Muur verven inspiratie

Ben je een beetje uitgekeken op je kamer? En wil je heel graag een volledige metamorfose realiseren? Het liefst is dit in een handomdraai gefixt, zonder ingrijpende veranderingen? Dan kan je met muurverf in één middag jouw kamer volledig veranderen. Om het kort maar krachtig te houden geven wij je hier vier verf ideeën voor een statement muur. Dan hoef je met een beetje geluk niet eens met meubels gaan schuiven. Hier zie je welke verandering je met muurverf kan bereiken.

Verf idee 1: De Lijnrechter – verf 3 strakke vakken op je muur

Hiervoor heb je naast 3 tinten muurverf, roller, kwast en verfbakjes vooral schilderstape nodig. Wat ga je doen? Verdeel de muur horizontaal in drie vakken. Zet met afplak tape diagonale lijnen op je muur. En schilder elk vak in een andere kleur. Als je na het schilderen de tape verwijdert dan blijft de onderliggende kleur als vakverdeling op je muur.

Welk effect kan je bereiken? Stel je kiest voor het bovenste en onderste vlak een donkere tint en voor het middelste vak een lichte pasteltint dan creëer je een statement muur die erg veel diepte geeft aan je kamer. Bovendien ontstaat een boeiende design look door de strakke lijnen. Op deze muur raak je niet meer uitgekeken.

Strakke vakken op muur

Verf idee 2: De Tovenaar – verf de muur en een deur of meubel in één kleur

Als je een grote verandering wilt kan je voor een felle tint muurverf kiezen. Voor deze statement muur hoeft het niet. Verf de muur in je favoriete kleur en laat houtlak in dezelfde tint mengen. Met de lak verf je ook het kozijn en de deur van de betreffende muur. Geen deur? Kies dan een meubel dat voor deze muur geplaatst is. Of een boekenplank.

Welk effect bereik je hiermee? Door muur en een meubel in dezelfde kleur te verven verdwijnt het meubel als van toverhand. Stel je verft de boekenplank in dezelfde kleur als de muur dan wordt de plank een met de muur. De accessoires die je op de plank zet vallen extra op. Het lijkt alsof ze in de ruimte zweven. Dit effect geeft jouw kamer een spannende en kunstige draai.

muur en deur in één kleur

Verf idee 3: De Halfgare – verf een lambrisering op je muur

Ook hiervoor heb je tape nodig, en een meetlint, want nu zet je een rechte, horizontale lijn met schilderstape. Ziet de bestaande verf op de muur er nog mooi uit? Handig! Dan kan je er ook voor kiezen om alleen één helft van jouw statement muur te verven. Laat de muurverf in een donkerdere tint mengen voor een duidelijk contrast.

Op welke hoogte je de lambrisering zet is aan jou. Halveer je de muur of verf je de lambrisering op 2/3de van de muur? Kies anders gewoon de hoogte van een dressoir of nachtkastje voor de scheiding tussen donkere en lichte verf. Dan creëer je meteen een verbinding tussen muurverf en interieur.

lambrisering op muur

TIP kinderkamer:

Schilder je de onderste helft van de muur? Ga voor reinigbare muurverf. Dan kan je vet, vlekken en spetters makkelijk verwijderen zonder dat er een glansvlek op de muur achterblijft.

Enthousiast geworden van alle verf ideeën en wil je nu zelf schilderen? Bestel dan online jouw latex muurverf of houtlak en laat de gewenste kleur mengen. Vergeet de bijbehorende verfbenodigdheden niet, dan heb je alles in een keer in huis en kan je direct beginnen. Veel plezier!    

Ga direct aan de slag met één van deze producten: