Beits kleuren: transparante en dekkende beitskleuren

Wat is beits?

Beits is speciaal ontwikkeld om hout een beschermlaag te geven. Zo kan jij langer genieten van je houten meubelen, deuren en kozijnen. Beits trekt in het hout en beschikt over een ademend systeem, waardoor het nog beter beschermd wordt. Meestal wordt beits voor buiten gebruikt, maar je hebt ook zeker beits voor binnen.

Je kunt een beits in een transparante kleur kopen maar ook in een dekkende kleur. Bij een transparante beits blijft de structuur van het hout zichtbaar. Een dekkende beits maakt het mogelijk om het hout een andere kleur te geven, hierbij is de houtnerf niet of nauwelijks meer te zien.

Tussen dekkend en transparant heb je nog een soort dekking: Semi-dekkend. Je raadt het al. De kleuren zijn meer aanwezig dan bij transparante kleuren, terwijl de houtnerf alsnog zichtbaar blijft.

Het verschil tussen dekkende beits en gewoon verf is dat dekkende beits zoals hierboven genoemd een ademend systeem heeft. Op deze pagina inspireren we je met de mooiste kleuren beits om jouw houtwerk op te fraaien!

Beits blokwitter

Dekkende beits kleuren:

Bij Onlineverf.nl kan je beits in alle kleuren laten mengen die jij wilt. Bekijk in welke kleur wij de beits mengen door te klikken op het product. Hieronder staan de meest gekozen dekkende beits kleuren voor je op een rijtje:

Dekkend beits donker

Zwarte beits

Een hele populaire kleur voor tuinhout is een dekkende beits in de kleur zwart. Gebruik hem voor de schutting voor een stoere look of schilder de kozijnen en deuren zwart voor een moderne woning. Een hele populaire semi-dekkende zwarte beits is de Koopmans Monumentenbeits.

Witte beits

Een witte beits wordt veel gekocht en gebruikt voor zowel binnen als buiten houtwerk. Deze kleur zal niet zoals White Wash een witte waas achterlaten maar zal de houtnerf bijna helemaal laten verdwijnen. Perfect voor als je je meubelen of kozijnen een witte kleur wilt geven en bovendien ook tegen weersinvloeden wil beschermen.

Antraciet beits

Een antracieten beits is een populaire kleur voor het schilderen van buitenhout. Antraciet wordt voornamelijk gebruikt voor het schilderen van houten deuren en kozijnen. Uiteraard kan hier de welbekende kleur RAL 7016 voor gekozen worden. Deze kleur is te mengen in vrijwel al onze producten.

Transparante beits kleuren

Naast dekkende beits kleuren heb je ook transparante beits. Transparante beits beschermt je houten producten minstens zo goed als dekkende beits. Bij transparante beits geldt: Hoe meer lagen je gebruikt, hoe donkerder/dekkender de beits wordt. Hieronder lichten wij een aantal kleuren toe.

Transparante beits

Een klassieker en duidelijk een enorm bekende kleur. Of is het eigenlijk wel een kleur? Transparante beits, ook wel blanke beits genoemd, wordt heel veel gebruikt bij buitenhout. Deze kleur geeft je hout namelijk een mooie glans zonder de kleur van je tuinmeubelen of schutting te veranderen. Het is als het ware ‘Kleurloos’. Hieronder lees je over een aantal andere populaire transparante beits kleuren:

Beits Transparant

Eiken beits

Eiken beits is een populaire kleur voor zowel binnen- en buitenmeubelen. Binnen de kleur Eiken kun je ook nog weer onderscheid maken tussen licht eiken, midden eiken en donker eiken. Hiernaast wordt licht eiken afgebeeld.

Beits licht eiken

Teak beits

Een bekende houtsoort voor tuinmeubelen en een populaire kleur transparante beits. Geef je houten meubelen of schutting een opknapbeurt en bescherm het tegen weersinvloeden. Teak is een prachtige kleur als je gaat voor een industriële look.

Beits Teak

Grenen beits

Een van de populairste kleuren voor speeltoestellen, tuinmeubilair en schuttingen. Deze kleur geeft het hout haar natuurlijke look én beschermt jouw hout tegen weersinvloeden. Daarnaast geeft het je schilderwerk een nieuwe en frisse uitstraling. 

Beits Grenen

Whitewash beits

Hiermee geef je je hout een witte waas, waardoor de houtnerven nog duidelijker worden. Prachtig voor je tuin, stel je wilt een Scandinavische stijl of de landelijke stijl in je tuin. Dan zit je met een Whitewash beits voor je houtwerk goed.

Beits Whitewash

Beits kleuren met mat of glans?

Je kan naast het kiezen van een kleur ook bij beitsen gaan voor een matte of glanzende afwerking. Bij Onlineverf.nl hebben wij een ruime keuze aan hoogglans, zijdeglans en matte beitsen. Geef je meubelen een glanzende touch met een hoogglans of zijdeglans beits, dat straalt extra luxe uit. Maar houd je meer van mat? Geen probleem, ook daarin hebben wij een ruime keuze aan zowel dekkende als transparante beitsen.

Heb je toch nog vragen over de verschillende kleuren beits? Neem dan contact op met onze klantenservice. De collega’s staan voor je klaar en geven antwoord op al jouw vragen. Zo kies jij de beste beits voor jouw schilderklus.