Betonlook verven: hoe doe je dat?

Het schilderen van een muur is wel een klusje, maar niet heel ingewikkeld. Dus ook het schilderen van een betonlook muur is niet de moeilijkste klus. Betonlook geeft de uitstraling van beton, het lijkt er dus op. Mooi mat en stoer door de betonlookverf die je hiervoor gebruikt. 

Deze verf is wat dikker dan je gewend bent, maar door de dikte kan je de verf juist zo uitstrijken dat je de typische betonlook creëert. Je brengt de betonlookverf aan met een blokkwast of een plamuurmes. Hoe je dit aanpakt en waar je op mag letten vertellen we je hieronder.

Betonlook verven, in het kort:

 1. Afdekken
 2. Ontvetten
 3. Controleren op beschadigingen
 4. Schuren
 5. Afplakken
 6. (De juiste) voorstrijk aanbrengen
 7. Juiste roller kiezen
 8. Muur verdelen in vakken
 9. Randjes schilderen met kwast
 10. De rest verven
 11. Tape verwijderen
 12. Roller/kwast bewaren(?)

Benodigdheden

Stappenplan


Betonlookverf is dikker dan gewone muurverf. Hierdoor smeer je de verf beter uit om een betonlook te krijgen. In de betonlookverf zitten kleine witte sliertjes of balletjes van kalk. Hierdoor krijg je tijdens het uitsmeren een veegeffect; de betonlook.

Niet alleen de muur, maar ook je trap kan heel goed behandeld worden met betonlookverf. Je brengt het aan met een dikke blokkwast en dat hoef je niet netjes te doen. Breng de verf kriskras aan in meerdere lagen. Laat de lagen tussendoor wel voldoende drogen, dat duurt ongeveer 4 uur. Zo krijg je een mega stoere trap die tegen een stootje kan!

Afronden


Ook op stucwerk of spachtelputz kan je betonlookverf aanbrengen. Door het reliëf in het stucwerk blijf je deze structuur wel zien na je nieuwe verflaag. Maar juist in combinatie met de betonlookverf geeft dit een mooie en stoere look.

Betonlook verven? Bestel hieronder jouw producten: