Creëer een betonlook met verf

Een betonlook creëren met verf kan erg gaaf zijn. Veel mensen vinden dit mooi vanwege het industriële karakter. Anderzijds geeft deze look een warm beeld in de ruimte. Het is dus zowel cool als warm! Om dit effect te creëren kun je het beste Alabastine Muurdecor nemen. Hiermee creëer je in twee stappen een gave betonlook.

Wat is een betonlook?

Een beton look is simpelweg een resultaat van het aanbrengen van verf of een andere substantie, waardoor het lijkt alsof het oppervlak van echt beton is. Na het aanbrengen van de verf lijkt het dus net dat jouw muur van beton is, terwijl deze ook van steen kan zijn! Hoe gaat is dat? Je verandert een stenen muur dus in beton, waarbij je ook nog eens keuze hebt uit verschillende kleuren/varianten. Betonlook muurverf kan jou dus goed helpen met het verwezenlijken van je wens!

Verschillende kleuren en effecten

Alabastine Muurdecor is muurverf voor betonlook en is in verschillende betoneffecten te verkrijgen. Ieder effect heeft een eigen kleur en uitstraling. De varianten zijn:

Modern Beton

Modern beton kenmerkt zich door de lichte kleur. Dit effect wordt vaak gebruikt in ruimtes waarbij ‘’strak’’ en ‘’modern’’ de boventoon voeren. Met dit effect houdt je de ruimte lekker licht, waardoor combineren met andere kleuren makkelijk is.

Authentiek Beton

De twee look, Authentiek Beton, is wat donkerder van kleur. Deze variant geeft een echt robuust effect en is lekker stoer. Je kunt deze look goed combineren met natuurlijke materialen zoals hout en staal.

Industrieel Beton

De look Industrieel Beton is de meest donkere van de 3. Dit effect zorgt ervoor dat meubels en accessoires er extra uit springen. Dus wil je je stoel, kast of tafel als eyecatcher inzetten? Kies dan voor deze look!

Hoe moet ik betonlook verf aanbrengen?

Voordat je gaat beginnen met het aanbrengen is het belangrijk dat je alle loszittende delen op de muur verwijdert. Dit kun je bijvoorbeeld doen met een plamuurmes. Daarna is het belangrijk dat je muur schoon en vetvrij maakt. Dit kun je doen met Alabastine Verfreiniger. Vervolgens kun je eventuele gaten vullen met Alabastine Gatenvuller. Na het repareren is het belangrijk dat de muur even vlak schuurt. Zo krijg je geen hoogteverschil. Denk er ook even aan dat je de muur weer stofvrij maakt. Daarna begint het echte werk, het aanbrengen van de verf voor betonlook, de Muurdecor! Het aanbrengen van de verf is best wel makkelijk. Roer de verf goed door en breng het product rechtstreeks aan vanuit de emmer met de Alabastine Muurglad Roller en strijker. Zorg ervoor dat er voldoende pasta op de roller zit en breng de pasta aan met een rustige rolbeweging. Rol eerst in verticale banen met een maximaal oppervlak van 2 tot 3 m2. Verdeel de pasta daarna met een verticale beweging aan. Eindig het aanbrengen vervolgens weer met een horizontale beweging. Binnen 30 minuten ga je vervolgens de muur egaliseren met de Alabastine Muurglad Roller en  Strijker. Strijk eerst de onderste meter van de muur in een horizontale baan glad. Strijk vervolgens het hele oppervlak glad van boven naar beneden. Na het aanbrengen van 1 laag Muurdecor Beton effect na volledige droging een subtiel betoneffect!