Plafondverf kopen?

Deze verf is makkelijk aan te brengen en voorkomt strepen en baanvorming. Plafondverf heeft een langere open tijd, wat betekent dat de verf langzamer droogt en daarmee wordt de kans op baanvorming verkleind. Op deze pagina zie je enkel de beste soorten plafondverf. Je kiest dus echt voor kwaliteit en bereikt met onderstaande verf alleen het beste resultaat. Geen strepen, geen banen, geen vlekken. 

Plafondverf kopen?

Alleen de beste soorten plafondverf geven het juiste resultaat. De verf moet geen banen en strepen achterlaten en de het is belangrijk dat de verf egaal opdroogt. Het bestellen van de beste plafondverf is dan de juiste keuze. Plafondverf van de merken Sigma en Sikkens zorgen voor een optimaal resultaat en garanderen jaren plezier zonder stress. Zowel de Sigmapearl Plafond Supermat als de Sikken Alphacryl Plafond extreem mat zijn van het hoogste niveau en zijn makkelijk te verwerken.

Sigma plafondverf

Sigma heeft een speciale plafondverf ontwikkeld, de Sigmapearl Plafond Supermat. Deze verf zorgt voor minder baanvorming en is gemakkelijk verwerkbaar. De verf heeft een langere open tijd, wat betekent dat de verf minder snel droogt. Het gevolg hiervan is minder strepen. De verf is extreem mat en glanst niet op. Tevens ben je gegarandeerd van een egaal eindresultaat.

Sikkens plafondverf

Sikkens heeft een plafondverf onder de naam Sikkens Alphacryl Plafond extreem mat. Deze verf is speciaal ontwikkeld voor het beste resultaat op het plafond. Deze verf heeft ook een lange open tijd, waardoor het makkelijk is de verf te verwerken. Hierdoor krijg je geen strepen en banen op het plafond. De verf glanst niet op en is erg mat van uiterlijk. 

Plafondverf voor de badkamer

Een badkamer is een vochtige ruimte. Hierdoor adviseren wij speciale muur/plafond verven voor een badkamer.

Deze verven zijn gemaakt voor vochtige ruimtes en zorgen dat de schimmel beter wordt tegen gegaan.

Sigmaresist Fungi Mat

Sikkens Alpha Humitex

Wat als plafondverf los laat?

Laat de verf op het plafond los? Dit kan verschillende oorzaken hebben. Als de net een nieuwe laag verf hebt aangebracht en de verf laat los, dan komt dit hoogstwaarschijnlijk doordat de ondergrond niet of niet voldoende gefixeerd is. Fixeren betekent als het ware ''vastzetten''. Een fixeermiddel, ook wel voorstrijk genoemd, zorgt voor de hechting tussen het oppervlak en de verf. Als dit dus niet in orde is, zal je problemen krijgen met de hechting. 

Als je al een tijdje niets aan je plafond hebt gedaan en de verflaag laat los, dan kan dit te maken hebben met een te hoge laagdikte. Als er teveel lagen verf over elkaar heen zitten, wordt de laag te zwaar en krijg je ook problemen met de hechting. Het resultaat is dat soms hele stukken van het plafond af komen.

Een andere, veel gehoorde klacht, is dat het plafond voorheen is geschilderd met goedkope latex. Latex van de bouwmarkt bijvoorbeeld bevat veel kalk! Kalk heeft de eigenschap dat het goed dekt, maar is absoluut niet duurzaam en kwalitatief sterk. Het kan dus zo zijn dan je net een ''dure'' plafondverf hebt aangebracht op het plafond en dat deze loslaat. Dit kan gebeuren omdat de ''goede'' verf is aangebracht over een ''goedkope'' verf van de bouwmarkt. Vooral als er meerdere lagen ''goedkope'' verf op het plafond zitten kan dit gebeuren.

Plafondverf verwijderen

Als bovenstaande gebeurd, is het belangrijk dat je alle loszittende delen verwijdert. Dit kun je bijvoorbeeld doen met een verfschraper. Alle loszittende delen moeten worden verwijderd, dat is heel belangrijk. 

Als alle loszittende delen zijn verwijderd, moet je het plafond opnieuw voorstrijken/fixeren. Dit zorgt voor een betere hechting en vergroot de kans op succes.

Alleen de beste soorten plafondverf geven het juiste resultaat. De verf moet geen banen en strepen achterlaten en het is belangrijk dat de verf egaal opdroogt. Het bestellen van de beste plafondverf is dan de juiste keuze. Plafondverf van de merken Sigma en Sikkens zorgen voor een optimaal resultaat en garanderen jaren plezier. Zowel de Sigmapearl Plafond Supermat als de Sikken Alphacryl Plafond extreem mat zijn van het hoogste niveau en zijn makkelijk te verwerken.


Categorieën Producten
Muurverf binnen Sikkens Alpha Plafond
Muurverf buiten Sigmapearl Plafond
Plafondverf Trimetal Magnatex Plafond
Badkamerverf Sigma Perfect Matt
Keukenverf Flexa Powerdek
Woonkamerverf  
Slaapkamerverf  
Kelderverf  
Voorstrijk en Fixeer  
Muurverf op kleur  
Top 5 muurverf  
Alles in Muurverf