Sikkens RIJKS kleuren

De prachtige kleuren uit de Sikkens RIJKS kleurenwaaier zijn nu levensecht! Sikkens heeft bij deze vernieuwde kleurenwaaier echte verf gebruikt. Zo ontstaat een levensecht en realistisch beeld van de verf. Dit is makkelijker voor zowel schilders als de consument. Heb je nog twijfels omdat je nog niet weet welke RIJKS kleur jij het liefste op je muur hebt? Bestel dan direct onze rijksmuseum kleurenwaaier. Vandaag besteld = morgen al in huis!

Sikkens RIJKS Kleurenwaaier

De vernieuwde Sikkens RIJKS kleurenwaaier heeft 24 kleuren in het palet, waarvan 8 grijstinten. De kleuren bestaan daarnaast uit diverse soorten groen, terra, oker, rood en bruin. Ze zijn afgeleid van de in 2013 ontwikkelde eerste versie van de unieke en authentieke RIJKS kleuren. De kleuren komen voort uit een samenwerking met het Rijksmuseum te Amsterdam. Het Rijksmuseum werd in die tijd gerenoveerd. Leuk detail: tijdens de renovatie zijn de orginele kleuren gebruikt die door architect Pierre Cuypers ook zijn gebruikt in 1885. Zo is deze hele collectie opnieuw tot leven gebracht!

sikkens rijks kleurenkaart

RIJKS Groen Sikkens

De RIJKS groen kleur van Sikkens is erg populair onder een zeer brede doelgroep. Als accent in de woonkamer wordt deze veel gebruikt. Probeer de kleuren horizontaal naast elkaar en ontdek een heel nieuwe effect. Zo vorm je rijks groen kleurcombinaties, maar wel met eenzelfde groentint. Op deze manier zorg je voor een lichte of donkere combinatie die heel verrassend kan ogen.

Rijks Groen

RIJKS Zwart Grijs Sikkens

De RIJKS Zwart Grijs combinatie is ook een combinatie welke veelvuldig wordt gebruikt. Met maarliefst 8 verschillende RIJKS grijs tinten is er veel mogelijk. Naast horizontaal combineren is ook verticaal een leuke mogelijkheid. Op deze manier kies je voor een ton sur ton (toon-in-toon) kleurcombinatie. DIt houdt in dat je kleuren uit één kleurfamilie (bijvoorbeeld RIJKS grijs) kiest.

Rijks Grijs

RIJKS Rood Sikkens

Met de kleur Sikkens RIJKS rood geef je de architectuur van je huis juist wat meer schaduwtinten, en kun je spelen met licht en donker. Dit zie je ook terug op de muren van het Rijksmuseum. Daarnaast zijn er ook diverse bruin tinten welke natuurlijk ook prominent in het Rijksmuseum aanwezig zijn. De Sikkens RIJKS Kleuren zijn maakbaar in Sikkens binnen muurverven en lakken. Maar de kleuren zijn door ons ook te mengen in andere verf merken. Elke kleur kan naar keuze gemengd worden voor zowel binnen als buiten. 

Rijks Bruin

Operatie Nachtwacht

In 2019 is AkzoNobel een nieuwe samenwerking aangegaan met het Rijksmuseum. Deze samenwerking vormt de basis voor ''Operatie Nachtwacht'', een driejarig project welke draait om het onderzoeken en restaureren van de Nachtwacht van Rembrandt. Dit is een prachtig moment om te vieren met onder andere de vernieuwde en kleurechte RIJKS kleuren. Als je praat ook design, vakmanschap en innovatie, dan is dit één van de meest indrukwekkende projecten waar Sikkens bij betrokken is geweest.