RAL 6021 - Bleekgroen

RAL 6021 - Bleekgroen

Leestijd: 3 minuten 15-08-2022

RAL 6021 is een populaire kleur, namelijk bleekgroen. Een prachtige lichtgroene kleur die het goed doen in interieur en exterieur. Bleekgroen wordt voornamelijk gebruikt bij muren binnenshuis maar kan ook perfect om dat ene oude kastje een opknapbeurt te geven. Meer informatie lees je hieronder. Direct aan de slag? Bestel dan hier je groene verf!

RAL kleuren zijn geliefd! En niet alleen in Nederland maar over de hele wereld. Dit is perfect omdat het een universele kleur is. Dat betekent dat deze kleur overal ter wereld dezelfde kleurcode is en dezelfde kleur heeft. Koop je dus ooit in Spanje een potje verf in een RAL kleur, dan krijg je die in Nederland in precies deze kleur. Handig wanneer je een aantal jaar geleden voor het laatst hebt geschilderd.

Welke kleur is RAL 6021

RAL 6021 behoort tot de groene tinten van de RAL kleuren ‘classic’ collectie. Deze kleur wordt steeds populairder om te gebruiken voor binnenshuis. Deze kleur zou je haast pastel noemen en past perfect bij een Scandinavisch of basic interieur. Maar ook bij landelijk is het echt perfect.

RAL 6021 Bleekgroen tegen RAL 6013 Rietgroen

Een andere natuurlijke verf kleur welke vaak vergeleken wordt met bleekgroen is RAL 6013 ofwel Rietgroen. Deze kleur is iets donkerder maar zeker niet minder gewild, bleekgroen heeft een net wat lichtere kleur dan Rietgroen. Rietgroen is vooral heel populair in tegelwerk of als muurkleur. Net als bleekgroen.

RAL 6021 Bleekgroen

RAL 6013 Rietgroen

RAL 6021 combineren

Combineer Bleekgroen met verschillende wittinten voor een warme basis. Of juist met een contrastkleur voor een wat gewaagder uiterlijk. Ontdek de mogelijkheden in onze webshop.

RAL 6021 in verschillende soorten verf

Het grote voordeel van RAL 6021 is dat het in bijna elke soort verf te mengen is. Je kan bij ons in de webshop kiezen voor bijvoorbeeld Histor verf in de kleur RAL 6021. Maar Bleekgroen is ook te mengen in Sigma, Sikkens of Flexa verf. Welk merk ook past bij jouw verfklus, wij mengen met liefde de kleur voor jou op maat.

RAL 6021 Bleekgroen verf bestellen