Plafondverf

Direct naar de producten

Plafondverf is makkelijk aan te brengen en voorkomt strepen en baanvorming. Plafondverf heeft een langere open tijd, wat betekent dat je langer kunt werken met de verf. De verf droogt dus minder snel op, zodat je geen vlekken ziet. Op deze pagina zie je enkel de beste soorten plafondverf. Je kiest dus echt voor kwaliteit en bereikt met onderstaande verf alleen het beste resultaat. Geen strepen, geen banen, geen vlekken. 

Sortering
 • Sikkens Alphacryl PlafondSikkens Alphacryl PlafondVoor 23:59 besteld, morgen in huis
  124,08102,55excl. btw124,08incl. btwBtw (21,00%)
  103,4185,46excl. btw103,41incl. btwBtw (21,00%)
  68,2856,43excl. btw68,28incl. btwBtw (21,00%)
  56,9747,08excl. btw56,97incl. btwBtw (21,00%)
  Vanaf 56,97Vanaf45,01excl. btwVanaf56,97incl. btw
  • Zeer matte uitstraling 
  • Gemakklijk aan te brengen
  • Geen verfgeurtjes in huis
 • Sigmapearl Plafond SupermattSigmapearl Plafond SupermattVoor 23:59 besteld, morgen in huis
  129,68107,17excl. btw129,68incl. btwBtw (21,00%)
  69,5257,45excl. btw69,52incl. btwBtw (21,00%)
  155,03128,12excl. btw155,03incl. btwBtw (21,00%)
  83,1768,74excl. btw83,17incl. btwBtw (21,00%)
  Vanaf 69,52Vanaf54,92excl. btwVanaf69,52incl. btw
  • Zeer grote dekkracht
  • Vergeelt niet.
  • Makkelijk aan te brengen
Sortering

Plafondverf bestellen?

Alleen de beste soorten plafondverf geven het juiste resultaat. De verf moet geen banen en strepen achterlaten en de het is belangrijk dat de verf egaal opdroogt. Het bestellen van de beste plafondverf is dan de juiste keuze. Plafondverf van de merken Sigma en Sikkens zorgen voor een optimaal resultaat en garanderen jaren plezier zonder stress. Zowel de Sigmapearl Plafond Supermat als de Sikken Alphacryl Plafond zijn van het hoogste niveau zijn lekker makkelijk te verwerken.

Sigma plafondverf

Sigma heeft een speciale plafondverf ontwikkeld, de Sigmapearl Plafond Supermat. Deze verf zorgt voor minder baanvorming en is gemakkelijk verwerkbaar. De verf heeft een langere open tijd, wat betekent dat de verf minder snel droogt. Het gevolg hiervan is minder strepen. De verf is extreem mat en glanst niet op. Tevens ben je gegarandeerd van een egaal eindresultaat.

Sikkens plafondverf

Sikkens heeft een plafondverf onder de naam Sikkens Alphacryl Plafond. Deze verf is speciaal ontwikkeld voor het beste resultaat op het plafond. Deze verf heeft ook een lange open tijd, waardoor het makkelijk is de verf te verwerken. Hierdoor krijg je geen strepen en banen op het plafond. De verf glanst niet op en is erg mat van uiterlijk. 

Plafonverf voor de badkamer

De beste verf voor het plafond de in badkamer is afhankelijk van de omstandigheden. Als de ventilatie in de badkamer goed is en er tijdens en na het douchen geen vocht op het plafond zit, kun je de Sigmapearl Plafond Supermat en de Sikkens Alphacryl Plafond goed gebruiken.

Heb je last van vocht in de badkamer omdat de afzuiger het niet goed doet? Of is er een andere reden waardoor het plafond van de badkamer vochtig is? Dan adviseer ik je de volgende twee verfsoorten:

Sigmaresist Fungi Mat

Sikkens Alpha Humitex

Bovenstaande verfsoorten zijn speciaal gemaakt voor vochtige ruimtes en zorgen ervoor dat schimmel beter wordt tegengegaan. Als het plafond in de badkamer vochtig is, zijn deze twee veel beter dan andere alternatieven. 

Wat als plafondverf los laat?

Laat de verf op het plafond los? Dit kan verschillende oorzaken hebben. Als de net een nieuwe laag verf hebt aangebracht en de verf laat los, dan komt dit hoogstwaarschijnlijk doordat de ondergrond niet of niet voldoende gefixeert is. Fixeren betekent als ware ''vastzetten''. Een fixeermiddel, ook wel voorstrijk genoemd, zorgt voor de hechting tussen het oppervlak en de verf. Als dit dus niet in orde is, zal je problemen krijgen met de hechting. 

Als je al een tijdje niets aan je plafond hebt gedaan en de verflaag laat los, dan kan dit te maken hebben met een te hoge laagdikte. Als er teveel lagen verf over elkaar heen zitten, wordt de laag te zwaar en krijg je ook problemen met de hechting. Het resultaat is dat soms hele stukken van het plafond af komen.

Een andere, veel gehoorde klacht, is dat het plafond voorheen is geschilderd met goedkope latex. Latex van de bouwmarkt bijvoorbeeld bevat veel kalk! Kalk heeft de eigenschap dat het goed dekt, maar is absoluut niet duurzaam en kwalitatief sterk. Het kan dus zo zijn dan je net een ''dure'' plafondverf hebt aangebracht op het plafond en dat deze loslaat. Dit kan gebeuren de ''goede'' verf is aangebracht over een ''goedkope'' verf van de bouwmarkt. Vooral als er meerdere lagen ''goedkope'' verf op de plafond zitten kan dit gebeuren.

Plafondverf verwijderen

Als bovenstaande gebeurd, is het belangrijk dat je alle loszittende delen verwijdert. Dit kun je bijvoorbeeld doen met een verfschraper of een andere grote schraper. Alle loszittende delen moeten worden verwijderd, dat is heel belangrijk. 

Als alle loszittende delen zijn verwijderd, moet je het plafond opnieuw voorstrijken/fixeren. Dit zorgt voor een betere hechting en vergroot de kans op succes.