Chinese Porcelain | Histor Kleur van het jaar 2020 | Onlineverf.nl

Chinese Porcelain | Histor Kleur van het jaar 2020

Chinese Porcelain van Histor is de kleur van het jaar 2020! Deze diepblauwe tint is heel prettig te combineren met verschillende tinten. Wat dacht je bijvoorbeeld van de combinatie met verschillende tinten wit? De bijzondere naam, Chinese Porcelain, heeft een bijzondere betekenis en stamt af van een eclectische sfeer. Deze krachtige, diepe blauwe tint neemt je aan de hand mee naar de natuur. Hier roept het associates op met stilte en balans. Daarnaast staat de kleur blauw voor koninklijke luxe en sereniteit. Wist je trouwens dat deze kleur blauw een mix is van kobaltblauw en inktblauw? 

Er kan niet zomaar een kleur gekozen worden als ''Kleur van het jaar''. Volgens de kleurstyliste van Histor Annette Høj Vraa is de kleur 'Chinese Porcelain' een rustige en mooie blauwe kleur die je de mogelijkheid geeft om even te ontsnappen aan de drukte en stress van alledag. Daarnaast, zo vervolgt de kleurspecialst, is blauw een kleur die diepte geeft in de ruimte en daarnaast optisch meer ruimte geeft. 

Chinese Porcelain combineren: kleur bepaalt de trend

Wist je dat blauw de meest makkelijke kleur is om over te stappen van neutraal naar een wereld van kleur? Deze frisse en rijke kleur blauw geeft een levendig accent in iedere ruimte. Daarnaast is deze rijke kleur ook traditioneel van aard, dus heel herkenbaar voor veel mensen. Het leuke aan deze kleur is dat je er lekker mee kunt combineren. Zoals je ziet op de foto hierboven zie je dat bijvoorbeeld een koperkleur of juist een groene tint heel fris uitkomen bij deze kleur. Ga je de kleur gebruiken in de slaapkamer? Dan krijg je een prachtig effect met je witte beddengoed. 

In de woonkamer kun je als voorbeeld andere blauwtinten gebruiken voor extra accent. Daarnaast zijn natuurtinten er goed bijpassend aan deze kleur. Wil je nog een stapje verder gaan? Denk dan eens aan fluwelen meubels naast deze kleur. Een ander idee is een combinatie van zanderige poedertinten en leren accenten bij deze kleur. Keuze genoeg in ieder geval! 

De Histor kleurtrends van 2020

Blauw is een heel gangbare kleur in ons dagelijks leven. Denk bijvoorbeeld de overdaad aan blauwe jeans in het straatbeeld. Maar ook producten als een boekenkaft of een yogamat kunnen afleiden van deze kleur blauw: Chinese Porcelain. Juist omdat er zoveel producten in de kleur blauw afgeleid zijn van de kleur van het jaar 2020, zijn er ook verschillende kleurpaletten met iedere een eigen stijl ontwikkeld. Hieronder zullen we iedere trend apart behandelen: 

Trend 1: Flow on the Move

Wat is het eerste dat je denkt bij dit palet? Vrolijk? Speels? Juist! Dit palet is bedoeld om eens lekker anders te zijn en ervoor te gaan. Het palet brengt kleuren van over de hele wereld samen. Op deze manier ontstaat er een nieuw, fris beeld wat niet onbekend en zelfs modern oogt. Volgens de kleurspecialisten past deze combinatie bij extraverte mensen die hun expressie willen uiten. Zelfbewustheid wordt ook wel als leidend genoemd voor dit palet. 

Dit zijn de kleuren van het pallet: Flow on the Move

Het kleurenpalet is heel expressief, speels maar toch creatief. Alle kleuren zijn levendig en komen voort uit de dagelijkse dynamiek van ons leven. Het palet combineert verschillende culturen en de invloed daarvan, waardoor een unieke combinatie onstaat met een frisse aanblik. Daarnaast voelt het palet eigentijds aan en heeft het veel weg van retro-achtige beelden. 

Verschillende combinaties die je zelf samenstelt

Wil je graag je eigen draai geven aan een combinatie? Maak dan gebruik van het 60-30-10 principe. Als je dit principe toepast, maak je het voor jezelf veel makkelijker een mooie combinatie te vinden. Je stelt in dit principe een driekleurenpalet samen, waarbij je rekening houdt met de juiste balans tussen muren, meubels en accessoires in je interieur.

Als je de 60-30-10 regel wilt gebruiken, kijk dan eerst goed naar de ruimte die je wilt aanpakken. Scan vervolgens alle elementen die je gaat gebruiken en maak een plannetje. In dit plannetje bepaal je de sfeer door de door jou gekozen kleur voor 60%. Vul 30% van de ruimte van een nuancekleur en maak de overige 10% af met een accent kleur en klaar ben je! 

Trend 2: Flow on the Core

Histor Flow on the Core is een kleurenpalet dat elegantie uitstraalt van top tot teen. Dit wordt bereikt door gebruik te maken van zowel lichte als donkere kleuren. Het voordeel hiervan is dat de kleuren elkaar versterken, zodat ze een gevoel realiseren van rust, harmonie en authenticiteit. 

Dit zijn de kleuren van het pallet: Flow on the Core

Denk eens aan een botanische tuin. Waaraan denk je dan? Wellicht zal er iets van 'down to earth', duurzaamheid en rust in je opkomen. Als je kijkt naar het kleurenpalet hierboven, zie je een perfecte mix aan kleuren om zo'n gevoel op te roepen. De kleuren zijn niet heel spannend, maar bieden wel die heerlijke rust. Ondanks deze rust zorgt de juiste combinatie wel voor een sprankelend gevoel op lange termijn.

Zoals gezegd roept deze kleurencombinatie rust en comfort op. Het heeft tevens wel iets van nostalgie en zo kun je het ook combineren. Zie bijvoorbeeld de vintage stoel die gebruikt wordt bij deze combinatie. Helemaal prima! De donkere kleuren geven een rustgevend gevoel en door dit weer te combineren met lichtere tinten, zorg je voor meer diepgang in de ruimte. 

Het gebruik van donkere kleuren in combinatie met lichtere kleuren gaat perfect samen. Zo is het heel goed mogelijk om een lichte muur naast een donkere muur te zetten. Je krijgt hiermee een verrassend effect die de ruimte breekt. Combineer deze ruimte met ronde vormen en zachte materialen. Zo ontwikkel je een heel comfortabele sfeer in je huis.

Trend 3: Flow in the Know

Een spannende combinatie van natuur en technologie; dat is wat deze trend weergeeft. Het palet van kleuren is donker en wordt gecombineerd met aardse tinten. Door deze combinatie ga je voor een warme en gezellige sfeer. Echter door het gebruik van lichte accenten breng je het nodige accent aan. Zo wordt het nooit saai!

Dit zijn de kleuren van het pallet: Flow in the Know

Als we de volgende woorden zeggen: innovatie, kennis en zelfreflectie, koppel jij dit dan aan bovenstaand kleurenpalet? Volgens de kleurenspecialisten bieden de kleuren een moderne en frisse combinatie die een postieve verandering teweeg brengen in je leven. Helder denken, nieuwe stappen zetten en doorzetten. Dat is waar deze kleurencombinatie voor staat.

De combinaties die bij bovenstaand voorbeeld worden gebruikt zijn afgeleid van een perfect samenspel tussen natuur en technologie. Dit gecombineerd met tinten uit de natuur en als finishing touch een blauw-groen accent. Heel fris, heel modern. Ideaal voor de groep mensen die graag wat verandering wil binnen ons huidige bestaan. Voortuitgang en visie, daar doet dit palet je aan denken. Zorg ervoor dat de toekomst beter is dan het verleden en alle goeds zal naar je toekomen. 

Populaire verfkleuren

Om het wat makkelijker te maken hebben wij de meest populaire kleuren voor jullie op een rijtje gezet. Klik op een kleur om meer informatie te krijgen.

RAL Kleuren

Flexa Kleuren + Overige kleuren

RAL 9016RAL 6009Tranquil Dawn FlexaUrban Taupe Flexa
RAL 9010RAL 7016Early Dew Flexa Subtle Stone Flexa
RAL 9003RAL 7021Camouflage Green FlexaHistor Geordend
RAL 9001RAL 9011Brave Ground Flexa Monumentengroen
RAL 9002RAL 9004Spiced Honey Flexa Grachtengroen
RAL 7035RAL 9005Denim Drift FlexaHague Blue

 

Meer kleuren

RAL 5004

RAL 7015

RAL 8022

RAL 9017

Roomwit 9235

Woudgroen 9325

Antiekgroen 9328

Chinese Porcelain

Bentheimergeel G0.08.84

Gelders Blauw U4.15.10

Mergelwit G0.05.85

PPG10-20 Coast of Maine

PPG0996-7 Summer Shadow

PPG1022-2 Intuitive

PPG1037-4 Symmetry 

PPG1135-4 Aquamarine Dream 

PPG1001-1 Swansong 

PPG1022-1 Singing Sand 

PPG1001-4 Steel Mill 

PPG1015-3 Peach Pudding 

PPG1127-4 Boulder Lichen