Grondverf voor hout kopen

Op deze pagina vind je alle soorten grondverf die je op hout kunt aanbrengen. Goed om te weten: grondverf wordt ook wel primer genoemd. Dus ook als je op zoek bent naar een primer voor hout zit je goed op deze pagina! Je vindt verschillende merken zoals Sikkens, Sigma, Wijzonol, Histor en Flexa. Zo is er altijd wel een grondverf voor hout die bij je klus past. Je kunt kiezen uit hout grondverf voor binnen en buiten.

Grondverf voor hout is te verkrijgen op waterbasis en terpentinebasis. Grondverf op waterbasis is geschikt voor binnenshuis. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de binnendeur, de kozijnen, meubels en andere oppervlakken binnen.

Daarnaast kun je natuurlijk ook grondverf voor hout buiten bestellen. Dit type is op terpentinebasis, ook wel alkydbasis genoemd. Deze grondverf gebruik je voor houten delen, zoals de kozijnen, de buitendeur en andere houtwerk buiten. 

Wij adviseren om de juiste grondverf voor zowel binnen als buiten te gebruiken. Zo is het gebruik van grondverf op terpentinebasis voor binnen niet ideaal. Verf op terpentinebasis vergeelt namelijk als er geen UV licht bij komt. Iets wat buiten geen probleem is, want door de zon is er overdag altijd voldoende UV licht.  

Grondverf voor hout buiten 

Voor het houtwerk buiten gebruik je verf op terpentinebasis. Het kiezen van dit type verf doe je gemakkelijk door aan de linkerkant in de filtering te kiezen voor ‘buiten’. Je krijg dan een overzicht van alle grondverf voor buiten. 

Als je de buitenboel gaat gronden is het goed om op de temperatuur te letten. De meeste soorten grondverf zijn verwerkbaar tussen de 0 en 25 graden. Daaronder en daarboven adviseren wij om niet te schilderen. Lees altijd even de productpagina van het betreffende product en ga goed van start!

Als je hebt besloten om grondverf voor hout te gaan gebruiken, moet je natuurlijk weten welke verf je moet kiezen. Voor het beste resultaat adviseren wij om een professioneel merk te kiezen zoals Sikkens, Sigma of WIjzonol. Deze merken verzekeren jezelf van kwaliteit, waardoor je langer plezier hebt van het schilderwerk. Als je bijvoorbeeld een buitendeur of de kozijnen aan de buitenkant van je huis wilt schilderen, wil je hier natuurlijk zo lang mogelijk geen onderhoud meer aan. Door te kiezen voor een goede grondverf op de houten delen kun je tot wel 10 jaar lang geen onderhoud hoeven plegen. Belangrijk is dan wel dat je naast een grondverf voor buiten ook kiest voor een aflak op alkydbasis. Bekijk ook altijd welke grondverf past bij de aflak. De grondlaag zorgt namelijk samen met de aflak voor het beste resultaat. 

Als je nog vragen hebt over het kiezen van grondverf voor kun je altijd contact opnemen met onze verfspecialisten. Zij adviseren je graag over de juiste grondverf. 


Categorieën Producten
Grondverf binnen Sigma S2U Nova Primer
Grondverf buiten Sikkens BL Rezisto Primer
Grondverf hout Wijzonol Grondverf Acryl
Grondverf kunststof Sigma Multiprimer Aqua
Grondverf metaal Wijzonol Hechtprimer Acryl
MDF grondverf Südwest Acryl All-Grund
Multiprimer (hechtprimer) Wijzonol Aqua Hechtprimer
Alles in Grondverf (primer) Little Greene Intelligent ASP