Steigerhoutbeits kopen

Steigerhoutbeits is speciaal geschikt voor het beschermen en mooier maken van steigerhout. Ga bijvoorbeeld eens aan de slag met het steigerhouten bankje of de tafel. Beschermt het hout tegen alle weersinvloeden. 

Steigerhout beits van bekende merken

Steigerhout is een soort hout dat de laatste jaren flink aan populariteit toeneemt. Dit hout is te verkrijgen in verschillende soorten zoals ongeschaafd of grof gezaagd. Het hout heeft een gave uitstraling waardoor je het voor veel verschillende doeleinden kunt gebruiken. Je maakt met steigerhout hele mooie dingen zoals buitentafels, kastjes en bijvoorbeeld een bank. 

Steigerhoutbeits is dan ook perfect geschikt voor het behandelen en onderhouden van van steigerhout. Het product is altijd gemakkelijk aan te brengen en goed verwerkbaar. Op één dag breng je meerdere lagen aan. 

Blijf de natuurlijke houtstructuur zien

Het voordeel van steigerhoutbeits is dat je de natuurlijk structuur van het hout blijft zien. Als je bijvoorbeeld een mooie houten bank maakt, zie je vaak de houtstructuur. Dat vindt men mooi en daarom moet je een goed product kiezen. Dit type beits is transparant, waarvoor het de structuur van het hout niet opvult. Het gevolg is mooi gekleurd hout dat duurzaam is. 

Moet je steigerhoutbeits voorbehandelen?

Belangrijk om te weten is dat wanneer je steigerhoutbeits aanbrengt, je altijd dezelfde manier van aanbrengen hebt. Om het je makkelijk te maken hebben we hieronder een stappenplan. Zo weet je meteen of je nog moet voorbehandelen, of niet. 

Stap 1: Verwijder alle loszittende delen

Stap 2: Maak het hout droog en stofvrij

Stap 3: Ontvet indien nodig met een houtcleaner

Stap 4: Voor een glad resultaat kun je het hout schuren

Stap 5: Breng de eerste laag beits aan

Stap 6: Laag de beits drogen

Stap 7: Breng de tweede laag beits aan

Steigerhoutbeits in meerdere kleuren

Steigerhout beits vind je bij ons in meerdere kleuren. Enkele bekende kleuren zijn white wash en grey wash. Maar daarnaast zijn er natuurlijk tal van kleuren mogelijk. In dit artikel lees je alles over beits kleuren!

De meeste beitsen moet je binnen een periode van 3 jaar weer overschilderen. Zo zorg je ervoor dat het hout altijd lang mooi en duurzaam blijft. Daarnaast blijft het hout goed van kwaliteit als je dit tijdig behandelt.