Keukenverf kopen

De verf op deze pagina is speciaal geschikt voor de wanden en plafonds van de keuken. De verf is ook geschikt voor de bijkeuken. Het voordeel van de verf op deze pagina is dat het oppervlak na het schilderen goed afneembaar is. Dat is erg handig als je per ongeluk knoeit of vlekken maakt. Zo blijft de muur lang schoon en netjes. Je kunt deze verf ook gebruiken voor de muur achter het fornuis.

Keukenverf kopen? Met keukenverf bescherm je de muren in de keuken en bijkeuken. Alle verfproducten op deze pagina zijn afwasbaar en afneembaar. Sommige soorten zijn zelfs vet- en vuilafstotend. Zo houd je de keuken of bijkeuken heel gemakkelijk brandschoon. Je wilt natuurlijk niet dat je muren blijvend vuil zijn na een avondje koken. Ook moet het geen probleem zijn als de kinderen per ongeluk de muur vuil maken. 

Keukenverf kunnen wij voor jou op kleur maken. We kunnen de verf nagenoeg in iedere gewenste kleur mengen. Wil je bijvoorbeeld keukenverf in RAL 9010 of RAL 9016? Geen probleem! Naast deze twee bekende kleuren kunnen wij ook alle RAL en andere populaire kleuren voor jou mengen. 

De meest bekende keukenverf vind je hieronder: 

Sigmapearl Clean Mat
Dit is een afneembare verf die te verkrijgen is in een matte en een zijdeglans variant. De verf is van de hoogste kwaliteit en gemakkelijk aan te brengen op muren en plafond. 

Trae-Lyx Naturel Finish
Dit is geen dekkende verf, maar een blanke coating. Deze coating breng je aan over de dekkende muurverf. Zo zorg je voor een afneembare laag. Ideaal voor achter het fornuis.

Belangrijke eigenschappen voor keukenverf

Bij het kopen van keukenverf is het belangrijk om op de volgende eigenschappen te letten. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat de muur na het aanbrengen van de verf goed reinigbaar is. Wanneer je verf koopt zonder deze eigenschappen, heb je kans dat de muur niet goed afneembaar is en dat is jammer. 

1. Gemakkelijk reingibaar / afneembaar

De afneembaarheid van de verf wordt vaak bepaald door de schrobklasse van de verf. Verf kent drie categorieen schrobklasses, namelijk van 1 tot 3. Schrobklasse 1 betekent dat de verf heel goed afneembaar is. Schrobklasse 2 betekent dat de verf redelijk afneembaar is. Schrobklasse 3 betekent dat de verf amper afneembaar is. 

2. Vet- en vuilafstotend

Goede keukenverf is vet- en vuilafstotend en dat is ideaal. Vooral wanneer je de achterzijde van de fornuis gaat verven met keukenverf. Na het aanbrengen van de verf is de wand gemakkelijk reinigbaar, juist doordat de wand vuil en vet afstoot. Het vuil hecht niet aan de wand, zodat je dit gemakkelijk schoon kunt maken. 

Dekkende keukenverf of blanke coating?

Als je graag een afneembaar oppervlak wilt in je keuken of bijkeuken kun je kiezen voor een dekkende verf of een blanke coating. Een dekkende verf zorgt voor een dekkende verflaag op het oppervlak. Deze dekkende laag is dan afneembaar. Ideaal wanneer je bijvoorbeeld toch van plan was om de wand een ander kleurtje te geven, of wanneer de verflaag niet meer mooi is. 

Als je vind dat de kleur en de verf nog in goede staat is, kun je ook kiezen voor een blanke coating. Door deze coating wordt de bestaande wand afneembaar. Zo hoef je dus niet eerst een dekkende verf aan te brengen. 

Verf voor de keuken kopen

Verf voor de keuken koop je natuurlijk bij de verfspecialist van Nederland. Wij helpen je graag met het maken van de beste keuken voor keukenverf.