RAL 9007 - Grijs aluminiumkleurig

RAL 9007 - Grijs aluminiumkleurig

Leestijd: 3 minuten 06-01-2023

Kies je voor RAL 9007 dan kies je voor een metallic kleur. De RAL kleur ‘grijs aluminiumkleurig’ is een kleur die geproduceerd wordt met ijzeroxide en een kleine hoeveelheid aluminiumpoeder. RAL 9007 valt in de collectie van de RAL Classic kleuren. Deze RAL verf is geschikt om metaal te beschermen tegen corrosie. Naast RAL 9007 zijn er meer kleuren gemaakt voor specifieke toepassingen. RAL 9007 staat natuurlijk ook op de kleurenwaaier, tussen de wit- en zwarttinten. Omdat het een metallic kleur is, is deze kleur niet te mengen bij ons.

Welke kleur is RAL 9007?

RAL 9007 is pas populair geworden door de opkomst van de metallic en glanzende kleuren. Deze verf is oorspronkelijk niet bedoeld voor decoratief gebruik. Oorspronkelijk was Grijs aluminiumkleurig een kleur voor treinen, net als RAL 9006 Blank Aluminiumkleurig. Waar kan men RAL 9007 voor gebruiken? Denk bijvoorbeeld aan het schilderen van een stalen trap ter bescherming tegen corrosie. RAL 9007 breng je niet zomaar aan, er hoort altijd een tweede laag op, een bijpassende coating. 

RAL 9007 Grijs Aluminiumkleurig

RAL 9007 versus RAL 9006

De kleur RAL 9007 Grijs aluminiumkleurig grijstint weergegeven op de RAL kleurenwaaier. Zijn broertje op de kleurenwaaier is RAL 9006 Blank aluminiumkleurig. Beide kleuren zijn geschikt om metaal te beschermen tegen corrosie dus voor een trendy grijze muur in huis of een betonlook vloer kies je niet de RAL metallics maar bijvoorbeeld RAL 7035, lichtgrijs. Natuurlijk kan je bij ons ook verf komen om je stalen oppervlaktes tegen roest en corrosie te beschermen. Heb je vragen over speciale metaalverf? Neem even contact op met een van onze deskundige klantenservice medewerkers, ze adviseren je graag! 

RAL 9007 Grijs Aluminiumkleurig

RAL 9007 Grijs Aluminiumkleurig

RAL 9006 Blank Aluminiumkleurig

RAL 9006 Blank Aluminiumkleurig

Jouw voordelen bij Onlineverf.nl

Koop jouw RAL zwart- en wittinten bij Onlineverf.nl en profiteer van vele voordelen, onder andere:

  • Gratis online advies
  • Achteraf betalen
  • Op werkdagen voor 23:59 uur besteld = dezelfde dag verzonden

Wil je inspiratie over andere bestaande kleuren? Bestel een kleurenwaaier van jouw favoriete merk verf! Heb je vragen over RAL kleuren of verf voor speciale toepassingen? Neem dan contact op met de ervaren deskundigen van Onlineverf.nl. Wij geven je graag antwoord en passend advies. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze voor de verf maakt.