Betonlook Verf kopen

Een beton look is simpelweg een resultaat van het aanbrengen van verf of een andere substantie, waardoor het lijkt alsof het oppervlak van echt beton is. Na het aanbrengen van de verf lijkt het dus alsof jouw muur van beton is, terwijl deze ook van steen kan zijn! Hoe gaaf is dat? Je verandert een stenen muur dus in beton, waarbij je ook nog eens keuze hebt uit verschillende kleuren/varianten. Betonlook muurverf kan jou dus goed helpen met het verwezenlijken van je wens!

NIEUW: Alabastine MuurGlad Beton Effect.

Welke kleuren horen bij jouw industriële betonlook?

We beginnen met staal. Bij staal denken wij aan zwart. Dit is een erg donkere kleur die de sfeer van een kamer snel kan bepalen. Geen zwarte muur dus, maar subtiele accenten. Hoe kan je zwart het beste in je interieur integreren zonder dat je de hele kamer moet verbouwen? Hier hebben wij verschillende ideeën voor jou:

  • Het stalen onderstel van een tafel of bank

  • Trendy stalen deuren

  • Een dressoir met een zwart blad

  • Houten kozijnen van deuren en ramen zwart schilderen

Naast zwart zijn er meer kleuren kenmerkend voor de industriële woonstijl. Woon je niet in een verbouwde fabriekshal maar wil je je woonkamer graag dit herkenbare karakter geven? Dan is een muur in betonlook de ideale oplossing. Gegoten beton of betonplaten hebben niet allemaal dezelfde kleur, je ziet diverse tinten van donkergrijs tot lichtgrijs.

Heeft betongrijs een artikelnummer?

Je kan zelf kiezen hoe karakteristiek je de betonlook muur maakt. Voor muurverf of houtverf zijn bepaalde tinten vastgelegd, de RAL kleuren. En ja, beton heeft zijn eigen RAL nummer, RAL 7023 is Betongrijs. Je kan jouw betonlook muurverf en de houtverf voor je kozijnen in dezelfde RAL kleur laten mengen. Dan weet je zeker dat de kleur van muur en kozijnen met elkaar matchen. Daarnaast heeft Alabastine een prachtig product om een betonlook na te bootsen: Alabastine MuurGlad Beton Effect.

Wat is het voordeel van betonlook?

Veel mensen kiezen voor witte muren. Dat is begrijpelijk want witte muren ogen altijd netjes, verzorgd en schoon. Maar wanneer alle muren van een kamer wit zijn, is het soms een uitdaging om de kamer sfeervol in te richten. Er mist een duidelijke structuur en indeling. Door er bewust voor te kiezen om een muur een andere kleur te geven zet je een statement.

4 voordelen van een betonlook muur

  • Grijs is een neutrale kleur die je makkelijk combineert

  • De grijze betonlook heeft een rustige uitstraling

  • Je hoeft maar één muur in betonlook te schilderen voor een complete metamorfose

  • Industrieel design is tijdloos, je raakt niet snel uitgekeken op betonlook

Betonlook verf: hoe moet ik dat aanbrengen?

Ben je ook zo gecharmeerd van de industriële stijl? En hoort er voor jou ook zo’n stoere betonlook op de muur bij? Ga je de muur behangen of verven? Omdat kleur heel bepalend kan zijn voor een ruimte en je de juiste sfeer wilt neerzetten geven we jou hier een aantal tips rond de betonlook stijl.


Betonverf Betonlook verf
Betonverf Binnen Betonverf Buiten