RAL 9002 - Grijswit

Je wilt gaan schilderen, dan begint je klus vaak met het kiezen van de geschikte kleur. Deze keuze is afhankelijk van wat je wil gaan schilderen. Ga je de muur in de woonkamer een nieuw kleurtje geven, of hebben buiten de kozijnen een nieuwe opfrisbeurt nodig? Kleuren kiezen blijft lastig, zeker wanneer je veel verschillende kleuren hebt.

Wil je graag een kleur die tijdloos is? Kies dan voor een RAL kleur. RAL kleuren zijn letterlijk tijdloos, deze zijn namelijk universeel en blijven hetzelfde. Als je de gekozen kleur een aantal jaren later nog eens wil kopen, dan krijg je weer precies dezelfde kleur.

RAL 9002

Naast de RAL kleurcode hebben deze ook een universele naam gekregen zodat zij door de hele wereld hetzelfde kleurtje verf kunnen maken. Wij mengen graag de gewenste kleur voor jou. Zodat jouw schilderklus echt gaat beginnen.

Welke kleur is RAL 9002?

Kiezen voor welke kleur wit je op bijvoorbeeld muren moet doen, is een van de lastigste keuzes die je zal maken wanneer je gaat sauzen. Je hebt diverse kleuren wit waar je uit kan kiezen. Wil je een moderne, tijdloze tint? Ga dan eens voor RAL 9002. RAL 9002 valt onder de RAL kleuren wit en is een onderdeel van de wit- en zwarttinten van de RAL Classics collectie. 

RAL 9002 wordt ook ‘Grijswit’ genoemd. Een moderne kleur die in veel interieurs voorbij komt. Grijswit is met name populair op kozijnen en deuren. Een neutrale kleur wit die nét wat meer breekt dan wittere tinten zoals RAL 9010. Grijswit past perfect in Scandinavische interieurs en combineer je met zachte pastelkleuren voor een rustig en natuurlijke uitstraling.

Grijswit wordt voornamelijk gebruikt als basis voor je interieur. Waar moet je dan aan denken? Denk aan deze kleur voor muren in combinatie met wittere tinten. Daarnaast wordt deze kleur vaak gebruikt als tint voor kozijnen en deuren. Dat breekt de wittere muren en geeft je kozijn een wat modernere uitstraling.

RAL 9002 versus RAL 9001

We vergelijken even met RAL 9001 wat bekend staat als crème wit. De RAL 9001 heeft een wat geliger tint dan RAL 9002 die weer meer neigt naar grijs. Beide kleuren zijn wat zachter dan het harde wit van RAL 9010. Daarom kiezen veel mensen voor RAL 9002 of RAL 9001, deze breken net wat meer in je woning en maken het wat minder ‘hard’.

RAL 9002

RAL 9002

RAL 9001

RAL 9001

RAL 9002 verf

RAL 9002 is een universele kleur waardoor elk merk deze in het assortiment heeft. Zo heb je RAL 9002 in Sikkens en Sigma verf. RAL 9002 is verkrijgbaar in muurverf binnen, RAL 9002 muurverf buiten, RAL 9002 matte verf en verkrijgbaar voor muren, plafonds, kozijnen en hout. RAL is namelijk een apart merk, en voor elke verf heeft deze waaier een formule gemaakt. Hierdoor kun je in vrijwel alle soorten verf jouw RAL kleuren krijgen.

Jouw voordelen bij Onlineverf

Koop jouw RAL wittinten bij Onlineverf met de volgende voordelen:

  •         Gratis online advies
  •         Voordeligste verf webshop
  •         Snelle levering
  •         Achteraf betalen

Wil je inspiratie over de verschillende bestaande kleuren? Bestel een kleurenwaaier van jouw favoriete merk verf! Wil je meer weten over Ral 9001? Neem dan contact op met de ervaren deskundigen van Onlineverf.nl. Wij geven je graag antwoord en passend advies. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze voor de verf maakt.