RAL 7036 - Platinagrijs

RAL 7036 - Platinagrijs

Leestijd: 3 minuten 06-01-2023

Ken jij het? Je weet het zeker, grijs is de kleur! Kom je in de winkel… wat denk je? Heeft de grijze kleur ook nog eens 52 grijstinten. Zo bestaat er grijstinten waarbij de grijze kleur niet te missen valt, maar er bestaan ook tinten die tegen beige aanhangen. Ben jij al bekend met RAL 7036, oftewel platinagrijs? Deze kleur neigt richting taupe, ontzettend sfeervol!

Welke kleur is RAL 7036?

De platinagrijze kleur is ontzettend populair. RAL 7036 wordt veel gebruikt door zowel professionele schilders als door doe-het-zelvers. Platinagrijs is een warme kleur met een metallic glans. RAL 7036 valt onder de categorie ‘neutrale kleuren’ en is daarom goed te combineren met allerlei tinten. Zo is de kleur goed te combineren met groen, rood, wit, en zwart. Is platinagrijs niet helemaal jouw tint? Bekijk dan de andere 51 grijze muurverf tinten!

RAL 7036 Platinagrijs

RAL 7036 versus RAL 7021

De kleur RAL 7036 wordt platinagrijs genoemd en is verschillend van RAL 7021, deze wordt zwartgrijs genoemd. Het grote verschil zit hem dus in de grijstint. RAL 7036 neigt richting de taupe kant, RAL 7021 richting zwart. Beide kleuren zijn populair bij het schilderen van kozijnen, schuttingen of deuren.

RAL 7036 Platinagrijs

RAL 7036 Platinagrijs

RAL 7021 Zwartgrijs

RAL 7021 Zwartgrijs

RAL 7036 Kleurencombinaties

Combineer de kleur RAL 7036 met een van deze onderstaande kleuren. Ontdek verschillende kleurencombinaties en laat je inspireren. Zo past de platinagrijs kleur fantastisch bij een modern of de landelijke woonstijl. Denk eens na over het combineren van deze kleur met een witte sierdeur en een lichte vloer, wauw!

RAL 7036 Verf

Platinagrijs is een ontzettend populaire kleur om te gebruiken als lakverf of muurverf. En zeg nou eerlijk… Dat is ook niet zo gek! Het is een fantastische kleur om sfeer toe te voegen aan jouw ruimte. RAL 7036 wordt door bijna alle bekende verfmerken verkocht. Kom jij er toch achter dat jouw favoriete merk de kleur RAL 7036 niet standaard in het assortiment heeft? Geen probleem! In de winkel mengen wij aan de hand van de juiste kleurcode, met jouw favoriete verfmerk, jouw droom kleur! Kom naar de winkel en laat je inspireren. 

RAL 7036 Platinagrijs

Jouw voordelen bij Onlineverf.nl

Koop jouw RAL grijstinten bij Onlineverf met de volgende voordelen:

  • Gratis online advies
  • Snelle levering
  • Achteraf betalen

Dat er ontzettend veel kleuren bestaan, daar ben je vast wel achter gekomen. De zoektocht naar de perfecte kleur is niet zo makkelijk als iedereen wellicht denkt.Wil je inspiratie over de verschillende bestaande kleuren? Schaf de kleurenwaaier van jouw favoriete merk verf aan! Wil je meer weten over RAL 7036? Neem dan contact op met de ervaren deskundigen van Onlineverf.nl. Wij helpen jouw graag verder. Wees er zeker van dat jij de kleur van je dromen mee naar huis neemt!

RAL 7036 Platinagrijs verf bestellen: