RAL 6012 - Zwartgroen

RAL 6012 - Zwartgroen

Leestijd: 3 minuten 11-01-2023

Is jouw zoektocht naar de juiste kleur begonnen? Ontzettend veel keuze, vind je niet? De perfecte kleur hangt af van jouw gekozen woonstijl. Neigt jouw interieur richting de landelijke woonstijl, dan is de kans groot dat je richting de beige en taupe tinten gaat zoeken. Weet je zeker dat je een kleur binnen de groentinten zoekt? Dan ben jij waarschijnlijk gek op woonstijlen zoals de vintage woonstijl en de industriële woonstijl. Al bekend met de kleur RAL 6012, oftewel zwartgroen?

Zwartgroen behoort tot de groene tinten van de RAL kleurenwaaier. Deze kleur wordt vaak gebruikt voor buitenschilderwerk. Maar ook binnen het interieur vind je RAL 6012 terug op de muren. Het maakt jouw interieur een tikkeltje stoerder! Meer informatie over de kleur lees je hieronder. Direct aan de slag? Bestel hier je groene verf!

Welke kleur is RAL 6012?

RAL 6012 is een donkere, groene kleur. Het is een fantastische kleur om binnen het interieur te zorgen voor spannende contrasten; de kracht van donkere kleuren! Het geeft jouw interieur meer pit en persoonlijkheid. Wil je optimaal gebruik maken van dit effect? Begin dan met deze kleur op jouw muur. Zwartgroen zorgt voor een strakke afwerking van jouw interieur! Is RAL 6012 toch niet de groentint waar je naar op zoek bent? Geen probleem! Er zijn nog talloze andere groentinten beschikbaar. 

RAL 6012 Zwartgroen

RAL 6012 versus RAL 6020

De kleur RAL 6012 wordt Zwartgroen genoemd en is verschillend van RAL 6020, deze wordt Chroomoxyde groen genoemd. Het grote verschil zit hem dus in de groentint. RAL 6012 is een stuk donkerder dan RAL 6020. Chroomoxyde groen neigt echt richting de kleur groen, terwijl RAL 6012 zoals de naam als zegt richting zwart begint te neigen. Beide kleuren zijn populair voor het schilderen van de kozijnen en deuren buiten, maar ook als sfeermuur in de woonkamer. 

RAL 6012 Zwartgroen

RAL 6012 Zwartgroen

RAL 6020 Chroomoxydegroen

RAL 6020 Chroomoxydegroen

RAL 6012 Kleurencombinaties

Combineer de kleur RAL 6012 met een van deze onderstaande kleuren. Stap jij uit je comfortzone? Kies dan voor een helderrode kleur. Je zou het niet denken, maar deze kleur is bijzonder geschikt bij donkergroen. Het haalt de somberheid uit een ruimte weg en geeft een gevoel van frisheid. Ontdek verschillende kleurencombinaties en laat je inspireren.

RAL 6012 Verf

Elk merk heeft de kleur RAL 6012. Want wist je dat wij jouw kleur kunnen mengen van alle favoriete kwaliteitsmerken? Sikkens, Sigma, Wijzonol, Histor, enzovoort. Wij mengen jouw kleur! En heb je al gedacht aan het soort verf? Heb jij muurverf, plafondverf of lakverf nodig? Bij Onlineverf vind je het allemaal. En denk ook eens na over de afwerking. Mat of hoogglans? Heb jij alle vragen kunnen beantwoorden? Kom dan naar één van onze winkels, wij helpen je graag verder.

RAL 6012 Zwartgroen

Jouw voordelen bij Onlineverf.nl

Koop jouw RAL groentinten bij Onlineverf.nl met de volgende voordelen:

  • Gratis online advies
  • Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis
  • Achteraf betalen mogelijk!

Ben jij er al uit of RAL 6012 jouw kleur is? Of kom je erachter dat groen toch niet jouw kleur is en wil je meer inspiratie opdoen over de verschillende bestaande kleuren? Bestel dan een kleurenwaaier van jouw favoriete merk verf! Twijfel je nog en wil je meer weten over RAL 6012, neem dan contact op met de ervaren deskundigen van Onlineverf.nl. Wij staan graag voor je klaar en zoeken samen met jou de juiste kleuren!

RAL 6012 Zwartgrijs verf bestellen: