Tranquil Dawn Flexa | Onlineverf.nl

Tranquil Dawn Flexa

De Flexa kleur van het jaar 2020 is Tranquil Dawn. Elk jaar maken de kleurexperts van Flexa een kleur bekend die past bij de komende ontwikkelingen en trends. In 2020, een nieuw decennium, werd dat een rustige, lichte kleur die uit het kleurenpalet van de groentinten komt. 

Bij elke kleur van het jaar hoort een kleurenpalet, zo kan je moeiteloos Tranquil Dawn combineren.

Stel je kiest muurverf in de kleur Tranquil Dawn voor je woonkamer. Dan is wit altijd een veilige combinatie. Binnen het kleurenpalet zie je veel meer tinten van Flexa die super met Tranquil Dawn combineren, zoals Rosewood roze, Grijsblauw of Woudgroen. Je ziet het al, de kleur van het jaar van Flexa is ook altijd een erg veelzijdige tint die bij elke woonstijl past. 

Het kleurenpalet van Flexa maakt het je ook makkelijk om de kleuren van jouw accessoires perfect af te stemmen op je muurverf tint.


Kleurcode of nummer Tranquil Dawn

Tranquil Dawn heeft geen speciale kleurcode, wat je misschien wel gewend bent bij een RAL kleur. Bij het invullen van ‘Tranquil Dawn’ in onze kleurenwaaier zal meteen de juiste kleur tevoorschijn komen.

Heb je een voorkeur voor een ander A-merk muurverf of houtlak, zoals Histor of Sikkens? Bestel dan de gewenste tint verf met de bijbehorende kleurnaam, maar dan van jouw favoriete merk verf. Bij Onlineverf heb je natuurlijk ook nog de keuze uit verschillende types muurverf of lak, van glanzend tot extra mat.

Jij bestelt je verf makkelijk online. Vanaf de bank of luie stoel, wij mengen Tranquil Dawn voor je met de uitstraling die jij op je muur of kozijnen wilt schilderen. Bovendien heb je alles binnen de kortste tijd in huis.  

Welke kleur is Tranquil Dawn van Flexa?

Tranquil Dawn is een rustgevende tint die zo uit de natuur geplukt lijkt te zijn. Een hele lichte, pastelachtige groentint waar je makkelijk je hele kamer mee verft omdat hij zo fijn voelt. Daarom is Tranquil Dawn ook een ideale muurverf voor je slaapkamer.

Wil je de uitstraling rustig houden? Combineer dan het geheel met kozijnen en plinten in de beigekleurige aardetint Urban Taupe, de Flexa Kleur van het Jaar 2021.

Wil je meer contrast of diepte creëren? Dan is de combinatie van (donker)grijs, wit en Tranquil Dawn erg stijlvol, bijvoorbeeld voor je woonkamer. De lichtgroene pasteltint zorgt voor een natuurlijk element, een erg fijne tegenhanger wanneer je een statement muur hebt in een diep donkere muurverf tint als antracietgrijs of betonlook. 

Flexa Tranquil Dawn versus Early Dew?

Naast de kleur van het jaar zijn er muurverf of lakverf tinten van Flexa die uit zichzelf erg populair worden. Een voorbeeld is Early Dew uit de vrij nieuwe Flexa Creations collectie. Vaak krijgen wij bij de klantenservice de vraag: “wat is het verschil tussen Early Dew en Tranquil Dawn?” 

Hier vergelijken wij deze twee groentinten voor je om de keuze makkelijker te maken. De kleur van het jaar 2020 is een pasteltint, lichtgroen, helder en heeft een erg frisse uitstraling. Hoewel Early Dew ook een groentint is, is deze kleur een aantal nuances donkerder. Dat maakt hem geschikt om diepte te creëren bijvoorbeeld in een kleine keuken.

Combineer je bijvoorbeeld Early Dew muurverf met het wit van je keuken en kozijnen dan staan deze door het kleurverschil veel meer op de voorgrond. Met Tranquil Dawn is dit effect minder omdat hij lichter is en al veel dichter in de buurt van wit zit.

Uiteindelijk zijn beide kleuren prachtig en is het een kwestie van smaak voor welke Flexa kleur je kiest. Wil je meer weten over kleurentrends? Lees dan verder op onze Flexa kleuren pagina.  

Tranquil Dawn
Early Dew

 

Jouw voordelen bij Onlineverf

Koop jouw Flexa keuren bij Onlineverf met de volgende voordelen:

  •         Gratis online advies
  •         Voordeligste verf webshop
  •         Snelle levering
  •         Achteraf betalen

Wil je naast dit merk verf meer inspiratie over de verschillende bestaande kleuren? Bestel een kleurenwaaier van jouw favoriete merk verf! Wil je meer weten over Tranquil Dawn de kleur van het jaar 2020? Lees onze blog of neem dan contact op met de ervaren deskundigen van Onlineverf.nl. Wij geven je graag antwoord en passend advies. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze voor de verf maakt.

Populaire verfkleuren

Om het wat makkelijker te maken hebben wij de meest populaire kleuren voor jullie op een rijtje gezet. Bekijk ze hieronder!

RAL Kleuren

Flexa Kleuren + Overige kleuren

RAL 9016RAL 6009Tranquil Dawn FlexaUrban Taupe Flexa
RAL 9010RAL 7016Early Dew Flexa Subtle Stone Flexa
RAL 9003RAL 7021Camouflage Green FlexaHistor Geordend
RAL 9001RAL 9011Brave Ground Flexa Monumentengroen
RAL 9002RAL 9004Spiced Honey Flexa Grachtengroen
RAL 7035RAL 9005Denim Drift FlexaHague Blue

 

Meer kleuren

RAL 5004

RAL 7015

RAL 8022

RAL 9017

Roomwit 9235

Woudgroen 9325

Antiekgroen 9328

Chinese Porcelain

Bentheimergeel G0.08.84

Gelders Blauw U4.15.10

Mergelwit G0.05.85

PPG10-20 Coast of Maine

PPG0996-7 Summer Shadow

PPG1022-2 Intuitive

PPG1037-4 Symmetry 

PPG1135-4 Aquamarine Dream 

PPG1001-1 Swansong 

PPG1022-1 Singing Sand 

PPG1001-4 Steel Mill 

PPG1015-3 Peach Pudding 

PPG1127-4 Boulder Lichen