RAL 7044 - Zijdegrijs

Wij zijn er allemaal blij mee, de RAL kleuren voor muurverf en lak. Wanneer je jouw kamer wilt schilderen of de kozijnen wilt lakken hoef je alleen het RAL nummer te weten en je bestelt makkelijk dezelfde kleur muurverf of houtlak erbij. Dankzij dit systeem weet je zeker dat je de juiste kleur eenvoudig kan bepalen. Niet alleen handig voor onderhoud van muren maar ook als je tijdens het schilderen ontdekt dat je muurverf of lak moet bijbestellen omdat je niet genoeg hebt. Een RAL kleur valt in een bepaalde kleurenfamilie, heel fijn wanneer je jouw interieur wilt aanpassen aan de tint op je wanden.  

RAL 7044

Laat jouw RAL kleur verf mengen

Laat ons de code van je RAL kleur weten en wij mengen precies die kleur voor jou, of het nou lak of muurverf is maakt niet uit. Je kan zelfs verf van verschillende A-merken als Sigma, Sikkens, Flexa en nog veel meer combineren, als je maar de juiste code aanhoudt bij je bestelling. RAL kleuren zijn universeel en dat geeft jou de vrijheid om altijd voor het merk te gaan dat jouw muurverf op kleur in de aanbieding heeft nu. Zo kan je zelfs nog op jouw verf bestelling besparen.  

Alle nuances binnen de RAL kleurenfamilie

RAL 7044 Zijdegrijs valt in de familie van de grijze RAL tinten. Binnen een kleurfamilie heeft elke tint haar eigen RAL nummer. De kleurschakeringen binnen een kleur zie je heel goed op een kleurenwaaier. Is er een RAL kleur die je graag als muurverf wilt maar twijfel je bijvoorbeeld of hij net iets te donker uitpakt? Dan kan je makkelijk de RAL grijstint kiezen die een nuance lichter is, of twee als je wilt. Op deze manier werkt het RAL systeem ook nog eens erg praktisch.

Welke kleur is RAL 7044?

De kleurcode RAL 7044 is gekoppeld aan de naam zijdegrijs en zit in de RAL Classics collectie. RAL 7044 lijkt op het eerste gezicht misschien niet eens grijs maar beige. Dat komt omdat deze tint vrij licht is en een gele ondertoon heeft. RAL 7044 is erg makkelijk te combineren met wit. Zijdegrijs heeft een chique uitstraling en is uitstekend geschikt als muurverf voor je hele huis. Het is een zandtint die je eenvoudig combineert met elk interieur.

Vanwege de natuurlijke uitstraling van zijdegrijs kies je hem makkelijk als matte muurverf voor alle wanden in je woonkamer, slaapkamer of keuken. Voor meer inspiratie, check onze grijze muurverf pagina. Wil je RAL 7044 houtlak schilderen op je kozijnen, een dressoir, deur of plinten? Dan is zijdeglans houtlak mooi om de elegante uitstraling te onderstrepen. Bovendien kun je RAL 7044 uitstekend gebruiken om lichte accenten te schilderen, stel dat je een witte kamer of hal wat diepte wilt geven.   

RAL 7044 versus RAL 7032

Om te kunnen kiezen tussen de grijstinten op de RAL kleurenwaaier vergelijken wij er twee voor je die best wel dicht bij elkaar in de buurt zitten: RAL 7044 zijdegrijs en RAL 7032, dat is kiezelgrijs. Wanneer je die twee tinten naast elkaar ziet dan is kiezelgrijs iets donkerder.  

RAL 7044

RAL 7044

RAL 7032

RAL 7032

Zijdegrijze verf pakt een stuk warmer en lichter uit dan kiezelgrijs. Stel nou je hebt een keuken met een wit plafond en witte keukenkastjes en je wilt een licht accent met muurverf aanbrengen. Dan is RAL 7044 mooi te combineren, onder andere met RAL 9016 verkeerswit, het contrast is niet te groot.

Kiezelgrijs is donkerder en ook deze tint kan je met RAL 9016 combineren. Bijvoorbeeld wanneer je een sterker contrast wilt, om een lambrisering op de muur te schilderen. Zijdegrijs is voor je keuken een fijne keuze, voor iets meer variatie kan je bijvoorbeeld RAL 7044 muurverf zijdeglans kiezen in plaats van extra mat.

RAL 7044 Kleurencombinaties

Zijdegrijs is een prachtige kleur die bij elk interieur past. Bovendien kun je RAL 7044 makkelijk combineren. Kies je voor dezelfde kleurenfamilie? Dan is RAL 7024 grafietgrijs een diepe, krachtige nuance die prima geschikt is voor kleuraccenten. Of ga voor een grijze lambrisering en kies voor het populaire wit RAL 9010 om vanaf het midden van de wand tot aan het plafond te schilderen.

RAL 7044 verf

Elk merk heeft RAL 7044 in het assortiment want grijstinten zijn al jaren erg populair omdat je ze makkelijk combineert. Bij Onlineverf.nl bestel je muurverf of houtlak in de frisse tint RAL 7044 van de beste A-merken zoals Flexa, Sigma of Sikkens. Wil je weten hoe je RAL 7044 muurverf het beste kan combineren? Bekijk dan onze inspiratie blog voor muurverf drie verf ideeën inclusief voorbeelden!  

Muur verven met RAL 7044

Denk je eraan om je muur te verven met RAL 7044 Zijdegrijs? Dan adviseren wij de Sikkens Alphacryl Pure Mat SF.

Kozijnen verven met RAL 7044

Wil je je kozijnen voorzien van RAL 7044 Zijdegrijs? Wij raden dan aan om de Sikkens Rubbol BL Rezisto Satin te gebruiken bij kozijnen binnenshuis, en voor buitenkozijnen de Sikkens Rubbol XD High Gloss.

Jouw voordelen bij Onlineverf

Koop jouw RAL grijstinten bij Onlineverf met de volgende voordelen:

  •         Gratis online advies
  •         Voordeligste verf webshop
  •         Snelle levering
  •         Achteraf betalen

Wil je inspiratie over de verschillende bestaande kleuren? Bestel een kleurenwaaier van jouw favoriete merk verf! Wil je meer weten over Ral 7044, soorten muurverf of houtlak en verfbenodigdheden? Neem dan contact op met de ervaren deskundigen van Onlineverf.nl. Wij geven je graag antwoord en passend advies. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze voor de verf maakt.