RAL 9006 - Blank aluminiumkleurig

RAL 9006 - Blank aluminiumkleurig

Leestijd: 4 minuten 06-01-2023

Kies je voor RAL 9006 dan is dit een bijzondere keuze. De RAL kleur ‘blank aluminiumkleurig’ is een kleur die geproduceerd wordt uit aluminium deeltjes, doel is om metaal te beschermen tegen corrosie. RAL 9006 valt in de collectie van de RAL Classic kleuren. Onder de RAL Classic kleuren vallen carrosseriekleuren, lichtgevende kleuren en parelmoer kleuren, allemaal zijn het kleuren voor specifieke toepassingen. Deze kleur, en alle andere soortgelijke kleuren zijn daarom niet te mengen bij ons. RAL 9006 zie je op de kleurenwaaier als lichtgrijze kleur staan.

Welke kleur is RAL 9006?

De lichtgrijze kleur was niet bestemd voor decoratief gebruik, hij werd vastgelegd als kleur voor treinen, net als RAL 9007 Grijs aluminiumkleurig. Wil je RAL 9006 gebruiken om bijvoorbeeld een stalen trap te schilderen en te beschermen tegen corrosie bedenk dan dat deze verf niet dekkend is, in tegenstelling tot de overige RAL Classic kleuren. Blank aluminiumkleurig werd pas populair toen de trend opkwam om metallic kleuren toe te passen in je interieur. Echter ben je met het aanbrengen van deze corrosie beschermende verf RAL 9006 metallic nog niet klaar, er hoort hoe dan ook een tweede laag op, een bijpassende coating. 

RAL 9006 Blank Aluminiumkleurig

RAL 9006 versus RAL 7035

De kleur RAL 9006 Blank aluminiumkleurig grijstint weergegeven op de RAL kleurenwaaier. Hij valt onder de wit en zwarttinten. Een kleur die hier heel erg op lijkt is RAL 7035, lichtgrijs. Wil je muurverf in lichtgrijs kopen kies dan voor RAL 7035 want RAL 9006 is geschikt voor corrosie bescherming van stalen oppervlaktes. Sinds de industriële stijl helemaal hip is wordt de niet dekkende RAL 9006 ook als kleur voor kozijnen of vloeren gekozen, maar zeker niet zonder coating. Het grote verschil zit hem dus in de toepasbaarheid. 

RAL 9006 Blank Aluminiumkleurig

RAL 9006 Blank Aluminiumkleurig

RAL 7035 Lichtgrijs

RAL 7035 Lichtgrijs

Jouw voordelen bij Onlineverf.nl

Koop jouw RAL zwart- en wittinten bij Onlineverf.nl en profiteer van vele voordelen, onder andere:

  • Gratis online advies
  • Achteraf betalen
  • Op werkdagen voor 23:59 uur besteld = dezelfde dag verzonden

Wil je inspiratie over andere bestaande kleuren? Bestel een kleurenwaaier van jouw favoriete merk verf! Heb je vragen over RAL kleuren? Neem dan contact op met de ervaren deskundigen van Onlineverf.nl. Wij geven je graag antwoord en passend advies. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze voor de verf maakt.