RAL 7040 - Venstergrijs

RAL 7040 - Venstergrijs

Leestijd: 3 minuten 04-11-2022

Begin je met schilderen dan begin je met een kleur uitkiezen. Vaak weet je al ongeveer welke kleur muurverf of lakverf je wilt, bijvoorbeeld een grijstint, en vervolgens ga je op zoek naar voorbeelden, kleurkaartjes, trendy grijs tinten en RAL kleuren.

Zo heb je bijvoorbeeld RAL 7040, Venstergrijs genoemd. Een prachtige grijstint die niet te licht en niet te donker is, hij past in elk interieur als muurverf maar venstergrijs is, zoals de naam het al zegt, ook een prachtige kleur lakverf voor je kozijnen, tuindeuren of blokhut. RAL 7040 hoort bij de grijze tinten van de RAL Kleurenwaaier. Gebruik je Venstergrijs voor buitenschilderwerk dan raden wij je aan om RAL 7040 hoogglans lakverf te kopen omdat glanzende verf net iets langer mooi blijft buiten, dus heb je meer eer van je werk. Voor binnen kies je misschien juist de matte Venstergrijs muurverf RAL 7040? Het is een tijdlozen keuze en geeft een stoere en moderne uitstraling aan je industriele of design interieur.

Welke kleur is RAL 7040?

De grijze kleur is niet lichtgrijs, kies je voor RAL 7040 Venstergrijs als muurverf dan zie je echt wel dat je grijze muren hebt. Het mooie van Venstergrijs is dat het niet een hele donkere tint is, je hoeft dus niet bang te zijn dat het licht binnen je kamer wordt opgeslokt door RAL7040. 

Venstergrijs valt onder de RAL Plastics en de link naar kunststof snap je helemaal als je de mooie grijstint ziet. Ga je voor hoogglans verf dan kan je het effect van een kunststof oppervlak nog meer versterken, mooi in een stoer en modern interieur.  enorm populair. Omdat het een gangbare en mooie kleur is. RAL 7040 is niet alleen geschikt als muurverf maar staat ook prachtig op de kozijnen van je ramen en deuren. Voor je houtwerk mengen wij RAL 7040 Venstergrijs lakverf voor je, voor binnen of buiten, wat je maar nodig hebt. grijze muurverf kleuren beschikbaar.

RAL 7040 tegen RAL 9002

De kleur RAL 7040 wordt venstergrijs genoemd en is een erg neutrale kleur. Met gristinten kan je voor diepte in een wit interieur zorgen en accenten aanbrengen, stel je schildert de kozijnen in het grijs. Wil je een warmere iets lichtere grijstint omdat je twijfelt over een te groot contrast? Dan is RAL 9002 een mooi alternatief. Ook een grijstint, Grijswit, en zolas de naam al zegt zit deze kleur meer richting wit dan grijs. Prachtig voor een subtiel accent.  

RAL 7040 Venstergrijs

RAL 9002 Grijswit

RAL 7040 vloer

Een reden dat de kleur Venstergrijs populairder is geworden: betonlook vloeren. Want als je voor een RAL 7040 vloer gaat dan schilder je de betonlook op je vloer. Heb je vragen over de juiste verf om je vloer mee te schilderen? Neem even contact op met onze klantenservice, de medewerkers adviseren je graag. Weet je het al zeker dat je zo’n stoere RAL 7040 vloer wil? Gewoon doen! Een vloer schilderen of overschilderen is een klus maar nog steeds voordeliger dan een gietvloer laten storten. En helemaal als het resultaat net zo mooi is. 

RAL 7040 muurverf

Je kan RAL 7040 muurverf van elk merk muurverf laten mengen. En Venstergrijs zal elke keer precies hetzelfde zijn. Wat is jouw favoriete muurverf? Wij hebben RAL 7040 van Sigma, RAL 7040 van Flexa, RAL 7040 van Sikkens en meer goede merken voor je hier in de webshop staan. Bestel makkelijk online RAL 7040 muurverf!

Jouw voordelen bij Onlineverf.nl

Koop jouw RAL grijstinten bij Onlineverf met de volgende voordelen:

  • Gratis online advies
  • Voordeligste verf webshop
  • Snelle levering
  • Achteraf betalen

Wil je inspiratie over de verschillende bestaande kleuren? Bestel een kleurenwaaier van jouw favoriete merk verf! Wil je meer weten over Ral 7040 Venstergrijs? Neem dan contact op met de ervaren deskundigen van Onlineverf.nl. Wij geven je graag antwoord en passend advies. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze voor de lakverf of muurverf maakt.

RAL 7040 Venstergrijs bestellen: