Top 5 muurverf

Wat is de beste muurverf? Wij hebben een top 5 gemaakt van de beste muurverf. We hopen hiermee de keuze voor de beste verf voor jouw klus zo een stukje makkelijker te maken! De pagina wordt iedere seizoen bijgewerkt zodat altijd de beste muurverf voor die periode op de pagina staan.

Beste muurverf

Wil je de muren van jouw huis verven? dat wil je natuurlijk met de beste muurverf doen zodat je het beste resultaat krijgt, want een goed begin is het halve werk. Wij hebben daarvoor deze 5 muurverf op een rijtje gezet, omdat zij de beste en meest gebruikte zijn om de buiten- binnenmuur mee te schilderen. 

Beste muurverf binnen

Op zoek naar de juiste binnen muurverf kom je tal van termen en soorten tegen. Met deze top 5 zit je altijd goed! Wat maakt muurverf nou goede muurverf? Goede muurverf heeft eigenschappen Zoals:

  • Makkelijk reinigbaar (hoge schrobklasse)
  • Makkelijk te verwerken
  • Goede dekking
  • Matte uitstraling
  • Hoog rendement

Deze kenmerken hebben er mede voor gezorgd dat wij op deze muurverven uit zijn gekomen, om in de top 5 beste muurverf te komen.

Waar moet je op letten bij het kopen van muurverf?

Let goed op het soort, de eigenschappen en voordelen van iedere muurverf en maak daarna je keuze. Heb je een vraag over muurverf? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij helpen je graag met advies, tips en het maken van de juiste keuze.

Muurverf kleuren

Je wilt graag een muur opnieuw verven, maar welke kleur past daar nou het beste bij? Je hebt allerlei verschillende kleurenwaaiers, honderdduizenden kleuren die allemaal verschillend zijn. Dit is een veelvoorkomend struikelblok wat mensen ervaren bij het willen beginnen met een klus.

Bij ons kun je uit al deze kleurenwaaiers kiezen. Daarnaast kunnen deze kleuren niet alleen in muurverf, maar ook andere soorten verf zoals lak of grondverf. Neem anders eens een kijkje op onze kleuren pagina, waar wij onze meest gekozen kleuren toelichten. Hiermee hopen wij jou te helpen met het maken van een keuze.

Wat zijn de schrobklasses?

Schrobklasse 1

De muurverven die binnen deze schrobklasse vallen zijn het best reinigbaar. Verf met deze schrobklasse kan uitstekend gebruikt worden voor bijvoorbeeld keukens en de gang. Over het algemeen kan deze verf voor iedere ruimte gebruikt worden die snel smerig wordt, of intensief gebruikt wordt.

Schrobklasse 2

Producten die vallen in schrobklasse 2 zijn muurverven die van gemiddeld tot goede kwaliteit zijn. Deze muurverf zijn goed reinigbaar, maar verwacht er geen wonderen van.

Schrobklasse 3

De volgende schrobklasse, is schobklasse 3. Let wel: er zijn wel producten met een lagere schrobklasse, maar die moet je absoluut nooit aanschaffen! Producten met een lagere schrobklasse zijn überhaupt niet schoon te krijgen en een poging tot schoonmaken zorgt voor nare vlekken. Dat komt omdat er veel kalk aan de muurverf is toegevoegd. Denk bijvoorbeeld aan veegvast, kalk of andere goedkope muurverf. Deze zijn vaak te koop bij bouwmarkten. Muurverf met schrobklasse 3 is prima voor wanden die amper aangeraakt worden.