Flexa kleuren

Flexa is een van de bekendste merken voor muurverf en bestaat al decennia. Je kent vast wel een van de Flexa 'Kleur van het Jaar' tinten die door kleurexperts ontwikkeld zijn zoals Brave Ground, Tranquil Dawn, Spiced Honey en Heart Wood. Naast muurverf bestaat het assortiment ook uit lakken in verschillende glansgraden.

Er is een Flexa Strak in de lak lijn met krasvaste lakken voor kozijnen en meubels. In het Flexa Creations assortiment zitten naast unieke, intense kleuren muurverf en houtlak ook prachtige effectverven. Met Flexa effectverf creëer je bijvoorbeeld extra glans op houten of metalen oppervlakten. Met zijdematte Creations muurverf ontstaat een subtiele, kalkachtige look die perfect past bij een landelijk of modern interieur. Met Creations Muurverf Extra Mat zorg je voor warmte en rust in je woonkamer.

Je kiest makkelijk jouw favoriete kleur met behulp van de Flexa kleurenwaaier of kleurentester. Voor elke muurverf tint is er een bijbehorend Flexa kleurenpalet, zo is het eenvoudig voor jou om de mooiste kleuren met elkaar te combineren. 

Flexa kleuren
Wild Wonder Flexa

Wild Wonder

Flexa kleur van het Jaar

Elk jaar bespreken de Flexa kleurexperts samen met een team internationale designers de nieuwste wereldwijde trends die ons dagelijks leven beïnvloeden. Vervolgens vertalen zij hun inzichten in één toonaangevende kleur. De kleur van het jaar, die de sfeer van het moment weerspiegelt, overal ter wereld. Voor 2022 is de kleur van het jaar: Bright Skies. In 2021 was de Kleur van het Jaar Brave Ground. In 2020 was Tranquil Dawn, een lichte groentint, de kleur van het jaar. In 2019 de honingtint Spiced Honey, in 2018 de rozetint Heart Wood en ga zo maar door.

Kleur van het Jaar 2023

Voor 2023 is de kleur van het jaar: Wild Wonder, Dit is een natuurlijke geeltoon met een positieve uitstraling. Wild Wonder staat voor de magie van de wonderbaarlijke natuur en het vrije en misschien wilde gevoel dat wij buiten ervaren. De positiviteit en inspirerende kracht haal je met de frisse licht gele kleur Wild Wonder in huis.

Welke Flexa kleuren passen bij elkaar?

Je kent hem waarschijnlijk al, de Flexa Color Tester. Heb je een tint gekozen? Dan wij je zeker weten dat die mooie kleur bij jou interieur thuis past. Met de kleine Flexa kleurentesters breng je makkelijk de muurverf kleur op een klein plekje muur aan. Is het wat jij in gedachten had? Dan bestel je die 5 liter emmer muurverf en geef je jouw kamer een frisse look.

Online is er ook een mogelijkheid om kleuren te testen: met de Flexa ColorSwiper kan je op de website jouw ideale kleurenpalet vinden, super leuk om te doen!

Daarnaast hebben wij op onze eigen kleurenpagina ook een aantal bekende kleuren van de Flexa lijn uitgelicht. Per kleur hebben wij voor je samengevat wat je kan verwachten. Is het een lichte, donkere, diepe of warme kleur? Welke sfeer ontstaat met deze kleur? Is het een tint voor accenten? Of juist een muurverf om jouw hele kamer mee te schilderen? Laat je inspireren op onze kleurenpagina!

Flexa ColorSwiper

Ontdek Flexa kleuren!

Urban Taupe 3024 is een echt gangbare kleur die in veel situaties gebruikt kan worden. Een zacht grijs/bruine basiskleur die perfect past bij een felle tint. Je kunt de Urban Taupe bestellen in muurverf maar ook in lakverf. Zo kun je niet alleen je muren maar ook je meubels in deze kleur verven.

Urban Taupe 3024

Early Dew 3031 is een echte trend kleur. Een frisse blauw/grijze accentkleur die past bij een grijze of witte basis. Niet alleen jouw muren, maar ook jouw meubels met deze kleur verven? Dat kan! Deze kleur is te mengen in zowel een muurverf als in een lakverf.

Early Dew 3031

Camouflage Green 3029 is een gangbare, veelgebruikte kleur. Een donkere groen/bruine basis kleur bij een wat fellere tint, of juist een witte serene achtergrond. Je kunt de Camouflage Green bestellen in muurverf maar ook in lakverf. Zo kun je niet alleen je muren maar ook je meubels in deze kleur verven.

Camouflage Green 3029

Ken jij de Flexa Creations kleuren al?

Binnen het Creations assortiment van Flexa kies je uit prachtige, intense tinten muurverf met kleuren als Early Dew, Caramel Fudge of Industrial Grey. Wil je niet alleen de muren van je kamer verven maar ook kozijnen of de deur schilderen? Dan zit je met Creations goed. Hoezo? Naast muurverf zijn ook lakken en effectverfen van Creations verkrijgbaar. Wist je trouwens dat alle Flexa Creations muurverf goed reinigbaar is? Ook voor jouw keuken of kinderkamer kan deze verf dus gewoon gebruikt worden. Klik hier voor ons Flexa Creations assortiment.

Combineer makkelijk met het Flexa Creations kleurenpalet

Ook voor deze verfproducten heeft Flexa een kleurenkaart voor je samengesteld. Dan weet je zeker welke tinten binnen het kleurenpalet makkelijk met elkaar combineren en leuk staan. Voorbeeld? De muurverf Flexa Creations Oldtimer Rally is heel populair. Een diepe en warme groentint. Maar hoe combineer je zo’n bijzondere tint? Met een wit plafond, meubels in lichte beigetinten en accessoires in zilver of pastelblauw bijvoorbeeld. Een rustige, natuurlijke look voor jouw woonkamer of slaapkamer.