Grachtengroen - Sikkens

De kleur Grachtengroen van Sikkens heeft als kleurcode Q0.05.10. Dit nummer kun je invullen als je deze groene kleur gaat bestellen. Kleurnummers zijn bijna altijd uniek. Dat betekent dat ook dat je beter het kleurnummer kunt invullen i.p.v. de kleurnaam. Namen van een kleur kunnen overeenkomen met een ander kleurnummer. Begrijp je het nog? Ik geef je een voorbeeld: de kleur ''Grachtengroen'' kan een kleur zijn van Sikkens, zoals we nu in dit blog bespreken. Dit kleurnummer heeft als unieke kleurcode ''Q0.05.10. Echter kan de kleur ''Grachtengroen'' ook een kleur zijn van Wijzonol. In dit geval is het kleurnummer ''9277'''. Zo zie je maar dat je wel goed moet opletten bij het selecteren van een kleurnummer. De twee bovengenoemde kleuren zijn namelijk anders en zullen niet op elkaar lijken als je ze naast elkaar gebruikt.

De RAL kleur Grachtengroen

In dit blog hebben we het specifiek over de kleur Grachtengroen met kleurnummer Q0.05.10. Dit is een kleurnummer van Sikkens. Deze kleur Grachtengroen wordt door de meeste mensen gekozen, maar er zijn natuurlijk ook wel andere kleuren ''Grachtengroen'' van andere merken. Zo is ''RAL'' een bekende kleurenwaaier. De kleurcode die het dichtste bij Grachtengroen van Sikkens in de buurt komt is RAL 6012. Echter is dat niet dezelfde kleur. Dus ben op zoek naar de RAL kleur van Sikkens Grachtengroen? Dan heb je pech, want die bestaat niet. 

Sikkens Grachtengroen en andere kleuren

Sikkens heeft een kleurenpalet met authentieke kleuren samengesteld. Deze klassieke kleuren bestaan al generaties en zijn goed te combineren met het houtwerk van je huis. Deze kleuren worden dagelijks besteld door onze klanten in verschillenden soorten verf. Het is nog wel eens de vraag of je ook Sikkens kleuren in bijvoorbeeld verf van Sigma kan laten mengen. Dat is gelukkig geen enkel probleem. Dus je kan iedere kleur laten mengen, in elk soort verf. Zo kun je bijvoorbeeld de buitenboel doen met Sikkens XD High Gloss of juist de houten delen aan binnenkant van je huis met Sikkens Rubbol BL Rezisto Satin.

Grachtengroen combineren met andere kleuren

Je kunt Grachtengroen prima combineren met andere kleuren uit de Sikkens Authentieke waaier. Zo is een combinatie met Mergelwit G0.05.85 of Bentheimergeel G0.08.84 erg mooi. Maar uiteraard kun je ook combineren met een zelfgekozen kleur. Het is maar net wat jij mooi vind! Lees meer over kleurencombinaties op deze pagina.

Grachtengroen combineren

Grachtengroen Sigma

Zoek jij ook naar de kleur Grachtengroen van Sigma? Dan willen we je eerst even wat uitleggen. Kleurnummers zijn altijd universeel. Dat betekent je dat nagenoeg ieder kleurnummer in ieder type verf kunt laten mensen. Je kunt dus een Sigma kleur in Sikkens verf laten mengen, maar andersom kan ook. Q0.05.10 is een kleur van Sikkens, maar kan dus ook in bijvoorbeeld Sigma S2U Allure Gloss gemengd worden. Dit misverstand bestaat helaas nog steeds en komt veel voor.