Tegels verven: zo doe je dat

Tegels verven: zo doe je dat

Leestijd: 5 minuten 02-03-2023

Wandtegels worden niet alleen gebruikt in keukens, badkamers en toiletten, maar ook op schouwen, woonkamermuren en kookeilanden. Toe aan wat verandering zonder de volledige tegelwand uit je interieur te slopen? Geef de wandtegels een nieuwe look met tegelverf! Dit zijn in het kort de 5 stappen die gedaan moeten worden:

  1. Ontvetten
  2. Afdekken en afplakken
  3. Randen verven
  4. Tegels verven
  5. Tape verwijderen

tegels verven: wat heb je nodig?

Hieronder laten wij zien welke schildersbenodigdheden jij nodig hebt voor deze klus:

Voordelen (wand)tegelverf

Tegelverf is ideaal als je jouw wandtegels een nieuwe kleur wilt geven. Zo laat je ze aansluiten bij de huidige interieurtrends. Met (wand)tegelverf heb je een tegelwand die er volledig als nieuw uitziet zonder dat je de sloopspullen ervoor uit de kast haalt. 

Wandtegelverf is speciaal gemaakt voor warme plekken en plekken die nat of vochtig worden (denk aan douchecabines, badkamers en keukens). De verf is vocht- en waterbestendig, zeer krasvast en afneembaar. Zo verwijder je ook spetters van het koken zonder enige moeite. Door de waterbestendigheid wordt de dekking en hechting niet aangetast en blijft de verf perfect zitten.

Hoe ga je de wandtegels verven?

Handig om te weten

Het komt vaak voor dat wandtegels een tweede verflaag nodig hebben. Wacht na het aanbrengen van de eerste laag minimaal 24 uur voordat je de tweede verflaag aanbrengt. Eventueel kun je tussen de eerste en tweede laag de tegels zachtjes schuren met schuurpapier, zodat de tweede laag nóg beter hecht. 

Nog wat handige feitjes over de Histor wandtegelverf:

-    Stofdroog na ongeveer 8 uur
-    Schuurbaar na minimaal 24 uur
-    Overschilderbaar na minimaal 24 uur
-    Volledig belastbaar na ongeveer een week

Geef jouw tegels een nieuwe look met de tegelverf van Histor!

Dus, staat er een renovatie in jouw interieur gepland of wil je gewoon weer wat nieuws? Kies jouw gewenste kleur en bestel de Histor Perfect Finish Wandtegelverf in de webshop. Veel verfplezier!