Lambrisering verven - stappenplan

Lambrisering verven kan een ruimte direct een nieuwe uitstraling geven. Of je nu de lambrisering in je hal wilt verven of in een andere kamer, dit stappenplan biedt je alle informatie die je nodig hebt. We behandelen het schilderen van lambrisering, de juiste verfkeuzes en kleuradvies.

Stap 1: Voorbereiding

Benodigdheden

Verf zoals de Sikkens Rubbol BL Rezisto Satin
Afplaktape
Ontvetter
Schuurpapier
Primer
Verfrollers en kwasten
Stofdoek

Voorbereiden van de Lambrisering

Schoonmaken: Gebruik een ontvetter om de lambrisering grondig schoon te maken. Dit zorgt voor een betere hechting van de verf. Neem daarna af met een schone natte doek.
Schuren: Licht schuren is aanbevolen om het oppervlak mat te maken en de verf beter te laten hechten. Gebruik fijn schuurpapier.
Stof verwijderen: Veeg het stof af met een vochtige doek na het schuren.

Stap 2: Afplakken

Gebruik hoogwaardige afplaktape om randen en delen die je niet wilt verven af te plakken. Dit zorgt voor strakke lijnen en voorkomt dat verf op ongewenste plekken terechtkomt.

Stap 3: Primer Aanbrengen

Waarom een Primer Gebruiken?
Een primer zorgt voor een betere hechting van de verf, voorkomt doorbloeding van houttannines en zorgt voor een gelijkmatige dekking.

Aanbrengen van de Primer: Breng een laag hechtprimer aan op de lambrisering. Gebruik een roller voor de grote vlakken en een kwast voor de randen en hoeken.
Droogtijd: Laat de primer goed drogen volgens de aanwijzingen op het blik.

Stap 4: Lambrisering verven

Eerste Laag: Breng de eerste laag verf aan met een roller voor de grote vlakken en een kwast voor de randen en hoeken. Zorg voor een gelijkmatige laag.
Droogtijd: Laat de verf goed drogen volgens de aanwijzingen op het verfblik.
Tweede Laag: Breng indien nodig een tweede laag aan voor een optimale dekking en afwerking.

Lambrisering verven is een uitstekende manier om je interieur te vernieuwen. Door de juiste voorbereidingen te treffen en de juiste verf te kiezen, kun je een prachtig resultaat bereiken. Je lambrisering zal er weer uitzien als nieuw. Heb je nog vragen? Neem contact op met onze klantenservice, of kom eens langs bij een van onze servicepunten voor professioneel advies en de beste verfproducten. Veel succes met je schildersklus!


Veelgestelde vragen

Welke verf gebruiken op lambrisering?

Sikkens Rubbol BL Rezisto Satin: Deze watergedragen verf is ideaal voor binnengebruik, heeft een hoge kras- en slijtvastheid en een mooie satijnglans. 
Sikkens Rubbol SB: Dit is een duurzame alkydhars verf die makkelijk te verwerken is en geschikt is voor buiten.
Sikkens Rubbol Finura Satin: Deze verf biedt een perfecte vloeiing, een mooie, gladde afwerking en is zeer geschikt voor lambrisering buitenshuis.

Welke kleur lambrisering?

Lambrisering kan in elke gewenste kleur geverfd worden. Voor een tijdloze en frisse uitstraling is wit een populaire keuze. Je kunt ook kiezen voor contrasterende kleuren om een visueel interessant effect te creëren, bijvoorbeeld door lambrisering in 2 kleuren te verven.

Kun je houten lambrisering wit verven?

Ja, houten lambrisering kan uitstekend wit geverfd worden. Gebruik een goede primer om doorbloeding van houttannines te voorkomen en zorg voor een duurzame afwerking met een van de aanbevolen Sikkens verven.