RAL 1013 - Parelwit

Je gaat schilderen en wilt een lichte kleur. Ga je dan voor wit? Dan ben je er nog niet. Wil je echt wit wit of liever een crème tint? Ook dan heb je weer een scala aan keuzes. Een kleur kiezen, daar begint het mee. De oppervlakte en de ondergrond wat je wilt schilderen spelen ook mee; een muur of kozijn? Is het een houten of metalen ondergrond? Daarbij wil je natuurlijk dat de kleur past in het geheel van je buitenboel en/of interieur binnenshuis.

Om de kleurechtheid te bewaken en duidelijkheid te behouden over wat welke kleur precies is, maken we in de verf gebruik van RAL kleuren. Als je vorig jaar RAL 1013 muurverf hebt gekocht, dan is dat vandaag dezelfde kleur muurverf. Ook aan de andere kant van de wereld. RAL kleuren zijn namelijk universeel.

Ook verschillende tinten van één kleur hebben elk een eigen RAL nummer gekregen. Dus met alleen ‘wit of crème’ ben je er nog niet; ook crème bestaat uit meerdere RAL kleuren met eigen universele RAL nummers.

RAL 1013

Welke kleur is RAL 1013?

RAL 1013 is een geelachtige tint, ook wel crème, gebroken wit of parelwit genoemd. Het is een klassieke en populaire kleur die je goed kunt gebruiken op kozijnen of muren. Aangezien we verschillende soorten verf in deze kleur voor je kunnen mengen, kun je het ook gebruiken om meubels van een andere kleur te voorzien. Met RAL 1013 Parelwit werk je bijvoorbeeld de kast prachtig af of geef je de muren net een andere tint dan met het gewone en bekende witte kleur.

RAL 1013 versus RAL 9010

Het verschil tussen RAL 1013 en RAL 9010 is goed te zien. Zoek je echt een zuivere wittint dan kies je RAL 9010 of RAL 9001. RAL 1013 is beter bekend als gebroken wit. Vroeger waren de radiatoren vaak in deze kleur verkrijgbaar. Ral 1013 valt daarmee eerder onder de geeltinten.

RAL 1013

RAL 1013

RAL 9010

RAL 9010

RAL 1013 Verf

Wij mengen de kleur RAL 1013 voor elk product van Sigma, Sikkens, Flexa en vele andere merken, zodat jij op een hoogwaardige manier kunt schilderen. In zowel muurverf als lak, voor binnen én buiten.

Jouw voordelen bij Onlineverf

Koop jouw RAL wittinten bij Onlineverf met de volgende voordelen:

  •         Gratis online advies
  •         Voordeligste verf webshop
  •         Snelle levering
  •         Achteraf betalen

Wil je meer weten of inspiratie over de verschillende bestaande kleuren? Bestel een kleurenwaaier van jouw favoriete merk verf of neem dan contact op met de ervaren deskundigen van Onlineverf.nl. Wij geven je graag antwoord en passend advies. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze voor de verf maakt.