RAL 7043 - Verkeersgrijs

Wil je jouw kamer schilderen en de kozijnen/het dressoir lakken, maar dan in dezelfde kleur? Als je het RAL nummer van de tint weet bestel je makkelijk muurverf en houtlak in exact dezelfde kleur. Wij zijn daarom heel blij mee met de RAL kleuren voor muurverf en lak. Dankzij dit systeem weet je zeker, dat je de juiste kleur eenvoudig kan bepalen en ook later nog kan bijbestellen. Niet alleen handig voor onderhoud van muren maar ook als je tijdens het schilderen ontdekt dat je te weinig muurverf of lak hebt – je bestelt eenvoudig de juiste kleur verf erbij. Direct beginnen? Bestel hier je grijze verf!

RAL 7043

Laat jouw RAL kleur verf mengen

Wij mengen precies de RAL kleur, die je nodig hebt. Lak of muurverf, zijdeglans of mat maakt hiervoor niet uit. Verf van verschillende A-merken als Sigma, Sikkens en Flexa kan je makkelijk combineren, als je maar dezelfde kleurcode aanhoudt bij je bestelling. RAL kleuren zijn universeel en dat geeft jou de vrijheid om altijd voor het merk te gaan dat jouw muurverf op kleur in de aanbieding heeft. Zo kan je altijd voor de verf aanbiedingen kiezen en op het materiaal voor jouw schilderklus besparen. 

Alle nuances binnen de RAL kleurenfamilie

RAL 7043 Verkeersgrijs B valt in de grote familie van grijze RAL tinten. Elk van die vergrijsde kleuren heeft binnen de kleurfamilie weer haar eigen RAL nummer. Het is daarbij niet zo dat de RAL nummers oplopend zijn, van licht naar donker. De kleurschakeringen binnen een kleur zie je het beste op een kleurenwaaier. Is er een RAL kleur die je graag als muurverf wilt maar twijfel je bijvoorbeeld of hij net iets te donker uitpakt? Dan kan je makkelijk de RAL grijstint kiezen die een nuance lichter is, of twee als je wilt. Dat is het praktische aan een RAL kleurenwaaier.

Welke kleur is RAL 7043?

Binnen de RAL grijstinten is RAL 7043 een diepe kleur. Verkeersgrijs is wel een warme tint, hij is onderdeel van de grijs kleuren met een bruine ondertoon. Als je het vergelijkt met RAL 7047 telegrijs dan zie je duidelijk het verschil. Telegrijs is ook diep en heeft een blauwgrijze ondertoon waardoor het een koude donkere kleur is.

RAL 7043 is binnen de familie van grijstinten een erg prettige tint. Wil je jouw kozijnen verven om de look van stalen kozijnen te creëren? En is zwart een veel te harde of kille kleur voor jouw smaak? Kies dan verkeersgrijs. Want RAL 7043 komt in de buurt van die hele donkere kleur maar het is een aangename kleur grijsbruin, perfect voor kozijnen, plinten, deuren of een radiator. Voor jouw houtwerk bestel je RAL 7043 houtlak in mat of zijdeglans, en een primer mocht dat nodig zijn.

RAL 7043 versus RAL 7022

Om de juiste keuze uit al die prachtige grijstinten van het RAL kleurenpalet te maken vergelijken wij twee populaire grijze muurverf kleuren voor je: RAL 7043 verkeersgrijs en RAL 7022, dat is ombergrijs. Wij hebben net al een vergelijking met diep verkeersgrijs gemaakt en de koude zwarte kleur. RAL 7043 is juist een warme diepe kleur, perfect om accenten toe te voegen aan je interieur. Wil je naar een lichtere warme nuance toe dan is RAL 7022 jouw perfecte verf keuze.  

RAL 7043

RAL 7034

RAL 7022

RAL 7022

Verkeersgrijs heeft al die bruine ondertoon, hierdoor is RAL 7043 als kleur voor kozijnen, plinten of deuren populairder dan zwart. Ombergrijs RAL 7022 heeft een nog lichtere ondertoon want er zit geel in. Deze diepe kleur kan je dan ook prima kiezen voor een statement muur. RAL 7043 muurverf koop je om bijvoorbeeld een frame of geometrische lijnen als accent aan te brengen op je wanden. Meer grijze muurverf kleuren zien? Bekijk dan eens onze grijze muurverf pagina.

RAL 7043 verf

Elk merk heeft RAL 7043 muurverf of houtlak in het assortiment, van mat tot zijdeglans. Al jaren zijn grijstinten niet meer weg te denken uit het interieur. Van betonlook tot RAL 7043 ramen, grijsblauw of grijsgoen combineer je vanwege de natuurlijke uitstraling makkelijk met elk interieur.

Bij Onlineverf.nl bestel je muurverf of houtlak van de beste A-merken zoals Flexa, Sigma of Sikkens en laat je tot 10 liter verf in verkeersgrijs mengen. Wil je weten hoe je RAL 7043 muurverf het beste kan combineren? Bekijk dan onze inspiratie blog over de beste combinatie van tinten met behulp van het 60-30-10 principe!  

Jouw voordelen bij Onlineverf

Koop jouw RAL grijstinten bij Onlineverf met de volgende voordelen:

  •         Gratis online advies
  •         Voordeligste verf webshop
  •         Snelle levering
  •         Achteraf betalen

Wil je inspiratie over de verschillende bestaande kleuren? Bestel een kleurenwaaier van jouw favoriete merk verf! Wil je meer weten over Ral 7043, soorten muurverf of houtlak en verfbenodigdheden? Neem dan contact op met de ervaren deskundigen van Onlineverf.nl. Wij geven je graag antwoord en passend advies. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze voor de verf maakt.