Sigma Schakelverf bestellen

Deze verf is geschikt voor het behandelen van nieuw hout dat nog moet kunnen ademen. Het voordeel van schakelverf is dat dit zowel een grondverf, voorlak als aflak is. We noemen dit een één-pot-systeem. Ideaal, want dan kun je met één soort verf de hele klus doen! Schakelverf is in meerdere glansgraden en in iedere gewenste kleur te verkrijgen. 

Sigma Schakelverf en systeemverf

Sigma Schakelverf is een systeemverf. Dit type verf is geschikt voor het schilderen van nieuwe hout. Ideaal dus voor bijvoorbeeld nieuwbouw of bij renovatiewerkzaamheden. Schakelverf is een één-pot-systeem, wat betekent dat dit zowel een grondverf, voorlak als aflak is. Je hebt dus maar één pot verf nodig voor de hele klus! Een ander groot voordeel is dat Sigma schakelverf vochtregulerend is. Dat is handig, want nieuw hout bevat vaak nog vocht. Met deze verf kan het vocht nog uit het houtwerk trekken, waardoor het hout volledig kan drogen. 

Waarom kies ik voor Sigma Schakelverf?

Hierboven hebben we al uitgelegd wat de voordelen van Sigma  schakelverf zijn. Je kiest dus voor schakelverf op het moment dat je nieuw hout hebt. Dit hout kan nog nat zijn, waardoor het vocht er eerst uit moet. Het kan een aantal jaren duren voordat hout volledig uitgeademd is. Hier ga je natuurlijk niet op wachten! Met schakelverf kun je het houtwerk toch beschermen, terwijl het vocht ook gewoon kan ontsnappen. Is dat niet ideaal? Het houtwerk kan ondertussen drogen en heeft toch al een beschermende laag. 

Voordelen van Sigma Schakelverf

Schakelverf heeft verschillende voordelen. Om het je makkelijk te maken hebben we hier een rijtje opgesteld met alle voordelen van deze soort verf. 

  • Vochtregulerend
  • Beschermd tegen UV
  • Zowel grondverf, voorlak als aflak in één
  • Makkelijk te verwerken
  • Bestand tegen alle weersinvloeden

Nadelen van Sigma Schakelverf

Naast de vele voordelen die deze productsoort kent, zijn er ook een aantal nadelen. Ook hier hebben we een rijtje van opgesteld

  • Beschermt tot max 5 jaar
  • Op donkere plekken kan vergeling optreden
  • Halfglans/semi-gloss is de hoogst haalbare glansgraad
  • Na verloop van tijd loopt de Schakelverf terug in glans

Sigma Sigma S2U Allure
Sigma Binnenlak Sigma S2U Nova
Sigma Buitenlak Sigma Schakelverf
Sigma Facade Sigma Torno
Sigma Grondverf Sigma Traplak
Sigma Multiprimer Sigmapearl
Sigma Muurverf Sigmatex Superlatex
Sigma Verf Aanbieding Sigmavar
Sigma S2U