om naast het gebruik van RAL 7024 ook contrast aan te brengen. Dat kun je doen met een wat lichtere kleur op een aangrenzende muur of bijvoorbeeld lichtere raamdecoratie of meubels in dezelfde ruimte. Ral 7024 Grafietgrijs is een kleur die veel gebruikt wordt voor profielen van serres en overkappingen. Gebruik Ral 7024 ook voor grote vlakken als muren en garagedeuren, of om accenten aan te brengen op bijvoorbeeld een voordeur, kozijnen of een radiator. Grijze muurverf is ook erg populair de laatste tijd. Voor meer inspiratie, bekijk onze grijze muurverf pagina dan eens!

De Ral 7024 verf is verkrijgbaar in de verschillende glansgraden, waaronder mat, zijdeglans en hoogglans. Als je binnen wilt schilderen, raden we een andere verf aan dan wanneer je de buitenboel wilt schilderen. In dat laatste geval adviseren wij verf dat goed bestand is tegen de invloeden van het weer.

RAL 7024 versus RAL 7016

Je begrijpt dat grijs in vele tinten verkrijgbaar is. We leggen er twee voor je naast elkaar. Ral 7024 is grafietgrijs en daarmee donker van kleur. Ral 7016 noemen we antraciet. Antraciet heeft een beetje een blauwachtige schijn en oogt daarmee niet zo donker als RAL 7024. Waar gaat jouw voorkeur naar uit?

RAL 7024

RAL 7024

RAL 7016

RAL 7016

RAL 7024 verf

Elk merk heeft RAL 7024 in de collectie. Hierdoor kun je in vrijwel alle soorten verf jouw RAL kleuren krijgen. Merken waarin je een RAL kleur kunt krijgen: Sigma, Sikkens, Wijzonol, Histor, Flexa en nog veel meer!

Jouw voordelen bij Onlineverf

Koop jouw RAL grijstinten bij Onlineverf met de volgende voordelen:

  •         Gratis online advies
  •         Voordeligste verf webshop
  •         Snelle levering
  •         Achteraf betalen

Wil je inspiratie over de verschillende bestaande kleuren? Bestel een kleurenwaaier van jouw favoriete merk verf! Wil je meer weten over Ral 7024? Neem dan contact op met de ervaren deskundigen van Onlineverf.nl. Wij geven je graag antwoord en passend advies. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze voor de verf maakt.