Grijze muurverf

Met grijze muurverf kun je echt alle kanten op. Verf bijvoorbeeld een muur in die stoere lichtgrijze betonlook. Of wat dacht je van je vloer? Met betonverf laat je die op een echte gietvloer lijken.

En dat met alleen een emmer verf en wat rollers en kwasten, scheelt tijd en geld. Daarnaast combineert grijs met elke kleur, wat het een tijdloze keuze maakt waar je jaren plezier van hebt.

Het maakt niet uit of je voor blauwgrijs, muisgrijs, zilvergrijs, ijzergrijs, groengrijs of donker antracietgrijs kiest, het is altijd goed. Deze tint past in elk interieur.

Naast grijze muurverf is de betonlook muur een echte blijver in de interieurwereld. We zien nu bijvoorbeeld veel betonlook combinaties met trendy stalen deuren of kozijnen, wat staat dat mooi! 

Wing Commander

Histor Wing Commander

Welke sfeer en stemming geeft grijze muurverf je?

De vraag is welke tint grijs kies jij? Er zijn meer dan ‘50 shades of gray’! Dus de keuze is enorm. Dat is leuk, maar soms ook lastig. Daarom hier wat tips en ideeën rondom grijze muurverf.

Warm grijs en sfeer

Kies warm grijs als muurverf wanneer je zeker wilt zijn dat de sfeer in je kamer knus en gezellig wordt. Bijvoorbeeld een van onderstaande kleuren:

Early Dew Flexa

RAL 7013 Bruingrijs

RAL 7013 Bruingrijs

Sikkens Rijks Warm Grijs

Sikkens Warm Grijs

Betonlook grijs en sfeer

Ga je voor stoer grijs? Dus de kleur van olifant of muis? Dan zijn de betonlook tinten jouw ding. Hier wat voorbeelden:

Sikkens Rijks Midden Grijs

Sikkens Rijks Midden Grijs

Sikkens Rijks Donker Grijs

Sikkens Rijks Donker Grijs

Grijsblauw Flexa

Grijsblauw Flexa

Het Grijsblauw van Flexa is een heerlijke, frisse en stoere grijstint. Is donkere muurverf te bepalend? Splits de kleuren dan op. Je kunt ook in plaats van de hele kamer maar een wand donkergrijs schilderen. In combinatie met wit en natuurlijke, zachte tinten, accessoires van zachte materialen en wat kamerplanten ontstaat er een fijne sfeer!

Welke kleuren grijze muurverf zijn er allemaal?


Van elke tint zijn er veel schakeringen, naast warm grijs of licht grijs zijn er ook andere ondertonen gemengd met grijs. Denk bijvoorbeeld aan grijsblauw, zoals de lucht op sommige dagen.

Flexa heeft Bright Skies niet voor niets verkozen tot kleur van het jaar 2022! Ook een erg populaire grijze kleur met een blauwe ondertoon is Flexa Denim Drift. 

Of blijf je fan van die betonlook muur? Dan is bijvoorbeeld Coast of Maine van Histor een goede keuze om de industriële sfeer op je wanden te schilderen. Bij Onlineverf mengen wij elke kleur muurverf voor je, kom maar door met die kleurcode!

Histor Coast of Maine

Donkergrijze muurverf

Doet mij altijd denken aan stalen deuren. De ultieme donkergrijze kleur is RAL 7021 Zwartgrijs. En je zou het niet verwachten, maar RAL 9004 Signaalzwart is niet zwart maar een hele fijne, diepdonkere grijstint met een warme ondertoon. Ik zeg, perfect voor een statement muur, of als accentkleur. Met een donkere kleur geef je bovendien extra diepte aan je kamer. Dus ook een kleine kamer is geschikt voor donkere muurverf.  

RAL 7016 Antracietgrijs

Dit is de tint die in de categorie ‘donker grijs’ valt. RAL 7016 is een goede keuze om accenten te schilderen. Of voor één wand, als statement muur. In je woonkamer combineer je deze donkere tint met warme kleuren als olijfgroen, Flexa Urban Taupe of andere zandkleuren en houten meubels. Een echte eyecatcher, die wand in donkergrijs, en een mooi geheel met de zachte en natuurlijke elementen erbij.

RAL 7016 Antracietgrijs

Andere donkergrijs kleuren

Mooi Donkergrijs Flexa; Dit is écht zo prachtig als de olifant! Gaaf voor de frontjes van je keukenkasten.

Flexa mooi donkergrijs

RAL 9004 Signaalzwart; De fijnste kleur zwart, want er zit een warme bruine ondertoon in.

Sikkens Rijks Zwart Grijs; Een rustige, donkere grijstint, perfect voor een statement muur.

Sikkens Rijks Zwart Grijs

Lichtgrijze muurverf

Een lichte kleur grijze muurverf is jouw beste keuze wanneer zachte tinten beter bij je passen. Ook met zacht grijs als muurverf breng je al een fijn contrast aan. Zeker met natuurtinten als lichtgroen en warm oker ontstaat een vertrouwde sfeer in huis. Wil je wat speelsheid in je interieur? Ga dan voor witte kozijnen en plinten, een lichtroze muur en de overige wanden verf je licht grijs. De koning binnen de lichte grijstinten is? WHOOP! Telegrijs.

RAL 7047 Telegrijs 4

Zie je het ook staan? Telegrijs VIER. Ja, dat klopt wel. Want Telegrijs is zo’n te gekke kleur dat er meerdere versies van bestaan:

  •         RAL 7045 Telegrijs 1, zo grijs als de muis
  •         RAL 7046 Telegrijs 2, iets donkerder dan RAL 7045
  •         RAL 7047 Telegrijs 4, veel lichter dan 1 en 2!

Alleen zijn ze Telegrijs 3 op de een of andere manier vergeten, want die RAL kleur bestaat niet. RAL 7047 Telegrijs 4 is de lichtste van deze grijstinten.

RAL 7047 Telegrijs 4

Andere lichtgrijze kleuren

Lichtgrijs 1044 Flexa; Lijkt op Telegrijs 4 maar dit is een grijstint met een beige ondertoon, mooi warm.


1044 Flexa Lichtgrijs

Zilvergrijs Flexa; De perfecte kleur grijs voor een modern interieur, ook gaaf als glanzende muurverf.


Sikkens ijks Licht Grijs; Een grijstint met een lichtgroene ondertoon, prachtig met de Scandinavische of de landelijke woonstijl.