Transparante beits kopen

Deze beits is geschikt voor houtwerk waarbij je de houtnerf nog wilt blijven zien. Onderstaande beitsen zijn dus geschikt voor het behandelen van houtwerk. Ideaal voor bijvoorbeeld de pergola of het hekwerk. Denk eraan dat een transparante beits frequenter moet worden bijgewerkt dan een dekkende beits. De reden dat je transparante beits vaker moet aanbrengen dan een dekkende beits, is omdat UV straling sneller doordringt in het hout. Door deze UV straling wordt het oppervlak aangetast wat zorgt voor verkleuring. 

Blanke en transparante beits

Dit type beits kun je herkennen aan de houtnerf. Als je hout namelijk behandelt met blanke of transparante beits, dan kun je de houtnerf na het schilderen nog zien. Met deze beits accentueer je je dus het hout, wat voor mooie accenten kan zorgen. Transparante beits kan op kleur gemaakt worden en blanke beits is kleurloos. 

Over beits kleuren gesproken, welke beits kleuren zijn er allemaal? Heb je verschillende dekkingen en glansgraden? In dit artikel lees je alles over beits kleuren!

Belangrijk om te weten is dat je transparante beits vaak moet onderhouden. Afhankelijk van het type hout dat je gebruikt en of het houtwerk in de zon staat, moet je hout gemiddeld eens per 3 jaar behandelen. 

Als je blanke beits gebruikt, dan is het raadzaam om het houtwerk ieder jaar een behandeling te geven. Blanke beits is namelijk amper beschermd tegen UV straling. Dit is tegenstelling tot transparante beits, waar nog een beetje pigment aan is toegevoegd. Pigment zorgt ervoor dat UV straling minder snel het hout aantast.

Goede kwaliteit kopen

Je gaat natuurlijk voor een zo hoog mogelijke duurzaamheid. Bestel daarom producten van goede kwalteit. Wij leveren kwaliteitsproducten van bekende merken zoals Hermadix, Rambo, CetaBever, Sikkens, Koopmans en Sigma. Deze merken zorgen voor de beste bescherming van jouw houtwerk.

Let erop dat je een transparant product niet over een dekkende beits kunt zetten. Als je toch graag een transparante afwerking wilt hebben, maar jouw houtwerk is momenteel geschilderd met een dekkend product, kun je het volgende doen: Ontvet het houtwerk eerst grondig en spoel na met schoon water. Schuur vervolgens met een grove korrel, bijvoorbeeld P120 het houtwerk kaal. Je kunt ook beginnen met een nog grovere korrel, bijvoorbeeld P60. Belangrijk is dat je vervolgens stapsgewijs de korrel opbouwt naar P240. Als je het houtwerk helemaal kaal geschuurd hebt, kun je 3 lagen transparante beits aanbrengen. 


Categorieën Producten
Buitenbeits Hermadix Douglas Olie
Binnenbeits Koopmans Monumenten Beits
Tuinbeits Tenco Houtcoat Zwart
Schuttingbeits Hermadix Bielzenzwart
Tuinhuis beits Hermadix Zwarte Teer
Vlonder beits Jotun Demidekk Ultimate
Bangkirai hout Jotun Demidekk Infinity
Douglas beits Koopmans Impregneerolie UV
Steigerhout beits Koopmans Ecoleum
Dekkende beits  
Transparante beits  
Alles in Beits en Houtolie