Flexa kleur van het Jaar

Wat is de Flexa kleur van het jaar?

Het merk Flexa van de verfproducent Akzonobel bestaat al decennia. Een multinational die wereldwijd muurverf, lakken en coatings verkoopt heeft natuurlijk een afdeling aan kleuren experts in huis die actuele trends volgen. Jaarlijks brengt Flexa een kleur van het jaar uit, met oog op de ontwikkelingen rond de wereld, onze behoeften en gevoelens.

Bright Skies

Waarom een kleur van het jaar?

Wij nemen de kleur van het jaar 2021 Brave Ground als voorbeeld. Het is een natuurlijke bruintint. Wat is de inspiratie achter de kleur van 2021? Deze kleur valt onder de oer tinten, net als alle bruintinten. Mensen hebben behoefte aan een veilige basis, dat warme gevoel en extra stabiliteit in tijden van verandering.

Welke Flexa kleuren van het jaar zijn er?

Om jou een indruk te geven van de trendkleuren hebben we hier de meest actuele tinten voor je op een rij gezet:

2022: NIEUW! Bright Skies

2021: Brave Ground

2020: Tranquil Dawn

2019: Spiced Honey

Lees hier kort wat de sterke punten per kleur zijn en welke sfeer je kan creëren.

Bright Skies Flexa kleur van 2022

Dit is een natuurlijke, lichtblauwe tint die voor een nieuw begin en de grenzeloze lucht om ons heen staat. Volgens de Flexa kleurexperts spiegelt Bright Skies onze behoefte naar leven, een vleugje natuur in huis en een nieuwe start weer.  

Welk gevoel krijg je van Bright Skies muurverf?

Levendig en luchtig. Want wij kijken nu optimistisch richting de toekomst en daar past de heldere en lichte blauwtint Bright Skies perfect bij. Verf een of meerdere muren van je kamer lichtblauw en geniet van dat grenzeloze gevoel. 

Hoe combineer je deze luchtige tint?

In totaal heeft Flexa vier paletten uitgebracht die het jou makkelijk maken om Bright Skies te combineren met bijpassende kleuren. Ook voor de kleurpaletten is rekening gehouden met wereldwijde trends:

Bright Skies 2

Ons huis en de veranderde rol: De Workshop Kleuren

Workshop

De kunsten die ons inspiratie geven: De Studio Kleuren

Studio

De natuur als bron van alles: De Greenhouse Kleuren

Greenhouse

Behoefte aan openheid en empathie: De Salon Kleuren

Salon

Hier twee voorbeelden voor combinaties van de kleur van het jaar 2022 met andere muurverf tinten:

Voor een rustgevende of elegante sfeer combineer je Bright Skies met zachte neutrale tinten groen grijs en blauw, de tinten uit het kleurenpalet ‘De Greenhouse Kleuren.

Voor een levendige sfeer kies je bijvoorbeeld vrolijke felle kleuren als geel, roze of groen. Het bijbehorende Flexa kleurenpalet voor de energieke combinaties heet ‘De Workshop Kleuren’.

Brave Ground Flexa kleur van 2021

Dit is een lichtbruine aardetint die voor een stevige basis staat en stabiliteit uitstraalt.

Voor een rustgevende of elegante sfeer combineer je Brave Ground met tijdloze kleuren als Spiced Honey of Worthy Clay. Voor een stimulerende sfeer kies je bijvoorbeeld contrasterende tinten als koraal of fel roze uit het Flexa Expressive palet.  

Tranquil Dawn Flexa kleur van 2020

Dit is een lichtgroene, frisse pasteltint die heel subtiel is, net als de rustige ochtendlucht en past bij het begin van een nieuw decennium, een gevoel van bezinning.

Combineer Tranquil Dawn met rustige pasteltinten als lichtblauw of lichtgrijs. Een stimulerende sfeer creëer je met contrasterende tinten als Bordeaux Leaf of het diepe donkerblauw Indigo Dephts.

Spiced Honey Flexa kleur van 2019

Dit is een fijne, warme amberkleurige tint die voor blijdschap en een stukje vrolijkheid en optimisme in huis zorgt.

Combineer Spiced Honey met pasteltinten als lichtroze of kies juist contrasterende tinten als turquoise.

Bijpassend kleurenpalet muurverf en lakverf

En zo zit er achter elke kleur die op de markt wordt gebracht de wens om mensen te inspireren en een fijne sfeer in huis te creëren met muurverf en/of lakverf. Flexa maakt jou nog makkelijker. Zij denken namelijk ook na over welke kleuren je kunt combineren. Dit is mogelijk door het bijbehorende kleurenpalet van matchende tinten. Zo weet je zeker dat je na het verven een mooi resultaat hebt.

Je hoeft natuurlijk niet deze kleuren te gebruiken voor verf! De accessoires in de kamer spelen ook een grote rol in de sfeer die je wilt creëren. Dit kun je doen door bijvoorbeeld een kleed, kastje of ander meubelstuk met een kleur uit het kleurenpalet te nemen. Van alles is mogelijk!

Jouw kleur van het jaar makkelijk kiezen en bestellen

Heb je de smaak te pakken? Graag maken wij je hier de keuze voor jouw favoriete Flexa kleur makkelijk.

Tijd voor wat nieuws! Want je kamer verven kost minder moeite dan nieuwe meubels aanschaffen. En als je bij ons online je verf bestelt en thuis laat bezorgen hoef je er niet eens de deur voor uit. Het brengt je in korte tijd een hele nieuwe beleving van jouw huis, hoe fijn is dat?!

Flexa kleur van het jaar online bestellen

Wil je direct aan de slag met een of meerdere kleuren van het jaar van Flexa? Jouw favoriete kleur muurverf bestel je hier in de webshop van Onlineverf.nl. En vergeet niet de verfbenodigdheden in het winkelmandje te zetten, wel zo praktisch.

Wij mengen de kleurcode voor je, dus je kan ook Flexa kleuren uit een Sikkens of Sigma potje op je muur schilderen als dat jouw favoriete A-merk verf is om mee te werken. Vragen? Dan staat onze klantenservice je graag te woord, neem gerust contact op!  

Flexa kleuren