RAL 6009 - Dennengroen

Stel je wil de voordeur schilderen. Dan kom je vaak uit bij een RAL kleur. En dat is helemaal niet gek. RAL kleuren zijn hartstikke populair wanneer het gaat om schilderen van deuren, kozijnen en muren. Dat komt omdat RAL kleuren universeel zijn en niet veranderen. Ze blijven hetzelfde, dat is handig als je bijvoorbeeld gaat schilderen en je moet bijwerken of opnieuw verven. Je kiest een tijdloze kleur.

Bijvoorbeeld RAL 6009, ook wel Dennengroen genoemd. Dennengroen is populair bij mensen voor buitenschilderwerk en wordt vaak gebruikt voor het schilderen van kozijnen en de voordeur. Dennengroen geeft een warme uitstraling en een natuurlijke sfeer. Meer informatie lees je hieronder, of bestel direct je groene verf!

RAL 6009

Welke kleur is RAL 6009?

RAL 6009 behoort tot de groentinten van de RAL kleuren collectie ‘Classic’ en is een gewilde kleur. Geef natuurlijke sfeer aan je woning met RAL 6009. De kleur heeft een donkere groentint en past perfect bij een botanisch of industriële woonstijl. Maak je huis warm en gezellig met een donkere kleur als dennengroen gecombineerd met RAL 9002 Grijswit en creëer een sfeervolle basis.  

RAL 6009 versus Monumentengroen

RAL 6009 worden vaak verward met Monumentengroen van Sikkens, de kleuren lijken bijna sprekend op elkaar. Maar wil je toch voor tijdloos gaan raden wij aan om te kiezen voor RAL 6009. Dit omdat door de universele kleurcode deze nooit meer veranderd. Monumentengroen wordt vaak gebruikt bij het schilderen van historische gebouwen of monumenten. Vaak in combinatie met RAL 9002.

RAL 6009 Kleurencombinaties

Combineer Dennengroen met verschillende kleuren voor een warme basis of juist een contrast. Ontdek de mogelijkheden van de combinaties van RAL 6009. 

RAL 6009 verf

Elk merk heeft RAL 6009 in het assortiment. Je vindt dus RAL 6009 Sikkens, RAL 6009 Sigma of Flexa. RAL kleuren zijn in alle soorten verf te verkrijgen; voor muren, plafonds, kozijnen en deuren. Uiteraard kunnen deze kleuren zowel in binnen- als buitenverf en is verkrijgbaar in matte verf, zijdeglans verf en hoogglans verf. RAL blijft universeel en is een apart merk. Hierdoor kun je in vrijwel alle soorten verf jouw RAL kleuren krijgen.

Jouw voordelen bij Onlineverf

Koop jouw RAL groentinten bij Onlineverf met de volgende voordelen:

  •         Gratis online advies
  •         Voordeligste verf webshop
  •         Snelle levering
  •         Achteraf betalen

Wil je inspiratie over de verschillende bestaande kleuren? Bestel een kleurenwaaier van jouw favoriete merk verf! Wil je meer weten over Ral 9001? Neem dan contact op met de ervaren deskundigen van Onlineverf.nl. Wij geven je graag antwoord en passend advies. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze voor de verf maakt.