RAL 7047 - Telegrijs 4

Wij zijn er allemaal blij mee, de RAL kleuren voor muurverf of lak. Wanneer je jouw kamer wilt schilderen of de kozijnen wilt lakken hoef je alleen het RAL nummer te weten en je bestelt makkelijk dezelfde kleur muurverf of houtlak bij. Dankzij dit systeem weet je zeker, dat je de juiste kleur eenvoudig kan bepalen. Niet alleen handig voor onderhoud van muren maar ook als je tijdens het schilderen ontdekt dat je muurverf of lak moet bijbestellen omdat je niet genoeg hebt. Een RAL kleur valt in een bepaalde kleurenfamilie, heel fijn wanneer je jouw interieur wilt aanpassen aan de tint op je wanden.

RAL 7047

Laat jouw RAL kleur verf mengen

Laat ons de code van je RAL kleur weten en wij mengen precies die kleur voor jou. Lak of muurverf, dat maakt niet uit. Je kan zelfs verf van verschillende A-merken als Flexa of Sigma combineren, als je maar de juiste code aanhoudt bij je bestelling. RAL kleuren zijn universeel en dat geeft jou de vrijheid om altijd voor het merk te gaan dat jouw muurverf op kleur in de aanbieding heeft. Zo kan je zelfs nog op elke verf bestelling besparen. 

Alle nuances binnen de RAL Collectie

RAL 7047 telegrijs valt in de familie van de grijstinten. Binnen een kleurfamilie heeft elke tint haar eigen RAL nummer. De kleurschakeringen binnen een kleur zie je heel goed op een kleurenwaaier. Is er een RAL kleur die je graag als muurverf wilt maar twijfel je bijvoorbeeld of hij net iets te donker uitpakt? Dan kan je makkelijk de RAL grijstint kiezen die een nuance lichter is, of twee als je wilt. Op deze manier werkt het RAL systeem ook nog eens erg praktisch.

Welke kleur is RAL 7047?

De kleurcode RAL 7047 is gekoppeld aan de naam telegrijs. RAL 7047 is binnen de familie van grijze RAL tinten een rustige grijsblauwe tint. Telegrijs is niet te donker en makkelijk te combineren met je interieur. Grijs is ook een leuke en aangename kleur voor kozijnen of deuren. Voor jouw houtwerk bestel je natuurlijk RAL 7047 houtlak en geen grijze muurverf. Zoek je wel grijze muurverf? Dat kan natuurlijk ook. Voor inspiratie welke grijze kleur voor jou het beste is, check onze grijze muurverf pagina.

Je hoeft echt niet bang te zijn dat telegrijs te donker uitpakt, het is een heel stuk lichter dan olifant grijs. Omdat RAL 7047 muurverf zo’n fijne en rustige uitstraling heeft is het een van de populairste grijstinten van dit moment. Daarnaast kan deze kleur ook uitstekend als betonlook tint aangebracht worden op je vloer. Verf in een handomdraai die prachtige RAL 7047 gietvloer, dat staat pas mooi in je hal of keuken!   

RAL 7047 versus RAL 7016

Om te kunnen kiezen tussen de grijstinten op de RAL kleurenwaaier vergelijken wij er twee voor je: RAL 7047 telegrijs en RAL 7016, dat is antracietgrijs. Wanneer je die twee tinten naast elkaar legt is het verschil meteen duidelijk.

RAL 7047

RAL 7047

RAL 7016

RAL 7016

Telegrijs heeft een blauwe ondertoon, blauw behoort tot de vertrouwde oerkleuren, nog vanuit de prehistorie. RAL 7047 verf heeft een grijsblauw accent en geeft je daarom een aangenaam, positief gevoel, denk aan water of lucht. Antracietgrijs is een stuk donkerder, echt diep donkergrijs. RAL 7016 komt bijna in de buurt van het zwart van stalen kozijnen.

Wil je jouw kamer in een rustige en aangename grijstint verven? Kies dan RAL 7047 voor jouw muur in de woonkamer of voor de ultieme gietvloer look op de grond. Maar voor die erg stoere of industriële sfeer in huis is antracietgrijs jouw betere keuze. Want met deze koude grijstint verf je bijvoorbeeld jouw houten kozijnen. Met RAL 7016 realiseer je snel de uitstraling van donkergrijze stalen kozijnen.

RAL 7047 Kleurencombinaties

Telegrijs is een prachtige kleur die bij elk interieur past. Bovendien kan je RAL 7047 makkelijk combineren. Kies je voor dezelfde kleurenfamilie dan is RAL 7024 grafietgrijs een diepe, krachtige nuance die prima geschikt is voor kleuraccenten. Of schilder een grijze lambrisering en kies voor het populaire wit RAL 9010 om vanaf het midden van de wand tot aan het plafond te schilderen.

RAL 7047 verf

Elk merk heeft RAL 7047 verf in het assortiment want grijstinten zijn al jaren erg populair omdat je ze makkelijk combineert. Bij Onlineverf.nl bestel je muurverf of houtlak in de frisse tint RAL 7047 van de beste A-merken zoals Flexa, Sigma of Sikkens. Wil je weten hoe je RAL 7047 muurverf het beste kan combineren? Bekijk dan onze inspiratie blog voor muurverf drie verf ideeën inclusief voorbeelden!  

Jouw voordelen bij Onlineverf

Koop jouw RAL grijstinten bij Onlineverf met de volgende voordelen:

  •         Gratis online advies
  •         Voordeligste verf webshop
  •         Snelle levering
  •         Achteraf betalen

Wil je inspiratie over de verschillende bestaande kleuren? Bestel een kleurenwaaier van jouw favoriete merk verf! Wil je meer weten over Ral 7047, soorten muurverf of houtlak en verfbenodigdheden? Neem dan contact op met de ervaren deskundigen van Onlineverf.nl. Wij geven je graag antwoord en passend advies. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze voor de verf maakt.