Flexa kleur van het jaar 2024: Sweet Embrace

Flexa kleur van het jaar 2024: Sweet Embrace

Leestijd: 3 minuten 12-09-2023

’Je thuis voelen’, dat is waar het om draait in 2024 volgens het Flexa ColorLab. Voor de 21e keer heeft het moederbedrijf AkzoNobel wereldwijd de Kleur van het Jaar uitgeroepen: Sweet Embrace™. Deze zachte vergrijsde, positieve lichtroze basiskleur brengt een warm en comfortabel gevoel van thuishoren tot leven. Wat weer helemaal past bij het hoofdthema van 2024: Een plek waar je je thuis voelt. Naast de Kleur van het Jaar is er ook een Kleurpalet van het Jaar uitgeroepen met de naam ‘Een vrolijk kleurverhaal’ bestaande uit dromerige lila’s en moderne gelen. Vanaf nu zijn de kleuren verkrijgbaar in de verfwinkel en online. Ook is de Flexa Kleurtester - Sweet Embrace nu online verkrijgbaar!

Flexa Kleur van het Jaar 2024: Sweet Embrace

Geïnspireerd door de zachtheid van veren en de subtiliteit van avondwolken, brengt de Kleur van het Jaar Sweet Embrace™ een gevoel van stabiliteit, rust en vriendelijkheid in woon- en werkruimtes. Het is een delicate tint die van kleur verandert met het licht, maar die altijd warmte brengt in een ruimte. Onze Kleur van het Jaar is niet alleen een subtiele en verfijnde op zichzelf staande tint, maar vormt ook een solide basis voor een groot aantal andere tinten.

Tijdens de jaarlijkse brainstorm met internationale ontwerpers kwam het gevoel naar voren dat we nog steeds op zoek zijn naar iets, ondanks dat we beter geïnformeerd zijn dan ooit tevoren. We zoeken naar gemoedsrust, naar duidelijkheid, naar momenten van vreugde. Heleen van Gent, Creatief Directeur van het Flexa ColorLab®, “Wanneer de wereld om ons heen fragiel aanvoelt, is het belangrijker dan ooit om onze eigen speciale plek te creëren. Dit is een ruimte waar we gas terugnemen, waar we bijkomen en de toekomst tegemoet kunnen gaan. Hoewel het een uitdaging kan zijn om onze plaats in de wereld te vinden, is ons huis de plek waar we ons echt thuis voelen. En met kleur kunnen we deze plek echt van ons maken.” 

Drie trends, drie paletten 

Rondom de Kleur van het Jaar zijn paletten gemaakt met kleuren die gemakkelijk zijn toe te passen en die de verschillende trends reflecteren. De kleurpaletten staan voor drie trends, namelijk de zoektocht naar erbij horen, de zoektocht naar rust en de zoektocht naar vreugde.

Het Flexa Kleurentrends 2024 palet: Een vrolijk kleurverhaal 

In moeilijke tijden willen we dat onze huizen vrolijke, vriendelijke ruimtes bieden die ons een positief gevoel geven. Ons vrolijke kleurverhaal is gemaakt om er plezier mee te hebben. Een moderne combinatie van lila’s en gelen, perfect om speelse combinaties te maken die elke kamer kunnen opfleuren zonder dat het opdringerig overkomt. Dit zijn kleuren die prachtig samengaan met natuurlijke materialen en elke collectie meubilair tot zijn recht laten komen. 

Een warm kleurverhaal

In tijden van verandering en instabiliteit is het belangrijker dan ooit om een ruimte te creëren die ons eigen verhaal vertelt. We willen een warme plek waar we ons thuis voelen. Warme tinten natuursteen, aarde en klei, deze familie van wereldse aardetinten kan een kamer vertrouwd, warm en uitnodigend maken. De in dit kleurpalet aanwezige tinten vormen de perfecte achtergrond voor natuurlijke materialen, zoals klei, terracotta en hout. De kleuren zijn ontleend aan de natuur en creëren een welkome verbinding met de buitenwereld. 

Een kalm kleurverhaal

In de drukke wereld van vandaag willen we ontspannen, ons afsluiten en onze gedachten verzetten. Dit vraagt om een rustgevende plek waar dat kan. Het kalme kleurverhaal biedt de perfecte ingrediënten. Geïnspireerd door de tinten van bossen en zeelandschappen kunnen vloeiende blauw- en groentinten een kalm, verhelderend gevoel geven. Ze werken ook perfect met natuurlijke materialen, zoals hout, kurk, wol: de eenvoudige, ingetogen schatten van de natuur die schoonheid en authenticiteit in huis brengen.  

Kleurentrends 2024 bij je thuis 

Het kleurpalet wat het vrolijke kleurverhaal vertelt wordt binnen de Nederlandse verfmarkt aangeboden onder het Flexa Kleurentrends 2024 palet. Dit goed te combineren palet bestaat uit dromerige lilatinten en moderne gelen en natuurlijk Sweet Embrace™. Wil je de kleur vooraf in de vorm van verf op je muur zien, dan zijn de tien kleuren binnenkort als Flexa Kleurtester verkrijgbaar in de verfwinkel en online. Alle kleuren uit de drie ColourFutures™ paletten zijn te mengen in Flexa binnen- en buitenlakken en Muurverven waaronder Flexa Creations en Flexa Easycare.

Flexa kleur van het jaar 2024 Sweet Embrace bestellen