Sikkens RIJKS kleurenwaaier vernieuwd | Onlineverf.nl

Sikkens RIJKS kleurenwaaier vernieuwd

De prachtige kleuren uit de Sikkens RIJKSwaaier zijn nu levensecht! Sikkens heeft bij deze vernieuwde kleurenwaaier echte verf gebruikt. Door echte verf te gebruiken, krijg je een levensecht en realistisch beeld van de verf. Dit is makkelijker voor zowel schilders als de consument. Had je nog twijfels over de kleuren van de RIJKS waaier? Bestel dan direct deze waaier en kies jouw kleur!

Hoe ziet deze RIJKS waaier eruit?

Deze vernieuwede Sikkens RIJKS kleurenwaaier heeft 23 kleuren in het pallet, waarvan achter grijstinten. De kleuren bestaan daarnaast ui diverse soorten groen, terra, oker, rood en bruin. Deze kleuren zijn afgeleid van de in 2013 ontwikkelde eerste versie van de unieke en authentieke RIJKS kleuren. Deze kleuren komen voort uit een samenwering met het Rijksmuseum te Amsterdam. Het Rijksmuseum werd in die tijd gerenoveerd. Leuk detail: tijdens de renovatie zijn de orginele kleuren gebruikt die door architect Pierre Cuypers ook zijn gebruikt in 1885. Zo is deze hele collectie opnieuw tot leven gebracht!

Nieuwe samenwerking = nieuwe kleuren

In 2019 is AkzoNobel een nieuwe samenwerking aangegaan met het Rijksmuseum. Deze samenwerking vormt de basis voor ''Operatie Nachtwacht'', wat een driejarig project inhoud dat draait om het onderzoeken en restaureren van de Nachtwacht van Rembrandt. Dit is natuurlijk een prachtig moment om dit te vieren met vernieuwde en kleurechte RIJKS kleuren. Als je praat ook design, vakmanschap en innovatie, dan is dit één van de meest undrukwekkende projecten waar Sikkens bij betrokken is geweest. 

 

De nieuwe RIJKS kleuren bij jou thuis

Doe jezelf een klein plezier en bestel het nieuwe RIJKS kleurenpalet. Met dit sfeervolle en inspirerende kleurenpalet haal je een beetje Rijksmuseum in huis. Probeer bijvoorbeeld de kleuren horizontaal naast elkaar en ontdek een heel nieuwe effect. Zo vorm je kleucombinaties uit verschillende kleurtinten, maar wel met dezelfde tint. Op deze manier ozrg je voor een lichte of donkere combinatie die heel verassend kan ogen. Het combineren van de kleuren verticaal is ook een leuke mogelijkheid. Op deze manier kies je voor een ton sur ton (toon-in-toon) kleurcombinatie. DIt houdt in dat je kleuren uit één kleurfamilie kiest, bijvoorbeeld alle grijzen. Met de kleur van het rode kleurpallet geef je de architectuur van je huis schaduwtinten, en kun je spelen met licht en donker. Dit zie je ook terug op de muren van het Rijksmuseum. 

Je kunt de Sikkens RIJKS kleuren bestellen in zowel muurverf als lakverf.