Groene muurverf

Heb je geen groene vingers maar houd je zo van de kleur groen? En zou je groen willen toevoegen aan je interieur? Dit kan natuurlijk met planten, maar ook met verf kan een kamer er heel anders uit komen te zien.

Want met groene muurverf breng je heel snel een botanische look in je huis, en het heeft in tegenstelling tot planten geen verzorging nodig. Handig én mooi!

Welke sfeer geeft groene muurverf je?

Uiteraard heeft iedereen een eigen voorkeur voor een bepaalde kleur. Daar is helemaal niets mis mee. Maar weet je dat je met een kleur ook een bepaalde sfeer of stemming neer kan zetten?

Wil je een vakantiegevoel in huis? Kies dan eens voor pasteltinten. Een taupe tint straalt veel warmte uit. En blauw zorgt niet voor een koele, maar juist geborgen sfeer. Genoeg te kiezen dus.

Groen zorgt voor een rustgevende sfeer en zal zorgen voor een frisse uitstraling. Of je groen nou gewoon mooi vindt of je zoekt de rustgevende sfeer in je woon- of slaapkamer; groen laat zich geweldig combineren met lichtere tinten of gouden accenten.

Early Dew Flexa

Ik wil mijn muurverf groen hebben, maar welke soorten groen zijn er?

Als je vaker hebt geschilderd weet je ongetwijfeld dat er van elke kleur een heleboel verschillende tinten verkrijgbaar zijn. Er is niet één kleur hetzelfde. Mocht je groene verf willen bestellen krijg je dus evengoed de keuze uit heel veel verschillende groene kleuren.

Soms maakt dat kiezen lastig, meestal maakt het combineren eenvoudig. We nemen er een aantal even door met je.

Olijfgroen muurverf

Dit is een mengelmoesje van groen en geel. Wees niet bang, dat geel zie je niet in olijfgroen, het maakt de kleur wat zachter en iets lichter waardoor een hele muur in olijfgroen absoluut warmte geeft aan je kamer. Mooi in combinatie met natuurlijke materialen, aardetinten en goud of koper. Met Olijfgroen haal je een hele mooie kleur in huis.

Histor Geordend

Histor Geordend is een typische Histor kleur; fris en niet te aanwezig. Deze olijfgroene kleur is niet lichtgroen en zeker niet donkergroen en doet het goed in combinatie met wit, crème of antraciet.

Histor Geordend

Andere Olijfgroene kleuren

RAL 6003 Olijgroen; deze kleur gaat richting bruingroen. Mooi op de muur in de woonkamer of op een kast in de slaapkamer.

RAL 6003 Olijfgroen

RAL 6021 Bleekgroen; lijkt een beetje bleekgroen en is de lichtere versie van RAL 6003, dus subtieler en zachter.

RAL 6021 Bleekgroen

RAL 6019 Witgroen; net weer een stuk lichter dan RAL 6021. Er is altijd een olijfgroen die bij jou past.

RAL 6019 Witgroen

Grijsgroene muurverf

Dit is een combinatie van grijs en groen en, dat zie je niet direct, een beetje blauw. Dit is een populaire kleur groen omdat je er naast deze kleur nog alle kanten mee op kan. Met andere woorden; grijsgroen past perfect bij bijvoorbeeld aardetinten en oud roze. Zo creëer je echt warmte.

Als je de grijze kleur in grijsgroen meer wilt benadrukken, combineer het dan met grijstinten, taupe of wit. Hiermee geef je een wat coolere look aan je interieur. 

Card Room Green van Farrow and Ball

Een kleur die het erg goed doet is de grijs groene muurverf van het merk Farrow & Ball; Card Room Green. Een fraaie, tikkeltje donkergrijs-groene kleur geeft een moderne twist aan je interieur. Laat deze kleur leven en breng als contrast off white aan; mooi!

Farrow&Ball Card Room Green nr.79

Farrow&Ball Card Room Green nr.79

Andere Grijsgroene kleuren

Farrow & Ball Pigeon 25; een mix van blauw, grijs- en groentinten. Hiermee breng je een intieme sfeer in je interieur.

Farrow&Ball Pigeon 25

RAL 7009; in de volksmond ook wel vuilgroen of vergrijsd groen genoemd. Donkerder dan Pigeon 25. In combinatie met lichte tinten doet deze kleur het goed op de muur.

RAL 7009 Groengrijs

Histor Aquamarine Dream PPG1135-4; is het lichtgrijs of lichtblauw? Met deze middenblauwe en groene kleur haal je de zee in huis!

Donkergroene muurverf

Bij donkergroen mag je denken aan mooie diepe kleuren. Zoals flessengroen en mosgroen. Wat deze kleuren gemeen hebben is dat ze neutraal zijn en zich mooi laten combineren.

RAL 6007 Flessengroen

Dit is een donkergroene kleur met een wat koelere uitstraling. Echt zoals de flessen van een bekend biermerk en die drink je ook graag koel. Flessengroen op de muur is echt gaaf. Maar ook een kastje deze kleur geven staat uniek. Flessengroen laat zich goed combineren met wit, grijs en zwart.

RAL 6007 Flessengroen

RAL 6007 Flessengroen

Andere Donkergroene kleuren

RAL 6009 Dennengroen; populair bij buitenschilderwerk, zoals kozijnen en de voordeur, door de natuurlijke uitstraling.


RAL 6005 Mosgroen; net een tikkie donkerder dan Flessengroen en lichter dan Dennengroen. Een echte herfstkleur en mooi in combinatie met natuurlijke materialen.

RAL 6005 Mosgroen

RAL 6004 Blauwgroen; net iets sprekender en sprankelender dan de andere twee. Ook heel tof met kleuren als oranje of geel. Meer blauwgroene kleuren onderaan de pagina.

RAL 6004 Blauwgroen

Lichtgroene muurverf

Zoek je een frissere tint groen, die zich uitermate goed laat combineren met wit; bekijk de lichtere groene kleuren eens. Mooi in kleinere ruimtes die je direct groter laat lijken.

Histor Boulder Lichen

Een mooie, beetje aparte, lichtgroene kleur van Histor uit de ‘My Color’ serie. Lichen: een lichtgroene plant die zich vastbijt op onder andere bomen en het een extra kleurtje meegeeft. En met de Boulder Lichen verf is het mogelijk om dat kleurtje aan je muren mee te geven. De kleur is frisgroen met een wijnrode ondertoon. Goed in combinatie met donkere houtkleuren en tinten bruin.

Histor Boulder Lichen

Andere Lichtgroene kleuren

Tranquil Dawn Flexa; een lichte pastelachtige en rustgevende groentint. Ideaal voor de slaapkamer! Mooi met donkere kleuren als antracietgrijs.

Early Dew Flexa; deze is een aantal nuances donkerder dan Tranquil Dawn. Hiermee creëer je heel makkelijk diepte in een kleinere ruimte.

Vert De Terre Farrow & Ball; een frisgroene kleur voor een zachte sfeer. Deze kleur doet het goed in badkamers. Zorgt voor een ontspannen thuisgevoel.

Vert de Terre

Legergroene muurverf

Ook wel camouflage groen genoemd. Dit is een iets donkerdere warm groen. Ondanks dat dit een donkerder groen is, is het een subtiele kleur. Dit kan prima op een hele muur. Zeker wanneer je dit combineert met basiskleuren als grijs, zwart of wit. Hier passen heel mooi natuurlijke materialen bij, maar ook een stoer, industrieel interieur.

Histor Deep Forest

Is een zachte, groene kleur die zowel onder Legergroen als Grijsgroen valt. Mooi met accentkleuren als geel of oranje. Zet er een paar groene planten bij en je haalt de natuur in huis.

Histor Deep Forest

Histor Deep Forest

Andere Legergroene kleuren

Flexa Camouflage green; een donkere bruin groene kleur. Ook te bestellen in lakverf uiteraard.

Farrow & Ball Duck Green; doet je denken aan groene kleuren uit de natuur; gebaseerd op het groen van de mannetjes eend.

Farrow & Ball Duck Green

Histor Dried Holly; de lichtere variant van legergroen. Mooi in een hele matte variant op je slaapkamer muur of bij de eethoek!

Histor Dried Holly

Blauwgroene muurverf

Er is in deze kleur blauw toegevoegd aan het groen en dat is wel zeker zichtbaar. Het gaat richting het populaire petrol-blauw. Een hele gave kleur, zeker op de muur!

Bij ons praten we snel over de kleur blauw of de kleur groen. Ken je de tint die zowel groenig blauw als blauwig groen kan zijn? Je mag hierbij denken aan kleuren als turquoise en azuur. Echt een mengelmoesje van blauw en groen.

Farrow & Ball Vardo 288

Dit is zo’n mengelmoesje. Een enorm geliefde kleur voor op de muur; petrol. Iets meer blauw dan groen. Rustgevend en toch wijds in bijvoorbeeld de slaapkamer!

Farrow&Ball Vardo nr. 288

Farrow&Ball Vardo nr. 288

Andere Blauwgroene kleuren

Farrow & Ball Stone Blue 86; iets lichter dan Vardo 288. Hier kan je gerust de hele hal of eetkamer mee kleuren.

Farrow & Ball Stone Blue 86

Farrow & Ball Arsenic 214; deze kleur gaat absoluut naar het groen. Zeegroen om precies te zijn. Lekker helder en fris!

Farrow & Ball Arsenic 214

Flexa Oldtimer Rally; een donkere variant van Blauwgroen. Wel een heuse mengelmoes en gedurfd in de woonkamer!

Flexa Oldtimer Rally

Vragen, tips, contact?

Heb je vragen rond het juiste soort Groene muurverf of wil je bijpassende lakverf voor jouw schilderklus? Wens je advies rond de bijbehorende verfbenodigdheden? Neem contact op met een medewerker van onze klantenservice, wij helpen je graag! Ook andere kleuren bekijken? Bekijk dan onze kleurenpagina eens! Daarnaast hebben wij een apart blog geschreven of Taupe muurverf, omdat deze kleur de laatste tijd erg populair is!

Groene muurverf producten bestellen

Groene verfproducten, en overigens ook alle andere kleuren, koop je bij Onlineverf met de volgende voordelen:

  • Gratis online advies
  • Voordeligste verf webshop
  • Snelle levering
  • Achteraf betalen