Badkamer tegels verven

Badkamer tegels verven

Leestijd: 4 minuten 07-08-2023

Als je badkamertegels er oud en versleten uitzien, hoef je niet meteen de hele badkamer te renoveren. Een betaalbare en effectieve oplossing is het verven van de tegels. Met de juiste voorbereiding en technieken kun je jouw badkamer een frisse nieuwe uitstraling geven zonder grote verbouwingen. In dit artikel vind je een stapsgewijze gids voor het verven van badkamer tegels met badkamerverf, handige tips en inspirerende ideeën om je op weg te helpen. Dit zijn in het kort de 5 stappen die gedaan moeten worden: 

 1. Reinigen en ontvetten
 2. Schuren
 3. Primer aanbrengen
 4. Verf aanbrengen
 5. Opruimen

Badkamer Tegels Verven: Een Complete Gids voor een Frisse Nieuwe Look

Let op: heb je tegels in de douchecabine? Dan adviseren wij om deze niet te verven! Door de warmte en stoom laat vrijwel alle verf in de loop van de tijd los. Tegels ergens anders op de badkamer worden een stuk minder intensief belast. Deze zijn, met de juiste producten en voorbereiding, prima te verven.

Het verven van badkamer tegels is een betaalbare en creatieve manier om je badkamer een nieuwe look te geven. Met de juiste voorbereiding, materialen en technieken kun je geverfde tegels creëren die duurzaam en esthetisch aantrekkelijk zijn. Experimenteer met kleuren, patronen en stijlen om een badkamer te creëren die bij jouw persoonlijke smaak past. Volg de stappen en tips in deze gids en geniet van je vernieuwde badkamer met geverfde tegels.

Voorbereiding

Voordat je begint met het verven van de badkamer tegels, is een goede voorbereiding essentieel. Reinig de tegels grondig en zorg ervoor dat ze vrij zijn van vuil, vet en stof. Gebruik indien nodig een ontvettingsmiddel en schrob de tegels goed. Laat de vloer volledig drogen voordat je verder gaat.

Onderzoek en Inspiratie

Begin met het doen van onderzoek en het verzamelen van inspiratie voor het kleurenschema en de stijl die je wilt creëren. Bekijk tijdschriften, websites en sociale media voor ideeën en trends. Denk na over de sfeer die je wilt bereiken en kies een kleurenpalet dat daarbij past.

Materialen en Gereedschap

Zorg ervoor dat je alle benodigde materialen en gereedschappen bij de hand hebt voordat je begint. Je hebt mogelijk het volgende nodig:

Stapsgewijze uitleg voor het verven van badkamer tegels

Nu je goed voorbereid bent, kun je beginnen met het verven van de badkamer tegels. Volg deze stappen voor een optimaal resultaat:

Veelvoorkomende problemen en oplossingen

Tijdens het verven van badkamer tegels kunnen er enkele problemen optreden. Hier zijn enkele veelvoorkomende problemen en mogelijke oplossingen:

 • Schilferende verf: Dit kan gebeuren als de tegels niet goed zijn gereinigd en ontvet voordat de verf is aangebracht. Schuur de aangetaste gebieden licht op en breng een nieuwe laag verf aan.
 • Verf die niet goed hecht: Als de verf niet goed hecht, kan dit te wijten zijn aan een slechte voorbereiding of het gebruik van ongeschikte verf. Zorg ervoor dat de tegels goed zijn schoongemaakt, geschuurd en dat je verf van goede kwaliteit gebruikt.
 • Verf die vlekkerig opdroogt: Dit kan gebeuren als de verf niet gelijkmatig is aangebracht. Zorg ervoor dat je de verf gelijkmatig verdeelt en dunne lagen aanbrengt. Werk in secties om ervoor te zorgen dat de verf consistent wordt aangebracht.
 • Langdurige droogtijd: Sommige verfsoorten hebben een langere droogtijd. Zorg ervoor dat je voldoende tijd hebt tussen het aanbrengen van elke laag en voordat je de badkamer weer in gebruik neemt. Volg de instructies op de verpakking van de verf voor de aanbevolen droogtijd.

Onderhoud van geverfde tegels

Om ervoor te zorgen dat de geverfde tegels lang meegaan, is het belangrijk om ze goed te onderhouden. Hier zijn enkele tips voor het onderhoud van geverfde tegels in de badkamer:

 • Vermijd schurende schoonmaakmiddelen: Gebruik milde reinigingsmiddelen en vermijd schurende materialen die de verf kunnen beschadigen.
 • Regelmatig schoonmaken: Maak de geverfde tegels regelmatig schoon om vuil en zeepresten te verwijderen. Dit helpt de tegels er langer fris uit te laten zien.
 • Vermijd overmatig vocht: Zorg ervoor dat de badkamer goed geventileerd is om vochtproblemen te voorkomen. Overmatig vocht kan de verf aantasten.