RAL 9011 - Grafietzwart

RAL 9011 Grafietzwart is een zwarte kleur uit de RAL waaier. De kleur van dit RAL nummer zwart zit tussen antraciet, zwart en gitzwart in. Zoek je dus een zwarte kleur, die niet helemaal donker zwart is, maar ook niet te licht? Dan is de Grafietzwart de juiste kleur voor jou. Meer informatie lees je hieronder. Direct bestellen? Bestel hier je zwarte verf!

RAL 9011

RAL 9011 voor kozijnen?

Grafietzwart RAL 9011 kan goed gebruikt worden voor je kozijnen, zowel binnen als buiten. Hiermee krijg je een bijzonder effect, vooral als je de donkere kleur goed weet te combineren. Je zou dus RAL 9011 voor de ramen prima kunnen gebruiken. RAL 9011 in mat is trouwens ook erg gaaf! Een matzwarte kleur heeft een stoere en industriële look, een RAL 9011 grafietzwarte deur past daar perfect bij. Zo krijgt je woning een heel andere sfeer. Veel mensen kiezen niet snel voor muurverf zwart binnen, maar wat dacht je van RAL 9011 Sikkens muurverf als accentkleur?

RAL 9011 of RAL 7021?

Het verschil tussen RAL 9011 en RAL 7021 is dat RAL 9011 wat donker is. Zo is RAL 9011 ook een zwarte kleur van oorsprong. RAL 7021 is van oorsprong een grijze kleur, dus daarin kun je het verschil goed zien. Wil je dus een donkergrijze kleur, die net wat donkerder is dan RAL 7021? Dan is RAL 9011 Grafietzwart een goede keuze, mat zwart RAL past echt bij elke woonstijl.

RAL 9011

RAL 9011

RAL 7021

RAL 7021

RAL 9011 of RAL 9005

Durf jij het aan om uit alle ral kleuren zwart tinten voor het super donkere Gitzwart te gaan? Want dat is RAL 9005, deze mat zwart RAL kleur is nog donkerder dan Grafietzwart. Wat schilder je in Gitzwart? Houtlak en buitenlak in gitzwart verkopen wij vaak, want voor het binnen- en buitenschilderwerk zoals kozijnen en deuren is het een veel gekozen zwart tint. De mat zwart RAL tinten zijn zowel in hoogglans als ook zijdeglans even populair. En wil je liever iets minder zwart dan is RAL 9011 Grafietzwart een super alternatief.  

RAL 9011 Grafietzwart

RAL 9005 Gitzwart

Verschil kleur grafiet en antraciet

De naam grafiet of grafietgrijs komt van het mineraal Grafiet, een vorm van koolstof. De diep donkere grafiet kleur staat heel stoer, stel je gaat voor grafiet lak om je houten kozijnen mee te schilderen. Dan lijken je raam- en deurkozijnen bijna op stalen kozijnen, prachtig! Gafietzwart is een van de mooiste kleuren mat zwart, maar voor jouw kozijnen kan je natuurlijk ook hoogglans grafietzwart houtlak kopen. Het verschil tussen grafiet en antraciet is dat antracietgrijs iets lichter is. Antraciet valt dan ook eerder onder de RAL grijs tinten dan onder de RAL kleuren zwart tinten.

RAL 9011 combineren

Een kleur komt goed tot zijn recht, mits deze goed wordt gebruikt. Daarmee bedoelen we dat een kleur beter tot uiting komt wanneer deze gecombineerd wordt met een andere kleur. RAL 9011 Grafietzwart is een zwarte kleur  die perfect te combineren is met bijvoorbeeld een lichte, witte tint. Het gebruik van de juiste tint geeft de woning een mooie uitstraling en kan de accenten op de juiste plek leggen. Veelal geeft bovenstaande combinatie een moderne uitstraling.