Betonlook muurverf | Ultiem stappenplan | Onlineverf.nl

Betonlook verf aanbrengen? Alabastine MuurGlad ultieme stappenplan!

Ben je ook zo gecharmeerd van de industriële stijl? En hoort er voor jou ook zo’n stoere betonlook op de muur bij? Ga je de muur behangen of verven? Omdat kleur heel bepalend kan zijn voor een ruimte en je de juiste sfeer wilt neerzetten geven we jou hier een aantal tips rond de betonlook stijl.

TIP: Naast Betonlook MuurGlad hebben wij ook andere producten betreft het gladmaken van een muur. Deze producten maken jouw muur glad, zodat jij de muur vervolgens in iedere kleur kan schilderen of behangen! Bekijk deze producten op onze Alabastine MuurGlad pagina.

Hoe moet ik betonlook verf van Alabastine aanbrengen?

Hieronder een simpel stappenplan om een betonlook te maken in jouw huis: 

1. Alle loszittende delen op de muur verwijderen. Dit kun je bijvoorbeeld doen met een plamuurmes.

2. Daarna is het belangrijk dat je muur schoon en vetvrij maakt. Dit kun je doen met Alabastine Verfreiniger.

3. Vervolgens kun je eventuele gaten vullen met Alabastine Gatenvuller. Na het repareren is het belangrijk dat de muur even vlak schuurt. Zo krijg je geen hoogteverschil. Denk er ook even aan dat je de muur weer stofvrij maakt.

4. Nu begint het echte werk, het aanbrengen van de verf voor betonlook, de MuurGlad! Het aanbrengen van de verf is best wel makkelijk. Roer de verf goed door en breng het product rechtstreeks aan vanuit de emmer met de Alabastine Muurglad Roller en strijker.

5. Zorg ervoor dat er voldoende pasta op de Alabastine MuurGlad Roller zit en breng de pasta aan met een rustige rolbeweging.

6. Rol eerst in verticale banen met een maximaal oppervlak van 2 tot 3 m2. Verdeel de pasta daarna met een horizontale beweging aan.

7. Eindig het aanbrengen vervolgens weer met een verticale beweging. Binnen 30 minuten ga je vervolgens de muur egaliseren met de Alabastine Muurglad Strijker. Strijk eerst de onderste meter van de muur verticaal van beneden naar boven. Strijk vervolgens het hele oppervlak glad van boven naar beneden. Na het aanbrengen van 1 laag MuurGlad Beton effect na volledige droging een subtiel betoneffect!

Hieronder wordt in een filmpje haarfijn uitgelegd hoe iedereen dit voor elkaar kan krijgen.