Tegelverf kopen

Tegelverf kopen doe je bij de verfspecialist van Nederland, Onlineverf.nl! Deze verf is geschikt voor het schilderen van tegels. Belangrijk is je altijd een tegelgrondverf gebruikt als primer. Vervolgens kun je deze overschilderen met iedere verf op terpentinebasis. De combinatie van de juiste primer met de juiste aflak zorgt ervoor dat dat je een ijzersterke combinatie hebt voor je tegels. 

Wat is tegelverf?

Tegelverf is een breed begrip. Om hier meer duidelijkheid in aan te brengen, maken we eerst een onderscheid tussen de grondverf/primer en de aflak. Hiervoor maakt het trouwens niet uit voor welke kamer je de tegelverf bestelt. Misschien wil je de witte tegels bij het fornuis in je keuken overschilderen met zwarte tegelverf. Of heb je een betegelde bijkeuken waar je grijze tegelverf voor koopt om een mooie betonlook op de tegels te schilderen.

Natuurlijk kun je ook de badkamertegels een andere kleur geven met tegelverf. Wij mengen graag jouw favoriete tint verf voor een frisse look op de kleur tegels waar je inmiddels op uitgekeken bent. Met de tips die wij je hier geven, schilder je in een handomdraai een nieuwe sfeer en krijgt de kamer inclusief het betegelde stuk muur een hele metamorfose.

En dat zonder dat je jouw badkamer, keuken of bijkeuken hoeft te verbouwen en een hoop werk moet verzetten met de bijbehorende stof en troep in huis. Dus met wat tegelverf, de verfemmer, roller en kwast ben je in 1 dag klaar, hoe leuk is dat?!   

De juiste primer voor tegels

Voordat je kunt beginnen met het aflakken van tegels is het belangrijk dat je de juiste grondverf aanbrengt. Een ''gewone'' primer of multiprimer zal niet hechten en daardoor zal de verf afbladderen. Daarom adviseren wij om de Alabastine Tegelgrondverf aan te brengen. Met deze primer kun je tegels in iedere ruimte van het huis schilderen. Daarnaast kun je deze primer zowel binnen als buiten gebruiken. Deze verf is op basis van 2 componenten, waardoor de verf echt supersterk wordt! De grondverf is ook geschikt voor natte ruimtes zoals de badkamer of het toilet. De tegelgrondverf kan zelfs op de vloer worden aangebracht. 

Tegels verven met aflak

Nadat je de grondverf hebt aangebracht, is het tijd om de tegels af te lakken. De grondverf voor tegels van Alabastine is op basis van terpentine, dus kun je deze ook aflakken met een lakverf op terpentinebasis. Dat betekent dat je nagenoeg iedere lakverf kunt gebruiken.

Let op: Wens je de tegels in de douchecabine te schilderen dan kan dit alleen met de Alabastine warmwaterbestendige tegellak. Andere lakken van bijvoorbeeld Sigma of Sikkens zijn niet geschikt om bloot te stellen aan zoveel water en zeepresten.

Geverfde tegels opnieuw verven

Als je tegels hebt die al eens eerder zijn geschilderd, dan is het mogelijk om deze opnieuw te schilderen. Het voordeel is dat er dan al een tegelgrondverf op zit. Dus mits de tegels niet beschadigd zijn en de verf er nog goed op zit, kun je de tegels gewoon overschilderen met de een aflak naar keuze. Zolang het maar een verf op terpentinebasis is. 

Nadelen van tegels schilderen?

Het nadeel van het verven van tegels is dat je dit alleen kunt doen wanneer je eerst een speciale tegelgrondverf op terpentinebasis aanbrengt.  Daarnaast heb je wat meer last van verfluchtjes dan met verf op waterbasis en verkleurt terpentine gedragen verf sneller bij lichte kleuren. 

Kan ik tegels schilderen met krijtverf?

Omdat je voor tegels altijd een primer/grondverf op terpentinebasis moet kiezen, is het helaas niet mogelijk om tegels te schilderen met krijtverf. Krijtverf is namelijk op waterbasis en daardoor is het niet mogelijk om hiermee tegels te schilderen. Daarnaast is krijtverf heel poreus en niet sterk genoeg. 

Wij hebben ook een uitgebreide blog geschreven over hoe je tegels het best kan verven!