Welke Sigma muurverf moet ik kiezen?

Vind de Sigma muurverf die bij jou past! Bekijk hieronder de Sigma muurverven en zoek de muurverf uit die jij nodig hebt. De producten hieronder worden met elkaar vergeleken op basis van welke schrobklasse (meer informatie onderaan de pagina), hoe reinigbaar, dekkend en baanvrij ze zijn en het rendement. Vervolgens zie je nog een rijtje met ruimtes waarin je deze Sigma verf allemaal kan toepassen. Aan de hand van deze keuzehulp kom je dus precies uit op de perfecte Sigma muurverf voor jou!

Sigma Perfect Matt

Perfect egale matte (of zijdematte) muurverf

Schrobklasse: 1
Glansgraad: Mat
Reinigbaar: ★★★☆☆
Dekking: ★★★★☆
Baanvrij: ★★★★★
Rendement: 8m2 / L
Ruimtes: badkamer, hal, kantoor, keuken, kinderkamer, slaapkamer, woonkamer

Sigma Pearl Clean

Zeer goed reinigbare muurverf

Schrobklasse: 1
Glansgraad: Mat / Satin
Reinigbaar: ★★★★★
Dekking: ★★★★★
Baanvrij: ★★★★☆
Rendement: 8m2 / L
Ruimtes: badkamer, hal, kantoor, keuken, kinderkamer, slaapkamer, woonkamer

Sigmatin DGL

Matte plafond- en muurverf

Schrobklasse: 2
Glansgraad: Mat
Reinigbaar: ★★☆☆☆
Dekking: ★★★☆☆
Baanvrij: ★★★★☆
Rendement: 7m2 / L
Ruimtes: kantoor, slaapkamer, woonkamer

 

Sigmatex Superlatex

Universeel inzetbare muurverf

Schrobklasse: 1
Glansgraad: Mat / Satin
Reinigbaar: ★★★☆☆
Dekking: ★★★★☆
Baanvrij: ★★★★☆
Rendement: 7m2 / L
Ruimtes: badkamer, garage, berging, hal, kantoor, keuken, kinderkamer, slaapkamer, woonkamer

Sigma Air Pure

Luchtzuiverende supermatte muurverf

Schrobklasse: 2
Glansgraad: Ultra Mat
Reinigbaar: ★★★☆☆
Dekking: ★★★★☆
Baanvrij: ★★★☆☆
Rendement: 8m2 / L
Ruimtes: kantoor, slaapkamer, woonkamer

Sigmaresist Fungi

Schimmelbestendige plafond- en muurverf

  Schimmelbestendig
Glansgraad: Mat
Reinigbaar: ★★★☆☆
Dekking: ★★★★☆
Baanvrij: ★★★★☆
Rendement: 7m2 / L
Ruimtes: badkamer, keuken

Sigma Stainaway

Uitstekend isolerende muurverf

Schrobklasse: 1
Glansgraad: Mat
Reinigbaar: ★★★★☆
Dekking: ★★★★☆
Baanvrij: ★★★★★
Rendement: 7m2 / L
Ruimtes: badkamer, garage, berging, hal, kantoor, keuken, kinderkamer, slaapkamer, woonkamer

Wat zijn de schrobklasses?

Schrobklasse 1 

De muurverven die binnen deze schrobklasse vallen zijn het best reinigbaar. Verf met deze schrobklasse kan uitstekend gebruikt worden voor bijvoorbeeld keukens en de gang. Over het algemeen kan deze verf voor iedere ruimte gebruikt worden die snel smerig wordt, of intensief gebruikt wordt.

Schrobklasse 2

Producten die vallen in schrobklasse 2 zijn muurverven die van gemiddeld tot goede kwaliteit zijn. Deze muurverf zijn goed reinigbaar, maar verwacht er geen wonderen van.

Schrobklasse 3

De volgende schrobklasse, is schobklasse 3. Let wel: er zijn wel producten met een lagere schrobklasse, maar die moet je absoluut nooit aanschaffen! Producten met een lagere schrobklasse zijn überhaupt niet schoon te krijgen en een poging tot schoonmaken zorgt voor nare vlekken. Dat komt omdat er veel kalk aan de muurverf is toegevoegd. Denk bijvoorbeeld aan veegvast, kalk of andere goedkope muurverf. Deze zijn vaak te koop bij bouwmarkten. Muurverf met schrobklasse 3 is prima voor wanden die amper aangeraakt worden.

Sigma plafondverf

Voor het verven/witten van het plafond is het aangeraden om gebruik te maken van een kwaliteitsverf. Met Sigma plafondverf, zoals Sigma Perfect Matt, creëer je een streeploos egaal resultaat met een zeer goede dekking. Voor het aanbrengen van Sigma plafondverf raden wij aan om een kwaliteitsroller of kwast te gebruiken.

De voordelen van Sigma plafondverf zijn de goede dekking, het matte effect en het streeploze resultaat. Van nature is het verven van het plafond een delicaat klusje, omdat je boven je hoofd aan het schilderen bent. In verband met verfspetters is het aangeraden om de vloer goed af te dekken tijdens het verven van het plafond. Ook Sigma latex muurverf, zoals Sigma Superlatex Matt, is geschikt voor het plafond.

Sigma badkamerverf

In de badkamer heb je te maken met een hoge luchtvochtigheid. Daarbij is de badkamer bij uitstek de plaats in huis waar er grote temperatuurverschillen zijn. Als je de badkamer wil verven is het belangrijk om een verf te gebruiken die bestand is tegen deze invloeden. Daarbij kan je in de badkamer te maken krijgen met schimmels.

Wij raden de Sigmaresist Fungi Matt (geschikt voor wanden en muren in de badkamer) aan. Door de schimmelwerende kenmerken van deze Sigma badkamerverf krijgen schimmels geen kans te ontstaan. Zoek je naar een kwaliteitsverf voor in de badkamer? De keuze voor een Sigma badkamerverf is dan snel gemaakt.

Sigma afwasbare muurverf

Sigma verf met schrobklasse 1 is het best afwasbaar. Zeker in ruimtes waar vuil snel op de muur kan komen, zoals in de eetkamer, gang of keuken is het belangrijk dat je voor een verf kiest die goed te onderhouden en te reinigen is. Vlekken op de muur is vaak een doorn in het oog. De Sigma afwasbare muurverf is bij uitstek een geschikte keukenverf, hiermee zijn vlekken geen probleem meer.

Zoek je de beste Sigma afwasbare muurverf? Kies dan voor Sigmapearl Clean Matt. De Easy Clean Technologie die gebruikt wordt in de Sigma reinigbare muurverf zorgt voor een goede bescherming tegen vuiligheid en vlekken, zonder in te leveren op dekkingskracht en een egaal resultaat. 

Sigma verf voor binnens- en buitenshuis 

Sigma biedt altijd een passende verf voor binnen en buiten. Zo kan je voor beschut buitenwerk, Sigma Superlatex Matt als Sigma buitenmuurverf gebruiken. Naast de Sigma Superlatex Matt zijn er qua Sigma gevelverf meer opties beschikbaar voor buitenschilderwerk. De Sigma muurverf voor buiten is geschikt voor onderhoud in alle seizoenen van het jaar, is zeer duurzaam en behoudt zijn glans.

Voor schilderklussen binnenshuis zijn de karakteristieke eigenschappen van de verf belangrijk. Door te kiezen voor Sigma verzeker je jezelf van de hoogst mogelijke kwaliteit. In onze Sigma muurverf keuzehulp helpen wij je graag op we om je schilderproject in egale banen te leiden. Bekijk de verschillende Sigma verven en kies het product dat het best past bij jouw wensen.