Mengverf: verf mengen op kleur!

Je kan bij Onlineverf.nl uit duizenden mengkleuren kiezen om jouw verf te laten mengen. Dat betreft zowel muurverf als ook lakverf en specifieke verf zoals trapverf of meubelverf. En hoe doen wij dat mengen in duizenden kleuren bij Onlineverf.nl? Je krijgt hier een kijkje achter de schermen van onze online verfwinkel, want daar zit een hele moderne fabriek met slimme machines achter.

Kies uit duizenden kleuren mengverf!

Hoe werkt het verf mengen? Heel makkelijk, in onze fabriek staan meerdere mengmachines. Hoezo meerdere? De beste verf merken hebben hun eigen machines.

Zo is er bijvoorbeeld een Sigma mengmachine. Die is voor Sigma mengverf, maar ook Boonstoppel en Histor worden op deze machine op kleur gemengd.

Daarnaast hebben we een Sikkens mengmachine. Deze machine is uiteraard voor Sikkens, maar Trimetal, Flexa en CetaBever worden ook op deze machine speciaal voor jou op kleur gemengd!

Verder hebben wij voor Wijzonol en Koopmans nog twee aparte mengmachines. Welk merk verf jij ook kiest om online te laten mengen, wij mengen jouw favoriete kleur.

Waarom kan dat niet op een enkele machine? Dat ligt onder andere aan de soorten mengpasta, dat verschilt per merk. En van de merken mengverf hebben wij er heel veel in het assortiment, van meest verkocht tot mengverf voor specifieke schilderklusjes. Benieuwd? Neem even een kijkje bij al onze merken! Vrijwel iedere kleur staat op elke mengmachine! Dus elke mengverf kan ik bijna alle kleuren gemengd worden! Kies dus eerst het product dat geschikt is voor je klus, en daarna kun je de gewenste kleur selecteren. Zoek je dus bijvoorbeeld een rode muurverf, kies dan eerst een geschikte muurverf en geef daarna aan dat je die in rood wilt.

Hoe wordt de verf op kleur gemengd?

De verf wordt eigenlijk vrij eenvoudig op kleur gemengd. Het enige wat wij hiervoor nodig hebben, is een kleurcode.

Deze kleurcode kan bijvoorbeeld een RAL code zijn, zoals RAL 9010. Deze kleur zit in iedere mengmachine met een bepaalde formule, zodat de machine exact weet hoeveel mengpasta er in het blik gegoten moet worden om tot de juiste kleur te komen. Hierdoor kun je deze kleur, maar ook vrijwel alle andere kleuren mengen in bijna iedere mengverf, handig he?! 

Voorbeeld: heb je een mooie Flexa kleurtester bij een bouwmarkt in de buurt gehaald? Geen probleem! Vul de naam van de kleur in op onze website, en je kunt de verf bestellen in exact de kleur zoals die ook uit de tester komt!

Op YouTube laat collega Jill zien hoe wij verf op kleur mengen. Bekijk het filmpje hier!

Verf mengen: fun facts!

  • Wist je dat maar liefst 85% van alle verf die de deur uit gaat daadwerkelijk lak- en muurverf is die wij op kleur voor je mengen?
  • 250 ml mengverf voor je muur is meestal een testpotje, om te kijken hoe de kleur in het echt op je muren staat. Maar als je nét wat muurverf tekort komt, is het zonde om een nieuwe emmer aan te schaffen. Dan kun je natuurlijk ook gewoon een testpotje daarvoor gebruiken!
  • De meest verkochte kleur mengverf is wit. En dan niet de echte wit, maar de populaire witte verfkleuren. Denk aan witte mengverf in populaire RAL tinten zoals RAL 9010 en RAL 9016.

Mengverf aanbiedingen

Omdat wij zoveel verf in het assortiment hebben en grote hoeveelheden op voorraad hebben komen wij regelmatig met interessante aanbiedingen van Flexa mengverf, Sikkens of Sigma. Wil je geen mengverf aanbieding missen? Kijk bijvoorbeeld op onze aanbieding pagina of schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wat is de meest populaire mengverf?

Het meest populair is toch wel Flexa mengverf. Dat snappen wij helemaal, want wie kent nou niet de populaire Flexa Kleur van het jaar? Flexa verf op kleur laten mengen is mogelijk voor zowel muurverf als ook lakverf, net als bij alle overige verfmerken die je in onze webshop kan kopen. 

Mengverf online bestellen of in de winkel

Heb je vragen over mengverf? Dan kan je met één van onze deskundige klantenservice medewerkers overleggen. Je kiest bij ons uit duizenden kleuren mengverf, zowel lakverf als muurverf. Aan jou de keuze! En dat gaat super makkelijk: kies jouw merk verf, de hoeveelheid en klik op de kleurenwaaier om alle kleuren te bekijken die je kan kiezen.  

Twijfel je of je de juiste kleur mengverf kiest? Naast deze online webshop zijn er ook ‘echte’ Onlineverf servicepunten, mocht je toch liever persoonlijk geholpen willen worden.

Bestel direct je mengverf: