Mergelwit - Sikkens

De kleur G0.05.85 Mergelwit is een kleur van Sikkens uit de ''Authentieke kleuren'' waaier. Deze zacht witte kleur is erg aangenaam om naar te kijken. De kleur neigt zelfs een beetje naar crème, maar is het niet helemaal. Dus als je op zoek bent naar een aangename, zachte kleur wit, dan is G0.05.85 Mergelwit een goede kleur voor jou.

Is Mergelwit ook in RAL?

De kleur ''Mergelwit'' is een kleur uit een kleurenwaaier van Sikkens. Dat betekent dus dat de kleur ook van Sikkens is. Deze kleur is niet uit een RAL waaier, dus is er ook geen RAL code van. Het is dus ook niet mogelijk om de kleur ''Mergelwit'' naar een RAL code om te zetten. Als je deze kleur wilt bestellen, kun je gewoon ''Mergelwit'' invoeren. Daarbij kun je vermelden dat het een Sikkens kleur is.

Een kleur komt goed tot zijn recht, mits deze goed wordt gebruikt. Daarmee bedoelen we dat een kleur beter tot uiting komt wanneer deze gecombineerd wordt met een andere kleur. G0.05.85 is een zachte, vriendelijke kleur die perfect te combineren is met bijvoorbeeld een donker groene/zwarte tint. Het gebruik van de juiste tint geeft de woning een mooie uitstraling en kan de accenten op de juiste plek leggen.