Sikkens Kleuren

Sikkens is een van de bekendste verfmerken van Nederland. Al meer dan 225 jaar lang produceert het merk in Groningen verf van de beste kwaliteit. De afgelopen jaren heeft Sikkens een groot aantal kleuren collecties uitgebracht waaronder de ColourFutures en de Sikkens RIJKS kleuren.

Sikkens 5051 Color Concept

Het woord voor een kleur leidt bij veel mensen tot een verschillende voorstelling van de kleur: Het woord "rood" kan voor de één een helder signaalrood aanduiden, een ander wederom stelt zich hieronder het diepe rood van rijpe tomaten voor.

Om misverstanden te voorkomen, heeft Sikkens alle kleuren van het 5051 Color Concept via het Acoat Color Codification-systeem gedefinieerd. Kleuren van dezelfde helderheid of verzadiging kunnen dankzij het ACC-systeem snel en pasprecies worden samengesteld en kleuren van een kleurenbereik probleemloos worden gerangschikt.

Sikkens 5051

Door middel van een 6-cijferige codering worden de kleuren naar hun basiseigenschappen, kleur, verzadiging en helderheid gerangschikt. Telkens twee cijfers van deze codering staan daarbij voor de verzadiging en de helderheid, de kleur wordt daarentegen door een combinatie van letters en cijfers aangeduid.

24 letters staan voor 24 sectoren van de kleurencirkel - van rood en oranje (A tot E) via geel (F en G) naar groen (H tot P), blauw (Q tot U) tot blauw- en roodviolet (V tot Z). Verder worden de 24 kleurensectoren voor een duidelijke onderscheiding in telkens tien delen onderverdeeld - van bijvoorbeeld A0 tot A9.

De helderheid en de verzadiging van een kleur worden telkens door maatgetallen van 00 tot 99 aangegeven. Daarbij staat "99" voor de hoogst mogelijke helderheid en verzadiging.

Sikkens ColourFutures

ColourFutures wordt jaarlijks opnieuw uitgebracht en bestaat uit een kleurenpalet dat wordt samengesteld voor de Akzonobel Kleur van het Jaar. Deze kleur wordt toegepast in 4 paletten die elk gebouw transformeren en kun je toepassen in elke sector. In 2021 was de Kleur van het Jaar Brave Ground, een warme bruintint. De Kleur van het Jaar 2022 wordt 15 September 2021 bekend gemaakt!

Sikkens Colour Futures

Sikkens RIJKS kleuren

In samenwerking met het Rijksmuseum in Amsterdam heeft Sikkens de Rijks collectie uitgebracht. Prachtige kleuren die overeenkomen met de kleuren die gebruikt zijn in het museum zelf. De collectie bestaat uit 24 kleuren met groene, grijze, oker, terra, rode en bruine tinten. Lees hier alles over de Sikkens RIJKS kleurencollectie en laat je inspireren.

Sikkens Rijks kleuren

Sikkens Authentieke Kleuren

De Authentieke Kleuren worden voor het buitenschilderwerk van monumentale panden toegepast. Maar tegenwoordig wordt ook bij nieuwbouwwoningen deze authentieke stijl toegepast.

De Sikkens Authentieke kleuren collectie bestaan uit 4 groentinten, 4 lichte tinten, 2 roodtinten, een blauwtint en een bruintint.

Vaak wordt bij lakwerk een donkere kleur (bijvoorbeeld voordeur of luiken) gecombineerd met een lichte tint (bijvoorbeeld de kozijnen) uit dit palet. Op de afbeelding zie je twee voorbeelden. Op beide foto’s wordt als lichte kleur Mergelwit gebruikt. De ene combinatie wordt gemaakt met Monumentengroen, en de andere met Geldersblauw.

Kleurtrends voor buiten veranderen minder snel dan kleurtrends voor het interieur. Schilderwerk en dus ook de kleurkeuze voor buiten moet jaren meegaan. Er wordt namelijk niet jaarlijks geschilderd. Daarom wordt vaak gekozen voor stijlvolle moderne of tijdloze kleuren: Kleuren die passen bij de stijl of architectuur van het huis.

authentieke kleuren

Welke Sikkens kleuren passen bij elkaar?

Weet je niet zeker welke kleur van Sikkens je moet kiezen? Daar hebben ze een heel handig tooltje voor bij Sikkens. De Sikkens app met Visualizer functie. Zo kies je uit alle kleuren uit de Sikkens collectie en kan jij uittesten welke kleur je op de muren wil. Daarnaast kan je ook kiezen uit een van de Sikkens Kleurenwaaiers.

Sikkens aanbiedingen bij Onlineverf.nl

Altijd op zoek naar goedkope Sikkens muurverf of een aanbieding Sikkens Rubbol XD? Omdat wij partner zijn van Sikkens hanteren wij altijd de scherpste prijs. Zo koop je Sikkens voordelig bij dé specialist van NL!

  • Sikkens verf voor de allerlaagste prijzen
  • Vrijwel alles op voorraad en dus binnen 1 werkdag leverbaar
  • Gratis persoonlijk advies op maat
  • Gemakkelijk en veilig bestellen op onze website www.onlineverf.nl
  • 100% Tevredenheidsgarantie op jouw Sikkens verf

Profiteer dus vandaag nog en bekijk ons assortiment verf en verfbenodigdheden.