RAL 7022 - Ombergrijs

Een kleur kiezen, daar begint een schilderklus mee. Vaak is dit afhankelijk van wat je wilt schilderen; een muur, meubels, kozijn of je vloer? De gekozen kleur mag aansluiten bij de rest van je schilderwerk buiten of juist bij de inrichting van je huis.

Om duidelijkheid te behouden over wat welke kleur precies is en de kleurechtheid te bewaken maken we in de verf gebruik van RAL kleuren. Als je vandaag RAL 7022 verf koopt, krijg je over een aantal jaren weer exact dezelfde kleur. En ook als je dat aan de andere kant van de wereld doet. RAL kleuren zijn namelijk universeel.

RAL 7022

Ook verschillende tinten van één kleur hebben elk een eigen RAL nummer gekregen. Dus met alleen ‘grijs’ ben je er nog niet; ook grijs bestaat uit meerdere RAL kleuren met eigen universele RAL nummers.

Welke kleur is RAL 7022?

RAL 7022 Ombergrijs is een bekende grijstint uit de RAL Classics collectie. Momenteel zie je verschillende grijstinten overal terug komen. Niet alleen in meubels en bijvoorbeeld raamdecoratie, ook in schilderwerk worden de kleuren grijs en zwart veel gebruikt én ook alles er tussenin. Daar waar we voorheen alleen grijs of zwart bestelden, hebben we nu te kiezen uit een scala aan tinten er tussenin. 

De meest bekende is antraciet of zwart. Heb je weleens gehoord van muisgrijs, lichtgrijs, blauwgrijs, warm grijs, warm lichtgrijs of ombergrijs? Bij de meeste tinten kan je je wel wat bij voorstellen. We pakken de laatste; ombergrijs. Welke kleur is Ral 7022 ombergrijs?

Omber is een bruine donkere aardsoort. Ombergrijs is dus een donkergrijze kleur. Het is zeker geen zwart. Als je goed kijkt zie je er een beetje bruin in. Ombergrijs en ook onze andere grijstinten verzachten de contrasten en ze laten zich heel goed combineren met andere kleuren. Zoek je sereniteit en een geborgen sfeer, ontdek dan eens ombergrijs of alle andere grijstinten!

Waar mag je aan denken in het gebruik van ombergrijs? Heb je een strakke lichte keuken, breng een gedurfd contrast aan met een grijstint als ombergrijs. Je keuken frist er van op! Wil je je meubels en accessoires de aandacht laten trekken, breng het aan op je wanden. Wil je daarbij een rustige sfeer; zoek dan accessoires in kleuren die dicht bij de kleur op je wand komen. Ook deze kleur op de muren kan voor een mooi effect zorgen! Lees hier meer over grijze muurverf kleuren.

RAL 7022 verf

Het donkergrijze in RAL 7022 is een mengsel van zwart, wit en bruin. Het klinkt wat somber, maar het tegendeel is waar. RAL 7022 is juist heel sfeervol en laat zich uitstekend combineren met andere kleuren. Want ombergrijs in combinatie met bijvoorbeeld pastel kleuren geeft een hele warme uitstraling. Datzelfde geldt voor onze overige grijstinten. Combineer je het met blauw, dan krijg je juist een koelere uitstraling. Wil je liever een antracietgrijze kleur dan moet je richting RAL 7016. Is dit nog te licht en wil je nog donkerder richting zwart, kies dan voor RAL 7021.

Hoe combineer je het? RAL 7022 verf hebben wij standaard voor binnen- en buitengebruik in het assortiment. Voor kozijnen, deuren, muren. Hout, metaal en andere ondergronden. Ombergrijze kozijnen met lichtere houten jaloezieën. Een ombergrijze muur bij een witte keuken, de onderkant van je buitenmuur ombergrijs, de rest erboven licht; de variaties zijn eindeloos. Ontdek ze!

Jouw voordelen bij Onlineverf

Koop jouw RAL grijstinten bij Onlineverf met de volgende voordelen:

  •         Gratis online advies
  •         Voordeligste verf webshop
  •         Snelle levering
  •         Achteraf betalen

Wil je inspiratie over de verschillende bestaande kleuren? Bestel een kleurenwaaier van jouw favoriete merk verf! Wil je meer weten over Ral 7022? Neem dan contact op met de ervaren deskundigen van Onlineverf.nl. Wij geven je graag antwoord en passend advies. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze voor de verf maakt.